Šta je novo?

Kakav crni Verbatim.....

Ako ga cuvas u vakumu izolovanog od svih magnetnih/elektricnih smetnji, zakljucanog u podrumu kuce koja se nalazi iza sedam mora i sedam planina onda mozda i bude trajao tih 100 god :D

U praksi mozes ocekivati 5-10 god...ako imas srece 20...

Huh, niko ne reče za onaj TY Pastel Verbatim gde je nabavljan (GoranM je pisao o tome). Čim se pomene TY - muk. :wall:

Wulfgar je napisao(la):
Имам неке старе годину ипо и и даље раде без проблема

Ti si nas idol.

mmilovan je napisao(la):
Huh, niko ne reče za onaj TY Pastel Verbatim gde je nabavljan (GoranM je pisao o tome). Čim se pomene TY - muk. :wall:
Najrealnije je da je mislio na CD-ove, ja jos ne vidoh DVD za 30 din sa kutijom u radnji.

Inace Ritek zaista ima lepe skenove a nije skup, tako da ne znam sto uopste uzimate Princo. E sad zanimljivo jednom mi je do ruku dosao Ritek bez stampe koji radi isto kao i ovaj RiData +4x (ne samo da radi isto, isti je media code), zna li neko gde ima jos ovakvih, posto bi trebalo da su 18 din?

Sto se tice TDK 002, sve zavisi kako vam zapdane, imao sam par koji nisu hteli ni da pocnu da se rezu, par koji su imali mestimicne padove transfera na mizernih par 100 kb, i jedan koji je lead in upisivao 3.5 minuta, ali opet svi ostali su bili super (i exta brzo se citaju, obicno premase specifikaciju rezaca na kraju medija, i jako strmo im ide kriva citanja), medjutim, kad se oduzme skart pa moze da se pazari ovaj Ridata komotno, a i lepse izgleda, tako da TDK i jeste i nije povoljna kupovina...

Sto se tice PIO moda, obavezno obratite paznju ako citate neki jako ostecen disk da se rezac nije prebacio u isti, meni se to redovno desava, jos ako izbacim disk (bilo cd ili dvd) dok se jos muci, onda je to 100%, pomaze brisanje grane i ponovna detekcija.

Malo kasnim.Ja nikada nisam imao problema sa cd-om i rezacem.Probleme mi pravi nero.Pa moram da ga reinstaliram na svaka 2 meseca.

staljin je napisao(la):
Malo kasnim.Ja nikada nisam imao problema sa cd-om i rezacem.Probleme mi pravi nero.Pa moram da ga reinstaliram na svaka 2 meseca.

A sto ne probas ONES ili Roxio easy cd-dvd creator?

Da ne otvaram temu, ova je bas prikladna, kada bi vam uletela losa serija ili par skart diskova koji su ocigledno neispravni kupljeni da li bi ih reklamirali za druge ili trazili pare nazad (jedno od ta dva) ili bi ste ih bacili i otisli i kupili nove?

Definitivno je problem u tvom rezacu. Mozda ti treba bolji firware (ako je noviji ne znaci da je bolji) ili ti treba novi rezac.

MCC 02RG20 fake 100%, inace Verbatim (-) 8x - Kik Trade cena 29 din, od 4 komada 2 narezana uzas, bojim se i druga dva ce proci isto jer sam proces prepoznavanja praznog medija traje duze nego inace, sto vec nesto govori...

Mare, moja 107ica reze te deskove dosta dobro, takodje su skoro kupljeni u kik-u, kod tebe je verovatno problem u necem drugom

Prilozi

• mcc.png
    mcc.png
    31.1 KB · Pregleda: 53
bancho je napisao(la):
Mare, moja 107ica reze te deskove dosta dobro, takodje su skoro kupljeni u kik-u, kod tebe je verovatno problem u necem drugom
Ma kakvi, ove sam uzeo ima nesto preko mesec dana, i od 4 2 su narezana, od toga jedan ima visok PI/PIF i rezan je oko 3.5 Gb ali smatram da radi, drugi 4.34 GB od oko 3.9 Gb greske idu enormno na gore do nekih 1000/100, i u tom delu disk je necitljiv (sto disk naravno cini ne upotrebljivim), ostala 2 ne smem ni da rezem jer ce proci isto jer sam proces prepoznavanja praznog medija traje duze ocigledno.

Inace normalno sve radi ostali mediji i pre i posle ova 2 izlaze savrseno narezani tako da je to to, FAKE Verbatim, nema tu mnogo price... ili to ili skart serija, sto opet ne sluzi na cast.

Uostalom da li ovo lici na dobar disk, a jos je ovo onaj koji nisam bacio, ovaj drugi je mnogo ocajniji na delu preko 3900 MB....

Prilozi

• Clip_23+.gif
    Clip_23+.gif
    27.4 KB · Pregleda: 69
PA na koliko si ga sprljio?

Meni ti fake nisu takvi ni kad ih sprljim na 12X

4x... kao i sve ostalo sto rezem, tako dobijam obicno Pi oko 10 i Pif oko 0.0x

Čensi G. je napisao(la):
Može da bude i do serije.
Letos buraz i ja u istoj prodavnici ,u razmaku od 20-tak minuta , kupimo po 20 DVD-R osmobrzinskih na štapu.Ja nisam znao da će ih i brat kupiti,kao ni on da ću ih ja kupiti.(Posle burazer priča da ga je prodavač zgranuto gledao).Ja sam dobio zadnjih 20-tak iz pakovanja,dok je burazu načeo novu.
Uglavnom od moje serije sam uspeo svega nekoliko da narežem(2,3 na 2x i samo1 na 4x) dok su svi ostali pucali čak i na 4x.Bratove smo sve narezali na deklarisanih 8x.
Dakle,isti rezač,isti uslovi,isti sadržaj koji se snimao ali...
A koja je bila marka tih diskova?

NeXus@ je napisao(la):
Buraz jesu oni jeftini i nisu toliko losi, ali BITANA JE TRAJNOST ZAPISA! Ako rezes nesto bitno uzmes RITEK ili Traxdata-u ili bilo koji DVD-+R koga pravi Ritek ili Ricoh i ne razmisljas, a kako su skuplji za samo 5-10 dinara Prinko prakticno treba i zaboraviti! A sto se Verbatima tice vise se ne zna ko ga pravi! Jedino Pastelni Verbatim je ok, posto ga pravi Taiyo Yaden.

Sto svi porede Ritek i Ricoh?

Dok je Ricoh odlican, Ritek je jedan od najgorih proizvodjaca, po dugotrajnosti je gori od Princa, pogotovu ova zadnja G05 serija

Danas sam se razočarao u Verbatim DVD-R 16X diskove.
Krenem da prerezujem film (naravno legalno kupljen nego za ne daj Bože ako se izgrebe stari) i stavim lepo ko čovek na 16x. I narežem ja disk, pustim film, kad ono tamo negde od 2. pa do 5-6. minuta ne može da se učita film. Vergla disk ko lud, al neće pa neće. Narežem ja drugi film, opet ista situacija. I onda smanjim brzinu na 8x i sve je krenulo ko po loju. Užas.
A kupio sam neke TDK diskove DVD+r, ne mogu tačne oznake da se setim. Znam da je 100 i kusur dinara komad. Skupo jeste, al na 16x režu ko blesavi.
Tako da verbatim nije više kao nekad što je bio, a uvek je bio sinonim kvaliteta.
:crash:

Ne znam koji rezac imas, ali vecina danasnjih modela mnogo vise "voli" plus diskove nego minus.

E, a kakvi su 16X +, kad se rezu na 8X?

Ako su dobri, za 35 dindzi (a mozda i manje) je to sasvim OK.

Imam NEC 3500A
On možda sad nije ešto, al u vreme kad sam ga ja kupio on se tek pojavio i nije bilo jače solucije. Sad dal on više voli + od minus, ne znam. Ipak moj komp ima dušu koja greje :D
@Delija
Ovo baš nisam skapirao. Ma svi diskovi su super kad se režu pri manjoj brzi. Pogotovu u ovom svetu fušeraja gde čovek više ni na Verbatim ne može da računa.
Kupim disk, piše 52x max. Ja u Nero, tamo max 48x. I sad će neko reći update-uj firmware ili uzmi noviji nero ili... Ma nije ljudi, verbatim je kriv :)
pOz

meni pioneer 107d sa poslednjim firmwareom nece da prepozna Verbatim +R 16x (ne da mi cak ni simulaciju da radim), dok -R 16x hoce da reze samo na 4x. Steta sto vise nema Vermatim +/-R 8x diskova :( (pricam o metalic AdvancedAzo ne o perl white)

E da. Zbog tih prokletih diskova nisam hteo da kupujem Pionira. Jer sam isto tako čuo da jedna serija uopšte nije mogla da radi sa princo diskovima. Neće da ga prepozna pa to ti je.
Kako vreme odmiče diskovi postaju sve veći i veći fušeraj.

Pioneer 107 je rezac mator 2+ godine... Imaj to na umu...

Ja sam na Pioneer 110D (najnoviji firmware) upravo snimio na Verbatim DVD-R brzinom 16x iz Nera 6 (obično ne snimam maksimalnom brzinom, ali ovo je test). Verifikacija je prošla bez problema ali MSI Combo dosta teško čita narezani DVD. E, sad, MSI je poznat kao prilično šantav. Videću razliku kad snimim isto manjom brzinom.

Ne znam, narezao sam probno juce Verbatim DVD-R 16 x, MCC03RG20 na 16x.
Na skenu je imao skor 97, kucni DVD player (CyberHome 405) ga cita kao lud, sve u svemu veoma dobra misljenja.

Sad, kruzi prica netom da se pojavio laznjak 03RG20, mozda ste vi naleteli na laznjak, sve moze biti.

Kod nas su oni 39 din/kom bez kutije, dok gledam na buvljaku u NBG 32-36 din,
a Princo 25 din, dok je kod nas 23 din, itd.

Hocu da kazem da je vecina medija skuplja na NBG buvljaku sem tog Verbatima 16x.
Smrdi na fake :)

Jedno pozitivno misljenje o TDK 002 (sa buvljaka :) ) , narezan na 8x sasvim solidan disk, pogotovu gledajuci na cenu (20din)

Na zalost, moram da primetim da je kvalitet pomenutih TDK002 opao znacajno u poslednje vreme. Pre jedno 6-7 meseci sam kupio nekih 300kom i to je trajalo do pre jedno mesec dana kada sam uzeo novu kolicinu od 50-ak komada. Primetno losiji kvalitet ove nove serije, i fizicki gledano, a i po skenovima posle narezivanja. Steta, bio je to jedan dobar, a jeftin disk.

PA ne mora odmah da znaci da je laznjak,sve zavisi gde je kupljen.
Rekao sam da sumljam da su na NBG buvljaku laznjaci, ne da su sigurno.

Mr. Hyde je napisao(la):
PA ne mora odmah da znaci da je laznjak,sve zavisi gde je kupljen. Rekao sam da sumljam da su na NBG buvljaku laznjaci, ne da su sigurno.
Da, posle sam video da i tvoji imaju istu oznaku, u brzini mi se učinilo da su različite. Ne, nisu kupljeni na buvljaku nego u jednoj radnji, ali to ništa ne mora da znači.

Pioneer 110BK sve reze i sve cita ali Princo DivX i ostalo smece nece pa nece!

i meni dvd r verbatim nisu nizasta ,aj princo su onako ,al mi bolji od verbatim inace nema dobrih dvd-r ,bar ja nisam nasao.

Vrh Dno