Šta je novo?

Kako da namestim HDR u FarCry-u

VD.

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2005
Poena
319
Pre neki dan sam skinuo sa foruma *.cfg od nekog lika (Izvinjavam se sto ne znam ime), kada sam ga ubacio izgledalo je dobro samo sto su se pojavljivale neke "linije svetlosti", kada sam malo pogledao shotove po netu toga nema. Onda sam malo poceo da njakam one ostale parametre za HDR ali nisam nikako namestio. Svugde na netu kazu da se samo ukuca r_hdrrendering 7 i da ce da radi. Meni nema razlike (kada namestim za moj *.cfg a ne onaj sa foruma) kada je upaljeno i kada nije, takodje svaki put moram ponovo da ukljucim. Stavio sam da mi *.cfg nije read only i opet isto. Neki savet ili koristan link su dobrodosli...

Graficka je 6600GT.

Nisi napisao da li imas instaliran patch 1.3, jer bez njega mislim da ne moze da radi HDR (ispravite me ako gresim). Ako to nisi instalirao instaliraj. I jos jedno moras da stavis na VERY HIGH podesavanja za grafiku.

Imam 1.32 i sve je na very high, osim FSAA koji iskljucen.

Reseno! Samo sam upalio vsync i af stavio na 8.

shibbypower1 je napisao(la):
Imam 1.32 i sve je na very high, osim FSAA koji iskljucen.
cek, sva podesavanja, ili samo lighting?

Kada je samo lighting na na max onda imaju one "linije svetlosti" tako da izgleda lose. Jedino kada je bas sve na max onda izgleda kako valja. Mozda postoji neka kombinacija sa kojom izgleda bolje. Ja sam namestio samo da vidim kako izgleda, inace sve drzim na medium zbog toga sto brze ucitava i nesecka.

To što si enable-ovao u FCu nije HDR, već običan bloom:
http://www.hlfallout.net/forums/index.php?showtopic=43894

Da bi imali HDR, ovi iz Cryteka bi trebali da roknu jedan patch veličine od, lupam, 5 giga samo za HDR teksture, a to je smrt za download/servere i ne isplati se to raditi. U svakom slučaju lepše izgleda nego obično:

Bloom

evo mi stigao jos 1 modul od 512MB, upalim HDR (na 7icu u cfg), i igra baguje, texture postanu poluprovidne. Patch je 1.33. Nema veze, sad super radi sa svim na max u 1024x768, tako da sam zadovoljan :)
HDR cemo na 7600 GT kad stigne :p

Nisam neki strucnjak ali zasto se onda kuca r_hdrrendering

MAD_MUzzY je napisao(la):
Dorry ne lupaj (izvnini ...). To je HDR rendering.
To sto ti pricas je potrebno za ATi karte jer ne koriste isti nacin za HDR kao nV. (u osnovi zato sto nemaju sm3.0)

Sledeći put pročitaj link koji sam stavio, pa posle komentariši i molim lepo bez uvreda. Pogledaj ovu sliku i sve će ti biti jasno:
http://img301.imageshack.us/my.php?image=28jr.jpg

Takođe:

Myth 8: X800's cant run HDR/It wont look as good as a 6800Ultra because it does not have Shadermodel 3, and pixelshader 3:

Wrong. Even though X800's dont have P.S3 and S.M3, HDR can still be done with what the X800's have. Sure, X800's can still do HDR, it is just not as accurate as the 6xxx series, although with human eyes, you won't be able to notice the difference anyway! Human eyes are not good at picking things like that out, and to see the difference of the imagequality between the two cards, you would have to be magnified 200x....

Pročitaj link i biće ti jasno da FarCry NE podržava HDR lightning, već samo bloom.

ajde jedan savet... dunulo mi da sad pronam taj hdr rendering..... imam 6600gt, pa rekoh.... nego, instalirao sam farcry i patch 1.3, taj jedino imam, i kad pokrenem hdr 7, postane mi sve providno, kao da sam pod vodom...a kad vratim na 0, onda se sve unormali...
drugo, kad me roknu, posle toga mi zvuk poludi, pocne da skripi, i i posle ga vise nema, dok ne restartujem igru... imam creative live 24bit karticu, i uklkucio sam eax 2.0..... e sad, ucitao sam save pozicije i profiles jos od pre 2 godine, kad sam igrao tu igru, bez ikakvog patcha, jel moguce tu nesto da se shebalo??

poz

Poslednja izmena:
promeni drajvere za graficku za pocetak...

Meni je sve OK.Imam 6600gt i 77.77 drivere i HDR radi super
bez ikakvih bagova.

eh, strucnjaci :d Iskljuci AA, na nVidi-ji ne moze istovremeno HDR i AA (opstepoznata cinjenica)

i za maticnu, monitor, firmware od cd/DVD rezaca, a najbolje da promijenis i procesor, ili uzmes X-Box i igras Far Cry:Instincts! :d Some people will never learn :trust:

iskljuci AA. Tacka.
(sto se HDR-a tiche)

Poslednja izmena:
kako bre nije HDR ? :trust: pa ti plazma to nisi ni probao...evo ti dve slicke pa uporedi.

Prilozi

• FarCry0007.jpg
    FarCry0007.jpg
    66 KB · Pregleda: 87
  • FarCry0006.jpg
    FarCry0006.jpg
    85.3 KB · Pregleda: 94
Nevermind, ako vi kazete da je HDR onda jeste, eto u pravu ste... Just forget ab'ut it :smoke:

oogabooga je napisao(la):
..... e sad, ucitao sam save pozicije i profiles jos od pre 2 godine, kad sam igrao tu igru, bez ikakvog patcha, jel moguce tu nesto da se shebalo??

oh,ovo sam prevideo....99% da je to uzrok problema

@joriq
nigde nije pominjao da mu je ukljucen AA,uostalom u tom slucaju samo ne bi imao HDR,a on je pominjao greske u prikazu....inace sam video da neke verzije drajvera brljaju prilikom HDR-a

'vako: i ja imam 6600gt, i kad ukljucim HDR bez gasenja AA sve postaje poluprovidno. Pricam iz iskustva, a ti?

e da, bio mi je ukljucen AA4x, to sam zaboravio da kazem.... znaci, da ga zgasnem pa onda probam?? inace, imam drajvere 82.10 sa 3dgurua, koji rade perfektno u svim igrama, jedino mi ovo sa zvukom nije jasno, ali ajde, instaliracu igru ponovo, pa bez tih saveova i profila cu ponovo da probam....

poz

joriq je napisao(la):
eh, strucnjaci :d Iskljuci AA, na nVidi-ji ne moze istovremeno HDR i AA (opstepoznata cinjenica)

to nije tacno...na mojoj 6800-ki radio je bez greske i hdr i aa...sa patchom 1.3 naravno

nex999 je napisao(la):
to nije tacno...na mojoj 6800-ki radio je bez greske i hdr i aa...sa patchom 1.3 naravno

naravno da HDR ne radi sa AA.....naravno da nisi u pravu,te 2 stvari ne rade zajedno

@joriq
u vezi drajvera pricam iz iskustva,a kako izgleda AA+HDR nisam imao priliku da vidim jer to nisam ukljucivao istovremeno nikada zato sto znam da ne radi

edit: sad sam video na sta to lici kad se obe stvari ukljuce...

Poslednja izmena:
nex999 je napisao(la):

OMG :zgran: ili smo mi nesto propustili, ili si ti propustio da spustis konzolu i da ukucas r_hdrrendering 1/2/3/4...do 12, a kazu najbolji efekat je sa 7 ;)

edit: mi nismo nista propustili u to sam 100% siguran

@plazma:
sad sam iscitao ceo onaj post, ima tu istine, ali taj "bloom" koristi neke HDR ekstenzije i sama cinjenica da ne moze "bloom" i AA u isto vreme nam govori da tu ima "nesto" , a u svakom slucaju i da nije HDR izgleda i radi kao HDR, a ako nije shija - onda je vrat, bar sto se mene tice.

Veci je problem to sto meni igra pocne da laguje kad to ukljucim, tj ima 60fps ali imam osecaj kao da jako kasne komande i kao da se usporila igra nekako (vsync off, triplle buff. off)

Poslednja izmena:
pazi, stvarno je fora da za "pravi" HDR oni moraju da pisu dota toga ponovo i da prave jos tekstura. Procitaj na onom linku sto je Dorry ostavio. U svakom slucaju meni farcry i nije bas nesto igriv sa HDR-om, tj ima lag koji sam pomenuo, a na otvorenom prostoru moram u drajverima da stavim high performance da bi imao vise od 30 fps...samo mi jos AA fali na to...

ja kad ukljucim hdr na "7" i nije mi toliko lose, mislim smanji se FPS ali nije neigrivo !!! Par podesavanja u setup-u i namesti se da sa "bloom"-om ide glatko !!!
a kako ti gx-x imas tako lose perf. sa 6800gt grafickom ? :)

Pa sta sam vam ja rekao :smoke: Kazem da je tu neki hibrid sto su izmislili, nije ni HDR ni Bloom vec nesto izmedju, evo sada gledam fotke kako bi trebao pravi HDR da izgleda i nema sanse da izgleda tako kako trenutno izgleda u FC...

Nazad
Vrh Dno