Šta je novo?

Kako da namestim HDR u FarCry-u

ToxiC je napisao(la):

probao ja, kod mene nije funkcionisalo (al sam zato dobio efekat da mi se oruzje, ma koliko pucao, nije praznilo <hm, ovo mozda jer i neki FC benchmark snima sam svoje savegame, a ja greskom nastavio sa tim save-om>; dobro sam se namucio dok nisam vratio 1.33 patch). No, kao sto neko rece, tek sa tim patchom (koji se i ne pominje na zvanicnom sajtu) se ne dobija prava stvar, neko je objasnjavao u FC topicu to

OMG :zgran: ili smo mi nesto propustili, ili si ti propustio da spustis konzolu i da ukucas r_hdrrendering 1/2/3/4...do 12, a kazu najbolji efekat je sa 7 ;)

edit: mi nismo nista propustili u to sam 100% siguran

ajd sad...nisam bas hteo da upadam u raspravu, al evo ako te ne mrzi pogledaj na http://scar.gradac.net/index.php?modul=forum&id=galerije&f=12&action=&t=&str=2&
davno sam ih okacio, nisu bash najocigledniji primeri, al SE VIDI...aa2x, hdr rendering ne secam se na koliko je bio podesen...jacku malo svetli ruka, crveno razlivanje po prostoriji, prelazak skylighta preko ivice brda i sume u daljini-znam da toga nije bilo ranije.I kad si u pecini i pogledas ka otvoru... :guitar: :guitar:
mozda gresim, naravno,...
jos jedna stvar: tvrdis da hdr-bloom i aa ne mogu zajedno al kako ondak hdr radi u lost coast-u sa aa? :trust:

Poslednja izmena:
meni na ovim fotkama ne izgleda da je HDR ukljucen... IMHO

Upravo sam PONOVO instalirao FC...i jebemliga zakljucio sledece.Sa patchom1.3 i shader3.0 modelom rendanja zaista postoji bloom efekat -istina slabiji, koji se vidi na tim fotkama.A onda sam editovao cfg i zbudzio hdr na 7...sa FSAA nastaje show na ekranu... :banana: :banana: :banana: dakle tu si u pravu.
Kad se iskljuci aa onda je sve OK plus sto se dobija onaj efekat zaslepljenosti koji ranije nisam video.
Moja je greska sto sam tripovao da je ono bio hdr (ebemliga to je bilo pre godinu ipo-nisam bash znao kako treba da izgleda :d )...
Al zato HDR I FSAA definitivno sljakaju u lost-coastu...

ma ok je sve, mozda sam i ja nekada zmmnnnlloobzmlj....gresi covek :d

toxic:

hvala za ovaj link, bas trazim neke lepe stvarcice da vidim.

nex999 je napisao(la):
A onda sam editovao cfg i zbudzio hdr na 7...sa FSAA nastaje show na ekranu... :banana: :banana: :banana: dakle tu si u pravu.

Probaj r_FSAA 4.

Kod mene to radi bez problema,ali nema govora o AA.Mislim u meniju i dalje stoji uključen 4xAA,ali u igri je sve nazubljeno.

Bloom postoji i u FC-u i HL2,neovisno o patchevima i HDR-u.Njegove vrijednosti se mogu mjenjati.

HDR u principu manipuliše sa svjetlošću.To se da primjetiti u FC-u kada se izađe iz mračne prostorije.E sad očekivati nakakvu full implementaciju HDR-a je malo lejmerski.

Poslednja izmena:
naravno...dok u igre ne ubace foton bouncing(u directX 15:d ) od pravog hdr osvetljenja nema nis'...ovako samo mogu postojati ta zaslepljenja, bloomovi i overbrightovi...lepo je objasnjeno u lost-coast demou na pravom primeru...po meni, tu su ovi hdr efekti najbolje implementirani
@toxic: ovo je vrlo interesantno...u stvari shockiran sam...pravi hdr u realtime!!??samo da ovo ubace u neku buducu vidzu...

Poslednja izmena:
ima novi patch (1.4) za far cry sa kojima radi i AA i "HDR" na nvidija kartama. nisam ga probavao, ne igra mi se farcry vise, a i secka mi sa tim HDR-om i bez AA, nije stranso ali nekako laguje, vec sam rekao.

takodje onaj demo ka kome je toxic dao link je JAKO DOBAR HDR vredi ga skinuti, demo je iz 2003 cini mi se i prilicno secka na mom 6800GT u vecim rezolucijama (22fps u 1280x1024) pa vi vidite da li hocete full HDR implementaciju u igrama ;) (super moze to ako imate SLI 7800GTX 512MB)

goddamn...al to je pravi iskorak napred...upravo skidam

mate takodje i "namida" sa nvidijinog sajta, full HDR, isto radi jako lepo ~25fps, dva objekta

edit: izvinjavam se nije namida vec "Nalu"

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno