Šta je novo?

Kakav je Avast antivirus ?

Trogdor

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2005
Poena
319
Da li neko mozda zna kakav je avast antivirus,i da li je neko imao iskustva sa njim ? Onaj nod32 me nervira vise ne moze da se update-uje,iako imam kao neki fix za njega !

Trogdor je napisao(la):
Da li neko mozda zna kakav je avast antivirus,i da li je neko imao iskustva sa njim ? Onaj nod32 me nervira vise ne moze da se update-uje,iako imam kao neki fix za njega !
Ja ga koristim vec 3 godine jos od verzije 3.x a sada imam 4.7 koja je ujedno i najnovija.Stvarno sam zadovoljan njim i uvek mi je zaustavljao neka njesra sa neta.Ima 8 vrsta protekcija a meni su tek ukljucena 3.Stvarno za svaku preporuku.

Trogdor je napisao(la):

Nije problem u Nod-u problem je u tebi, nisi ga kupio. Inače Nod32 koristi Microsoft u svojim labolatorijama zbog brzine, tako su nam pre dve godine rekli na Sinergiji. Avast sam koristio pre nešto više od godinu dana nije mi se nešto svideo pa sam ga skinuo. Najbolje je da sam probaš i da vidiš da li ti odgovara.

@P@in
Jel moze da se update-uje redovno novi Avast 4.7 ?

Sve preporuke za Avast :Klanjanje

Meni je nesto bagovao zasce, ali i inace nije mi se svideo.
Taj Nod je bar po meni dosta bolji.
Sto ne probas Avg, ili neki drugi?
Poz.

Kao besplatan anti-virus koji ne opterecuje PC, Avast je verovatno najbolje resenje (takodje ima i e-mail scan u besplatnoj, "Home" varijanti). Da bi se redovno update-ovao, neophodno je samo da se registrujes. Sve preporuke za Avast.

Ja ne delim odusevljenje Avastom, postoji vise AV programa koje mozes probati pre Avasta, nevidim ni jedan razlog zasto bi neko koristio Avast, ako hoces free verziju uzmi AVG.

Odličan je Avast, koristim ga već više od pola godine i nemam nikakve primedbe.
AVG mi je napravio problem, instalirao sam ga, sve je radilo super do prvog restarta. Potom Windows nikako nije hteo da se digne jer se zabadao na loading ekranu (tj. progress bar se vrteo do beskonačnosti). Pomogao je safe mod i uklanjanje AVG-a for good.

Meni je pre Avast(cini mi se pod win98se) pravio velike probleme, sada pod Vistom radi lepo, dok pod XP-om koristim AVG i radi odlicno.Cini mi se da AVG manje opterecuje sistem, i globalno cini mi se kao bolje resenje od avasta.

Probaj Avira AntiVir Personal Edition... Odličan i besplatan.

Avast je odlican antivirus, mada malo vise opterecuje resurse !
Ali to me nesprecava da ga kao takvog drzim na svojoj masini !

Imaš Avast i na srpskom, sve preporuke :wave:

Avast koristim 2-3 meseca i svaka preporuka
Kratak period ali nikakvih problema nisam imao

Sasa_NS je napisao(la):
Moj kum je odusevljen ovim antivirusom, i uvek ga preporucuje!
Mozda cu ja da ga stavim sad umesto noda.

dejobar je napisao(la):
Avast i Avira. Ja sam zadovoljan sa oba.

Tačno, od viška glava ne boli :wave:

Sasa_NS je napisao(la):
I ja ga koristim,sve preporuke.

Bokaco je napisao(la):
Moj kum je odusevljen ovim antivirusom, i uvek ga preporucuje!
Mozda cu ja da ga stavim sad umesto noda.

Ima malo veći dnevni update, pa nije baš zgodan za one koji su još uvek na dial-up-u, ali je zaista, zaista dobar i sve preporuke još jednom... :guitar:

Dakle instalirao sam i update-ovao prvo AVG i pri skeniranju on nije pronasao nista (sto je nemoguce posto mi komp vrvi od virusa i trojanaca) pa sam ga uninstalirao ! Onda sam stavio avast(i naravno update-ovao) i pri skeniranju je nasao bar desetak zarazenih fajlova sto virusa sto trojanaca,i kada sam ih naravno obrisao komp ponovo radi besprekorno ! Jedino me nervira on-access scaner koji pri startu svake aplikacije,usporava komp ! Bilo kako bilo Avast je dobar izbor.

Ajd' sad budi još malo vredan pa probaj i AntiVir, ako te ne mrzi... Baš me zanima da li će on naći još nešto što je promaklo Avastu. Meni je našao neke papazjanije koje ni Kaspersky nije video...

E da, AntiVir ti uopšte ne opterećuje mašinu, pa nećeš osetiti to što te sada muči kod Avasta. Čini mi se da je on (AntiVir) najviše skoncentrisan na pregledanje fajlova prilikom snimanja na hard...

Poslednja izmena:
Evo probao sam i antivir i mogu ti reci da mi je komp dosta kocio ! Evo ponovo sam vratio avast i sve je ok !

I kod mene ja antivir isto kocio komp vise nego avg i avast.
Sto se tice neotkrivenih virusa, poznato je da je avg slab za detekciju spyware-ova, adware-a isl gamadi(dok je za otrkivanje samih virusa dobar), i zato ja pored njega koristim par antispyware programa i nemam nikakvih problema.

Kod mene AntiVir ne koci, mada mozda i zato sto je u vecini slucajeva iskljucen. Inace nije zahtevan po pitanju resursa. Jedina mana free varijante je to sto nema e-mail scan.

Avast me je jedino malo smarao sa update-om... :) Ali zato radi k'o sat. I nije mi opterecivao PC, osim onih 60-ak sec dok skine i instalira update.

Poslednja izmena:
sta je taj "on-access scaner"? Ja to nisam primetio, a imam avasta na nekoliko kompova...
To je ono što skenira fajlove pri pristupu (kad ih Windows upali, otvori, itd.)
To je loše kod Avasta, recimo meni se diže daemon tools i kerio pored njega, i Avast se digne prvi pa onda skenira ove ostale i dobrano uspori ceo proces dizanja... kod mnogih antivirusa može da se zapamti zadnji status (recimo kod BitDefendera ja isključim on access protection i ugasim kompjuter, i kad ga upalim on bude onakav kakvog sam ga ostavio) i to je vrlo korisno jer meni AV treba samo kad izlazim na net ili ubacujem CD/DVD-ove sumnjivog porekla, a ne da mi koči celu mašinu uvek i stalno (ko što klinci igraju igre sa aktivnim antivirusom pa se onda žale kako im seče, zapinje i tri dana učitava).

Ja sam ga neko vreme testirao i nije me nesto odusevio, pa sam se ipak opredelio za AVG free edition, za svaku pohvalu je.

Sad sam probo AntiVir i stvarno je odlican AV mislim da cu osati na njemu

@sasa NS
Ko zna sta je bio problem kod mene,ni ja ne verujem da je do AVG-a !
@The pocetnik
Avast je izgleda fantastican kod otkrivanja spywera,adwera i slicno sto je sjajno jer ne moram da instaliram dodatne antispyware,malware,adware...programe

Nod32 i google desktop

Jos pre vise od godinu dana sam probao Nod32 i bio sam stvarno prijatno iznenadjen, em lep, em fensi, em radi, em brzo ... ma merak ! e onda je poceo da izbacuje poruku da nije kompatibilan sa google desktop-om, odnosno google desktop je izbacivao poruku da moze da pravi sr**a sa nod-om... jeste da je nastavilo da mi radi sve ok, ali zbog tri tone .doc fajlova koji su mi bitni ipak je prednost dobio google desktop (trenutno koristim Avast i sto se mene tice skroz je ok ... )

Ajde ovi upuceniji da mi kazu da li su jos uvek "nekompatibilni" nod32 i google desktop ...

thx :wave:

Vrh Dno