Verovatno ta tvoja ne prolazi na paypall.
Bilo bi dobro da onaj kome prodje regovanje kartice na paypall da i napise gde ju je izvadio i kada.
Po zakonu o deviznom poslovanju, nije dozvoljeno otvaranje racuna fizickih lica drzavljana SRB u bankama van SRB. Praksa i kontrola su druga tema.Razmisljam da pokusam da otvorim racun preko i verujem bice mi mogo lakse zbog PayPal-a i "prodje" kod prodavaca jer dooobra vecina naglasava "ne saljem u Srbiju",mogu li da se jave neke prepreke zbog tog.
HvalaPostoji alternativa otvaranje imaginarne kartice. Odradio sam to. Registracija nije skupa, ali nigde na netu nisam našao pozitivno mišljenje o tome te se nisam usudio na kupovinu tim načinom.
Posto je nekima tesko da prelistaju par starnica unazad, evo da sumiram:
Kad salje pravno lice limit 50 EUR ako predje inda ide carina koja je uglavnom 10% a kad vam na tu vasu cenu od preko 50 nakaleme i 10% carine, pa na sve to dodaju 20% PDV i otvaranje paketa e to vam je cena koju trebate da platite
Kad salje fizicko lice onda je limit 70 EUR ako je je preko isto kao i malopre 10%+20%+carinski pregled koji je ok 65 RDS, a da zaboravio sam PREVOZ ULAZI U CENU PAKETA.
Sta to znaci, ovako na jednom primeru:
porucili ste X proizvod na netu i on kosta 45EUR(lepo ne podleze carini), medjutim troskovi prevoza su naprimer 10-20... EUR znaci onda se sabira,
pa proizvod kosta 45+10=55EUR na to ide 10% carine pa na sve to ide 20% PDV + carinski troskovi otvaranja od nekih 60-70 RDS
molim te zlatne su im ruke pa da otvore i zatvre uzimaju toliku lovu, ali ajde(upravo mi malopre dosao paket koji su otvarali i naplatili 65 rds)
Eto nadam se da je sada svima sve jasno ako nije pucajte pa da razjasnimo 🙂
Ne ulazi poštarina u obzir kad se odredjuje vrednost pošiljke (da li će da se carini).
Međutim, ukoliko se carini, onda u osnovicu ulazi i poštarina.
Zapadnjaci ne vole da umanjuju iznos jer osiguravaju svoje posiljke sto kod poste/kurira, sto kod trecih lica. Ako se izgubi posiljka, ide obestecenje. Ako je na deklaraciji manji iznos od stvarnog - na gubitku je.
Kod Kineza to obestecenje od poste ide jako tesko i kilavo. Cesto, i ako Kinez pristane da vas obesteti u slucaju izgubljene posiljke, daje vam iznos koji ste vi trazili da se stavi na carinsku deklaraciju jer je to najvise sto moze od poste da potrazuje 🙂 Medjutim, ako ste dobra musterija, on vam posalje novo jer verovatno za iznos koji je dobio od vas moze da salje 3-4x dok ne dodje na gubitak 😀
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari