Šta je novo?

kafa po laptopu

• Začetnik teme Začetnik teme scylla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

scylla

Slavan
Učlanjen(a)
27.03.2013
Poena
475
Pomagajte. imam laptop sony vaio vgn-fe21b. Prosuo sam solju kafe po njemu, tj po tastaturi. Iskljucio sam ga odmah, baterija je vec bila izvadjena i izbrisao sam ga malo nekom krpom. Sacekao sam jedan dan da se osusi i probao da ga ponovo ukljucim i nije hteo. Kada pritisnem power dugme ne desava se nista. Nikakve lampice se ne pale. Sta da radim sada???? Da otvorim i ocistim malo, probam nesto ili sta??? Jel neko imao ovakav problem i kako ga je resio??? Unapred hvala

Mozda pirinac tehnika mada neznam da li bi u toj situaciji pomoglo.

Ako imaš iskustva sa rastavljanjem i volju da pokušaš rastavi ga.
Ali i u tom slučaju mi izgleda da nisu velike šanse da ćeš ga osposobiti u kućnoj radinosti.
Zašto ga ne odneseš u dobar servis, razumem da tu postoji finansijski faktor ali ovo jeste posao za servis.
Mnogo su veće šanse (ako se može osposobiti laptop) da će to uraditi iskusan serviser sa svom opremom nego ti u kućnoj radinosti.

Ako imaš iskustva sa rastavljanjem i volju da pokušaš rastavi ga.
Ali i u tom slučaju mi izgleda da nisu velike šanse da ćeš ga osposobiti u kućnoj radinosti.
Zašto ga ne odneseš u dobar servis, razumem da tu postoji finansijski faktor ali ovo jeste posao za servis.
Mnogo su veće šanse (ako se može osposobiti laptop) da će to uraditi iskusan serviser sa svom opremom nego ti u kućnoj radinosti.

Tacno to. Mora dobro da se ocisti a onda i da se pogleda da nije napravio neki kratak spoj nedgde. Za ubuduce a moze i svima najdobronamerniji savet - odolite instinktu
da upalite laptop/mobilni - ondesite ga u neki servis gde ce ga oni dobro ocistiti, osusiti i probati upaliti. Tebi sretno sa ovim, valjda nije strasno.

ja sam ga otvorio sam, malo izduvao i nema kafe po maticnoj i sada sam ga ostavio da se susi. ja imam samo 14(sutra punim 15) godina i gledao sam na netu kako se otvara ovaj model. ako ne radi onda ga nosim u servis. hvala na odgovorima

vala rano si krenuo da pijes kafu. sa 14 godina... :smash:

ne radi. znaci servis. sacekacu jos koji dan, mozda proradi.

Da ne otvaram novu temu. Slicna situacija sa ortakovim HP Pavilion dv6 laptopom. Prosuto malo kafe po levom gornjem uglu tastature, nekoliko dugmica je kocilo i nije se vracalo normalno. Ja sam ga otvarao pre 15ak dana, i ocistio one vidljive tragove na tastaturi i ploci ali juce mi drugar vraca i kaze da sad ponovo dugmici zapinju i onako malo krckaju. Nije mi jasno kako sad posle 15 dana se ponovo to javlja... Cime bi bilo najbolje da ocistim te dugmice, i cime ocistiti i samu tastaturu, poskidao sam tih 10ak dugmica koji koce?

Destilovanom vodom:d

Ocistio, videcemo kako ce se pokazati dalje... I u jednom servisu su mi isto preporucili.

Nazad
Vrh Dno