Šta je novo?

kakav srafciger

Sallee

Slavan
Učlanjen(a)
15.03.2008
Poena
319
20140623_033243.jpgkakav srafciger ili cime se moze odvrnuti ovakav sraf?

Poslednja izmena:
Nevidljivim srafcigerom.

Ne vidi se lepo ali lici mi na imbus.

Poslednja izmena:
problem je sto je sraf toliko mali znaci tu gde bi trebao da se namesti srafciger taj deo je samo 2 mm ni ja ne mogu jasno da vidim , lici na macbook pro ili imbus secure sraf

Torx.

Imas kod Kineza za 150dinara, garnituru. nije neki kvalitet, ali za povremenu upotrebu i tako neka "laganija" odvrtanja, zavrtanja radi posao.

Recimo da je Unior "po komadu" 500dinara, pa ako hoces da kompletiras garnituru "redovnim" srafcigerima treba ti 3000-4000 dinara. Mislimd a za tim nemas potrebe, Kineski je sasvim dovoljan. Ja imam tu Kinesku garnituru i samo jedan "unior" i to velicinu koja odgovara srafovima za stampanu plocu starijih Maxtor HDD-ova, oni su jace pritegnuti pa Kinez tesko radi posao :D
http://www.fairburyfastener.com/images/TorxDriverSizeForPanHeadScrews.gif

Poslednja izmena:

*** nisam ni znao da Apple ima svoj sraf... mislim stvarno ga preteruju... *** ih sraf...

hahaha
lici na torx videcu da kupim kod kineza

To jeste Torx,cak sta vise ako treba samo ovaj sraf da odvrnes,mozes sa odgovarajucim ravnim srafcigerom,ali sa paznjom... pod uslovom da nije bas nategnut... i ako nije bitna estetika :)

Poslednja izmena:
ima 4 srafa i jako su stegnuti... ako ima kod kineza super ili moze i kvalitetniji ali samo jedan mi treba od 2mm

Imbus ključ ti treba. Tj probaj sa njim.

Poslednja izmena:
ono sto sam uspeo da vidim treba mi torx ali sa supljom glavom sa rupom u sredini jer sraf ima izbocinu unutra...

Čime slikaš? Jel imaš macro režim? Približi i uperi neko svetlo, po mogućstvu blic ako je to moguće.

moze jucerasnji blic?

bolje od ovoga ne mogu slikano olympusom u macro modu na nekih 2cm od srafa s tim da u makro modu ne radi blic (jer je neupotrebljiv na toj blizini) ali tu je lampa...

Prilozi

• P1010027.jpg
    P1010027.jpg
    606.4 KB · Pregleda: 142
  • P1010028.jpg
    P1010028.jpg
    564.1 KB · Pregleda: 130
  • P1010030.JPG
    P1010030.JPG
    634.5 KB · Pregleda: 142
  • P1010032.JPG
    P1010032.JPG
    625.8 KB · Pregleda: 136
iNbus je pravilan naziv :)
Ja sam se naodvrtao/zavrtao inbus i torx-a po mracnim mestima,slika je stvarno licila na torx...
Makar inbus neces morati kupovati,to svaki komsija ima :)

sada sam ja taj komsija sto ima inbus:) kupio kod kineza za 150din 9 komada u pakovanju od 1.5 do 10mm. 2mm odmah probao i to je to.. hvala na pomoci :-D

Poslednja izmena:
Lepo sam ja reko jos medju prvim postovima. To je samo odraz moje pregenijalne percepcije.

Nemamo mi nista od hvala, sibni neko pivo ili neku besnu bicarku :p

Poslednja izmena:
Cuti,i meni je trebalo par godina da se izlecim :)

Nazad
Vrh Dno