Naravno da je DV najbolje rešenje ako imaš adekvatnu opremu. Ako imaš kameru ili video sa DV ( IEEE 1394 ) konektorom ne treba da časiš ni časa sa nabavkom Firewire adaptera. DV stream je promenljive prirode ( zavisi od kompleksnosti scene ) ali je obično oko 3.nešto MB/s, znači računaj 4MB/s. Za to ti ne treba nikakva kompresija ( odvija se u samom uređaju/predajniku ) i uopšte ne zahteva brz HDD. Pri tom imaš potpuno lossless prenos signala u komponentnom formatu što je daleko iznad svih ViVo mogućnosti. DV adapter ti ne može vršiti hardversku kompresiju ( takva karta košta bar 2500DM ) već služi samo kao kontroler za komunikaciju sa uređaima koji koriste IEEE 1394 interfejs, bilo da se radi o skeneru, CD-RW ili kameri.Marsovac je napisao(la):Jel Magick jedno pitanjce...
Cel na 1,1GHz sa 256 MB SDRAM-a, ali BX ploca, disk UDMA33... jel moze neka ViVo kartica pa da grebujem video signal... mislim oce li to raditi? ili ce ispadati frame-ovi?
Ili mozda firewire kartica pa tako da presviram materijal?
ok. znam da rendering u Premieru moze potrajati bez neke Miro kartice, ali ipak ne bih da bacam pare na to pa mi treba ovakva nekakva jeftinija varijanta...
`fala
:wave;
Ne mogu ti tačno reći šta je uzrok te asinhronizacije, može biti milion stvari, od kolorprostora koji koristiš preko nekog filtera ili jednostavno baga u programu ili samoj konfiguraciji. Daj mi malo vremena da razmislim i više detalja o konfiguraciji, softveru i codecima koje koristiš.kikiki je napisao(la):Hvala Magick. Potpitanje : Kada enkodiram u Mpeg sve ide OK,a kada pokusavam u AVI sa bilo kojim kompresorom (MJPEG, DivX, Indeo....) nista ne valja. Naime slika startuje istovremeno sa zvukom, a onda pocinje da zaostaje. Posle kratkog vremena delay je nekoliko sekundi. Nije problem u protoku jer Mpeg radi i sa 1150 kb/s i sa 6000 kb/s. Svejedno cime kompresujem (virtual dub, pinnacle studio...) broj frejmova u sekundi je od 12 do 22. Nikako 25.
Cel na 1,1GHz sa 256 MB SDRAM-a, ali BX ploca, disk UDMA33... jel moze neka ViVo kartica pa da grebujem video signal... mislim oce li to raditi? ili ce ispadati frame-ovi?
Prvo: cela serija DC kartica ima hardverski codec, što znači da se pri capture'u kartica oslanja na svoje resurse, a ne na procesor. To takođe implicira znatno niži bitrate ) komprimivanog ) video streama koji se zapisuje na disk.Mite je napisao(la):Video sam televiziju (pre nekoliko godina) u kojoj se radilo verovali il ne na P233 mmx sa miro video dc20 i ljudi su bili veoma zadovoljni. Kazu da im uradi svaki capture bez nikakvih problema.
Drugo: DC20 nije ni blizu televizijskog standarda jer je kvalitet signala koji daje jednostavno ne prihvatljiv.
Mite, nisu stvari baš tako jednostavne. Banalizujući ovo, kvalitet emitovanog signala mora biti što je moguće veći zato što se u samom procesu emisije, prenosa i dekodiranja ( u prijemniku ) gubi na kvalitetu slike i generišu smetnje.Mite je napisao(la):Trece: Kvalitet predavatelja kod neke televizije je tako ocajan pa kad bi koristili nesto bolje ne bi nista dobili.... Oni bi bili srecni da dobiju u eter kvalitet koji gledaju u "studio".
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari