Šta je novo?

Kako Da Reinstaliram Hub ?

• Začetnik teme Začetnik teme djoni
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

djoni

Slavan
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
319
Imam neki 4 portni HUB ..samo pise "for home and office" /missslim/ - radio je oko godinu i vise dana ok - zakaceni su mi na njega : printer, fotoaparat, i ponekad flash memorija.
Od pre 7 dana , kad ukljucim bilo sta sto je vezano za njega prijavljuje " not recognized"
Resenje sam nalazio u tome sto vezani uredjaj iskljucim onda restartujem komp, i dok se restartuje - ukljucim uredjaj...tada je PRISTAJAO da radi...E sad - gde da nadjem, gde je instaliran smrdljivi hub da ga remove , pa da ga opet zabodem da se instalira. Ne vidim nista sto lichi na njega u Add/Remove ...?
Unapred zahvalan

hub se ne instalira
on ili radi i li ne radi :d

:crash: ....znachi....kaputt

Hvala, anyway

Poslednja izmena:
1. Ne treba da se instalira ali nekad pomaze da se obrise iz device manager_a. Znaci kada je hub iskljucen samo treba da udjes u device manager, pod view nadjes opciju show hidden devices i stikliraj je. Zatim obrisi sve sto ima veze sa USB_om. Restartuj komp i kada prepozna USB uredjaje probaj da prikljucis hub i vidi sta se desava.

2. Ukoliko i dalje imas problem okacio sam programcic na Rapidshare koji se zove HP System Diagnostics (moze se besplatno preuzeti i sa hewlett packard sajta). Program mora da se nalazi u Program Files direktorijumu i pa Devices tabom mozes da pobrises sve moguce uredjaje koji su bilo kad bili u tvom sistemu npr. neki hard disk, USB uredjaj, modem... Tu obrisi sve sto ima veze sa tvojim hubom pa posle restarta ponovo pokusaj da prikljucis tvoj hub.

3. Treca i poslednja opcija je da zamenis kompletan kabl posto prekid na GND liniji sa bas manifestuje ne prepoznavanjem uredjaja.

@Misko78

Meni ovaj tvoj programčić ne radi. Kad kliknem na Devices tab, program zabaguje uz poznato Error prozorče. Probao nekoliko puta, restartovao komp i opet ništa. Šteta...

Ne znam sta je po sredi posto program koristim vec jako dugo na totalno razlicitim masinama kad treba da redim neki servis i sl. Mozda si gasio neke servise, da nisi menjao mesto program files direktorijuma?

Nisam gasio servise, instalirao sam ga u njegov default direktorijum. Verovatno se nešto ne voli sa mojom konfiguracijom, nadam se da će ostali imati više sreće.

Kabl ...usb...radi ...cim sam sklonio hub,sve je proradilo..dakle, hub leti u djubre///
Hvala na savetima

e,a ja imam hama hub (najjeftiniji od 400 din🙂🙂 i kad zakacim mp3 kaze USB power exceeded (tako nesto).a kad zakacim npr. fotoaparat ili telefon,bez problema radi...sta je tu problem!

Kao što si i napisao: "USB power exceeded", tj. nema dovoljno struje za rad mp3 player-a. Potreban ti je USB HUB sa eksternim napajanjem, pošto pretpostavljam da tvoj HUB nema opciju za eksterno napajanje.

u pravu si,nema...ali MP3 ima baterije,isto kao sto ima i fotoaparat pa njega ucita...

i ti si u pravu, mp3 ima baterije, ali USB ne daje dovoljno struje za rad i to je to.
Evo npr. kod mene ext. dvd-rw neće da radi na usb hub-u, čak ni na onom sa napajanjem, a radi na usb-u kada se direktno ušteka u comp.
***a, tako ti je...

da, u ovom slučaju baš tako...:d

p.s. probaj da pozajmiš od nekoga usb hub sa napajanjem pa probaj na njemu plejer, mislim da će ti raditi.
poz

Meni crce digitus-ov hub, nije radio ni godinu dana nit intenzivno (Bofl nam je bre skoro 90 posto robe na balkanu), koji je imao i dodatno napajanje. Nisam ga ni isprobao, koliko V treba tu da mu saljem preko adaptera? (Pitam za sledeci hub)

Nazad
Vrh Dno