Šta je novo?

Kada Digital! CD zataji

Pa i jeste! Ljudi, pa sta ima danas da se kupi za te pare?

To ti je jedan tretman na shtajzi, pa ti vidi...

[a da, ti si iz NS, ne znas sta je shtajga... :d ]

Za te pare može da se uzme neki normalni časopis, a ne bljuvotina poput ckm-a. :)

Izgleda da ste malo omatorili za takve stvari! :d

Delija je napisao(la):
Pa u tome je poenta.
Casopis je totalna razbibriga i *******cija. ;)
Ma, kada budem hteo da čitam nešto zanimljivo, uzeću Politikin Zabavnik, a ne časopis, u kome sve što iole valja, za pola sata lako mogu da nađem na netu... ,)

Poslednja izmena:
Dosta vise pljuvanja po ckm, ja sam odusevljen njime, jer me je jako prijatno iznenadio, sto je velika retkost u ovoj bajnoj zemlji gde svi samo kukaju...
nikog ne teram da ga cita...

I sta sada, ako si ti odusevljen tom bljuvotinom od novine, mi sada moramo da je postujemo. Evo par copy / paste-ova sa sajta, da ljudi vide o kom nivou novine se radi:
LIV TYLER
Joj, šta bismo joj radili!
Voleli smo je kada se razgaćila u "Ukradenoj lepoti", poludeli smo nakon "Jedne noći u baru", gledali sve produžene verzije "Gospodara prstenova" da vidimo hoće li se nešto konkretnije videti...

Onanya - PITAJ NE SKITAJ!!!

Pri jednom od čestih seksualnih odnosa, moj partner je ejakulirao preko najlon čarapa, marke "polzela". Da li postoji šansa da sam trudna?
Ostatak na: http://216.55.185.32/?state=2&izdanje=28&clanak=2

DOKTORE POMAGAJ, BRE

"Oh, kako je težak novinarski život"
Desanka Maksimović, Knjiga Postanja 6:66

I ko smo mi da se ne složimo?! Zaista, ovog meseca ste nas namučili, osećali smo se kao mali Indonežani na pokretnoj traci.

Piše: Momir Borocki

KAKO...PREŽIVETI HOROR FILM

Veoma koristan spisak praktičnih saveta za buduće likove u horor filmovima. Spasite sebi život a gledaocima omogućite zabavu bez nerviranja.

Mene uvek slatko nasmeju, e sad kao sto sam vec rekao, ako ste prevremeno omatorili...vasa stvar! ;)

Samo da pitam ljude ovde da li taj CKM ima neke veze sa racunarima uopste??? Ako nema, zasto ga uopste spominjete?

@ Delija... Da bi me nesto nasmejalo, to mora da bude smesno, a ne zalosno...

Ja bih sad tu izveo paralelu izmedju ckm i nekih domacih racunarskih casopisa, pa bih verovatno bio trajno banovan, tako da ipak necu...
samo cu da kazem da ima 2 strane na koje stave par komada zanimljivog hardvera, a ako ima kod nas, napisu i gde ima i posto, sto JAKO pohvaljujem...
nekad ubace i neki komad softvera, sto uglavnom pise kuzma, ali mi se ostatak novina dovoljno svidja da to zanemarim...

Ljudi, stvarno ste prevrsili svaku meru. U stvari, to nam je u krvi, takvi smo kakvi smo. Manite se vise toga, koji je casopis bolji a koji ne.
Licno, necu stati ni na jednu stranu od tih nasih kompjuterskih casopisa. Nemam ja nista protiv hrvatskog BUG-a. Ovde jedan deo ljudi nece da cita BUG jer je na hrvatskom, pa se kao prave da ne razumeju taj jezik. Drugi su pasirani fanovi Digitala, i oni nece da cuju ni za jedan drugi casopis osim za Digital. No, to je njihovo pravo, i niko im ga ne mozemo oduzeti.

Problem kod nasih casopisa je taj sto odredjeni ljudi cirkulisu u vise casopisa, i mozemo zapaziti u nekoliko casopisa, nekoliko istih glavnih tema broja ili u tom nekom fazonu.

Jednostavno, nemamo mi jos takav kadar, gde bismo se svi mogli sloziti reci, e ovaj casopis je sjajan, nema boljeg od njega. A do toga ce proci jos mnogo vremena.

U nekoj blizoj buducnosti ne bi me cudilo da se mozda pokrene jos neki PC casopis, jer jednostavno mi smo takvo trziste!!!

Ko zna, mozda Peca dodje na ideju da pokrene papirno izdanje Benchmark. Pa cemo svi trcati da ga citamo, cim izadje...

Poz,
Cineman

Ne bi bila losa ideja da npr. digital jednom u 6 meseci izadje sa dvd-om i to sa npr. par poslednjih drajvera za nv i ati karte,malo shareware-a,freeware-a barem toga dosta ima a za 6 meseci bi se sigurno pronaslo dovoljno aplikacija da se popuni dvd...Mada pitanje je koliko je to isplatljivo za casopis.

teletabis je napisao(la):
Ma dvostrani DL DVD ne bi bio dovoljan :)

E sad ga i ti pretera. Sasvim bi bilo ok ovo shto je gore pomenuo The pocetnik, da se na svakih 6 meseci izda jedan DVD sa poslednjim drajverima i sa gomilom freeware-a i shareware-a.

a mozda da poklone za pocetak DVD citac kako bi posle ljudi mogli da iskoriste DVD diskove koji bi se delili uz casopis...a mozda ljudi bez DVD-a pocnu da kupuju neki drugi casopis uz koji ide CD...

(opet ja :d)

Najbolje resenje je da uz svaki broj Digital-a poklanjaju jedan HDD od bar 40Gb pun filmova,programa, muzike itd.... :d :d :d :D :D :shock:

Svi junaci nikom ponikose

Samo da pitam gde su sad oni mudraci koji tvrde da CD ne kosta ni 10 dinara? I dalje stoji moja ponuda za 20 dinara po komadu. Zasto ne zaradite silne pare kad vam se nude? Najlakse je nekoga prozivati i praviti se pametan, a kad dodje stani-pani, onda se zvizduce i gleda u nebo. Ako ne znate istinu onda se bar uzdrzite od sirenja dezinformacija. Mrzim kad neko potcenjuje tudji rad i zalaganje i to bez argumenata.

Panta je napisao(la):
Samo da pitam gde su sad oni mudraci koji tvrde da CD ne kosta ni 10 dinara? I dalje stoji moja ponuda za 20 dinara po komadu. Zasto ne zaradite silne pare kad vam se nude? Najlakse je nekoga prozivati i praviti se pametan, a kad dodje stani-pani, onda se zvizduce i gleda u nebo. Ako ne znate istinu onda se bar uzdrzite od sirenja dezinformacija. Mrzim kad neko potcenjuje tudji rad i zalaganje i to bez argumenata.

A jwl nam ista mozes reci povodom predlozenog sestomesecnog DVDa ? Meni je bas mnooogo cool ideja.

The pocetnik je napisao(la):
Ne bi bila losa ideja da npr. digital jednom u 6 meseci izadje sa dvd-om i to sa npr. par poslednjih drajvera za nv i ati karte,malo shareware-a,freeware-a barem toga dosta ima a za 6 meseci bi se sigurno pronaslo dovoljno aplikacija da se popuni dvd...Mada pitanje je koliko je to isplatljivo za casopis.
I kakva je svrha od programa starih sest meseci i bajatih drajvera?
Cinjenica je da bi mogli da napumpamo materijala i preko jednog CD-a, ali DVD bi vec posteno smorio, izuzev, ako ne bi narezali par glomaznih demoa i trejlera za sezonske blok bastere.
Daleko od toga da automatski odbaciujem ideju (u krajnjoj liniji ja je ni ne aminujem), ali smislenost izbacivanja DVD-a dvaput godisnje je diskutabilna.
Ono sto ce u buducnosti dovesti do prebacivanja na DVD jeste dalje snizavanje cena medija i postupka stampanja istih. Kad ce se to desiti videcemo, ja mislim da nece proci previse vremena.

Delimicno se slazem sa tobom,ali moram napomenuti sledece:

1.Svrha malo bajatijih drajvera je ta da ih ima kada zatrebaju,jer cesto se u poslednje vreme dogadja da najnoviji drajver osim ubrzanja donese i par bugova pa je bolje imati vise drajvera na jednom mestu.Naravno da ne treba preterivati i stavljati zadnjih 10 verzija drajvera,ali npr. tri bi bilo dovoljno.Za programe moze vaziti slicna analogija.
2.Sto se tice demoa i trailera to mozda i ne bi bila losa ideja,jer nema svako vremena da skida demoe i trailere.
3.E,sada moram da te nesto pitam jer se na razumem bas u tu materiju:
Da li bi vas tj. digital skuplje doslo kada biste na mestu gde se sada presuju cd-ovi uzeli dvd-ove svaki mesec ili jednom u sest meseci(nesto kao popust na kolicinu i na redovnost musterije).Ako je varijanta sa 6 meseci dosta nepovoljnija od dvd-a svakog meseca onda moja ideja i nije neka,jer to vam se ne isplati...u drugom slucaju opet se mora razmatrati isplatljivost,ali to vi vec bolje znate.

I za kraj evo mojeg slucaja.Ja imam 56k modem,ali podosta skidam tako da se cesto dogodi da kada kupim digital obicno vecinu programa sam vec skinuo,ali ima barem 10-tak za koje ili nisam cuo ili nisam znao da je izasla novija verzija ili nesto trece...mada sada nije to toliko vazno.E,sada kada bi se nakupilo materijala za 6 mesecni dvd koji bi sigurno imao delic sadrzaja prethodnih cd-ova(e tu moze biti realni problem,jer bi ljudi
ocekivali sve novo bez ponavljanja) sigurno bi se naslo mnogo vise programa/cica koji bi me zainteresovali a za koje nisam cuo,znao za noviju verziju isl.Moguce je da osim mene postoje jos takvi slucajevi pa ne bi bilo lose da se u digitalu mozda i organizuje anketa pa da se u odnosu na nju i ostatak situacije prelomi sta bi bilo bolje za
digital i za nas korisnike istog.

Ma, ako Bug moze da nakupi programe/demo-e i ostalo za jedan DVD, moze i Digital, samo je pitanje da li se isplati po ceni rezanja DVD-ja i da li je to pametno, obzirom na (ne)zastupljenost DVD drajvova kod nas!

U ovom trenutku se o DVD-u razmislja kao o dalekoj buducnosti. Najveci problem je rasprostranjenost DVD citaca. Ne smete zaboraviti da posetioci Benchmarka ne predstavljaju prosecnog korisnika i da dobar deo citalaca Digitala nema DVD citac. Konkretno, DVD bi bio veliki finansijski promasaj. Velika bi bila ulaganja a dobili bi veliki broj nezadovoljnih citalaca. Ne kazem da ne bi bilo i onih koji bi se odusevili time, ali cela operacija je neisplativa u ovom trenutku.
PS I dalje vazi ponuda za sve proizvodjace CD-ova :smoke: ,)

@Nedjo : Mislim da ne treba da budu trejleri i demoi jer jedini demo koji zapravo neko igra u proteklih godinu dana je UT2004, a za trejlere i ta njesra imamo tv i filmske casopise. Mada mi sad pade na pamet ideja da bi DVD bio jako lep potez za letnji dvobroj. I samo mi nemoj reci da ne mozete da napunite 4,7GB sa nekim dobrim programima. Na primer: koliko veliki su OCR? Koliko veliki je novi 3D Mark, koliko samo stvari ima koje bi mogle to da napune... Isto mislim da bi na tom DVDu mogla da bude arhiva brojeva od te godine u PDF formatu. Ijha... Sto bi to bilo dobro!

@Panta: Sta ti treba ? snimljen CD sa stampom na njemu za manje od 20din ili samo prazan medium ? Kontaktiraj me na PM... Inace ja i dalje mislim da bi DVD bio promasaj trenutno.

Panta je napisao(la):
Ne smete zaboraviti da posetioci Benchmarka ne predstavljaju prosecnog korisnika i da dobar deo citalaca Digitala nema DVD citac.
hm... informacije radi, da li vi znate kakva je citalacka struktura vaseg casopisa? To pitam zato sto mislim da Digital! ne citaju "prosecni korisnici", vec oni koje VEOMA interesuje nov i "advanced" hardware... Evo, ja sam npr. (tu-i-tamo) napredniji korisnik, ali me HW uopste ne zanima, pa samim tim i ne citam Digital (uzmem ga povremeno, da budem u toku)...

Dakle, tesko mi je da poverujem da vecina citalaca nema DVD :zgran:

Meni nije jasno kako ljudi mogu da daju 30 evra za misha, a ne mogu 1800 dinara za DVD-ROM...
Ti sto nemaju DVD verovatno furaju svoj stari dobri P2 koga su kupili krajem proslog veka, pa verovatno ne citaju Digital...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Meni nije jasno kako ljudi mogu da daju 30 evra za misha, a ne mogu 1800 dinara za DVD-ROM...
Ti sto nemaju DVD verovatno furaju svoj stari dobri P2 koga su kupili krajem proslog veka, pa verovatno ne citaju Digital...
Jeeees!!!

Nazad
Vrh Dno