Šta je novo?

Kakav je ovo senzor?

GPSSerbia

Cenjen
Učlanjen(a)
13.02.2011
Poena
195
Nisam mogao da pridjem blize, montiran je na plafonu.

Senzor.jpg

Ajd sacekacu jos predloga. Reci cu vam gde se ovo nalazi, samo da proverim jos par stvari.

Deluje slicno kao DeepinView Fisheye 360-degree IP Security Camera

OK, to je to. Javljam lokaciju kada proverim jos nesto. Hvala svima na konstruktivnoj diskusiji.

Spada u domen ozbiljnog narusavanja privatnosti. Sacekajte da kompletiram pricu, necete biti razocarani.

Da ti skratim muke, mali milion firmi ima taj tvoj "senzor" odnosno kameru sa mikrofonom. Bez obzira da li si ušao u poslovni ili privatni posed i ako je označeno da je objekat pod video nadzorom prihvatio si da budeš pod nadzorom. Snimljeni materijal se koristi u druge svrhe i narušavanje privatnosti može biti jedino ako se objave snimci.

Update price od juce:

Kamere (danas sam pronasao jos jednu) su montirane u muskoj svlacionici jednog bazena. Ne bih da doksujem, pa ne otkrivam lokaciju.
Cekali ste ceo dan jer sam hteo da proverim da li ih ima i u zenskoj. Nisam hteo da ulazim, ali pogledom kroz otvorena vrata ulaza u zensku svlacionicu, video sam samo deo plafona na kome ih nije bilo. Mozda nekom drugom prilikom dodjem do informacije o tom prostoru, koji je ogledalasto simetrican.

Po vazecim propisima, svlacionice su prostor koji ni u kom slucaju ne moze biti pod bilo kakvim video nadzorom. Tim pre sto sam danas saznao da se kamere ovde nalaze u poslednjih 4-5 godina, koliko je poznato izvoru informacije, a najverovatnije i duze.
Posto se radi o uglednoj instituciji (recimo), postavljaju se pitanja:

• Da li kamere rade (ako ne rade, zasto su jos tu?);
  • Po kom osnovu su bile izvorno montirane (u vreme kada su sigurno radile?);
  • Da li je Uprava institucije upoznata sa postojanjem kamera (u slucaju da je to montirano u mandatu prethodne Uprave) i sa vazecim odredbama Zakona o privatnosti, ili kako se vec zove?
Nigde na ulazu nije napisano da su prostorije pod video nadzorom, a licno verujem da i dalje rade i da su u ispravnom stanju.

Kako nastaviti dalje? Ne treba ocekivati da odem u Upravu i direktno ih pitam, ili da im posaljem upit mailom, na koji nikada nece stici odgovor.

To je sve, hvala na paznji i strpljenju.

Još ako se tu igraju i vaterpolo utakmice treba prijaviti i zloupotrebu svlačionica, sigurno je snimljeno.

Nazad
Vrh Dno