Šta je novo?

Kako da kopiram tabelu sa neta u Excel2003 ?

MagicMaster

Čuven
Učlanjen(a)
12.05.2007
Poena
510
Pošto slika govori 1000 reči, ukratko:

Treba da kopiram:

hocu.png

A dobijem:

dobijamt.png

Dakle, zeza druga kolona, jer ima dupli tekst, i on prebaci u drugi red donji broj, i onda nastavi dalje ....

Kako to da rešim?

Hvala unapred poznavaocima Excela ...

Mislim da to ne može direktno u Excel
Probaj da paste-uješ u Notepad, u zavisnosti od toga kako se iskopira, možda je kasnije i moguće
Daj link do te stranice, da probam, pa ako uspem, objasniću kako

Evo rešenja, samo je potrebno "malo" ručno da "obradiš" podatke
Ko što rekoh, selektuješ sve sa stranice, možeš i pojedinačne tabele, i kopiraš u notepad
Dobićeš ovakav ispis

007: Bloodstone BLUS30289 Yes Yes Yes ? ? 3.41 No No Yes ? ? 4.35 None. No
007: Goldeneye Reloaded BLUS30755 No No No ? No 3.72 No No No No ? 6.16 None. Yes
007: Quantum Of Solace BLES00406
BLUS30198
BLUS30199
No Yes Yes ? ? ? No No No ? ? 6.80 None. No
2010 FIFA World Cup South Africa ? Yes Yes ? ? 3.41 ? No No Yes ? ? 6.80 None. No
3D Dot Game Heroes BLUS30490
BLES00875 No Yes ? No ? 3.15 No ? Yes Yes ? 3.40 Often freezes on internal. No
50 Cent Blood on the Sand BLES00472 Yes Yes ? ? ? ? ? ? No Yes ? 6.96 None. No

Potrebno je da obradiš svaki red koji počinje sa BLE**, ili BLU****, ili BCA***, itd, lako se uočavaju ti redovi, tako što ćeš u Notepadu da pozicioniraš kursor na početak reda i udariš Backspace, što će "prebaciti" taj string BLE, BLU, BCA u prethodni red, tj spojiti ga s njim, i to ponoviš x puta, tj koliko imaš navedenih redova
Zatim selektuješ sve i paste-uješ u Excel, i gotovo

Da je nešto kompikovanije uradio bih ti ja, ali ovo je stvarno prosto

Poslednja izmena:
Ajd evo probam, pa javljam ....

Poslednja izmena:
Ajd evo probam, pa javljam ....

Evo, pokušao sam ...

Uspeo sam nešto, morao sam posle još par intervencija, ali sve u svemu OK ...

E, sad, kako da u toj jednoj ćeliji, kao što je na sajtu, gde ima 2 ili 3 tih BLUS BLES da budu jedan ispod drugog, kao na sajtu, a ne jedan za drugim, mnogo mi onda širi ćeliju?

Ručno ću da napravim razmak, ali šta posle?

Ne znam dal si znao, ako se tabela kopira iz IE pa nalepi u Excell, dobija se identična tabela (boje, linkovi, formatiranje).

Nije istina , lažeš me, nisam dobio iste boje ... :) :) :)

Nisam imao pojma, ovo je još bolja varijanta, koristim mozilu.

Probaću i sa ovim.

Cilj mi je da spojim sve u jednu tabelu, i kada radim, treba mi da popunim hard, da složim po veličini, da vidim za koje treba eksterni, sližim po tome ...

Sve može i na sajtu, ali slovo po slovo, preglednije, ali meni ne vrši posao ....

Sada ću da probam i tako.

Zeza me format, piše recimo 3.14 a ćelija izbaci MART 14 :) :)

Hvala na ovome....

Poslednja izmena:
Ako ćeš kasnije da sortiraš te redove, bilo kako, onda jedna kompletan unos mora da bude u jednom redu, što se ne dobija na način koji je opisao @nocniduh
A za ispis tih BLUs BLES, stavi samo za tu ćeliju aligment wrap text automaticly i kad postaviš širinu ćelije na odgovarajuću, biće ispisani jedan ispod drugog

Primetio sam to .... probam da sortiram, izbaci neku grešku Merge cells ... ovo ono ...

Tako da sam ostao na prvoj varijanti.

Probaću i ovo, hvala ....

Nazad
Vrh Dno