Šta je novo?

Kad ce GOTHIC V?

skinuo sam drugu verziju, orginal izdanje i nece opet, ponasa se stabilnije ali opet mi je zanmrzla pre ulaska u old camp na pocetku...

Super je trejler. Ali zasto je igra rated M? Izlazi za 4 meseca?? Jako neuobičajeno.

Poslednja izmena:
Definitivno datum izlaska deluje prerano, jako malo se o igri zna a još ni kršten gameplay video dobili nismo..

Ma sta je ovo, risen il witcher :) Isto ko fajt sa strigom u witcheru kecu..

sve je tako brzo na trejleru, nista nisam video :D.

Mehanika i gameplay su slicni kao u dvojci, free kamera, gard kod macevanja i tako to... bio je negde klip, sad cu da potrazim.

edit;

http://www.dw.de/wollen-die-nur-spielen/av-17562339

d73e52bdaa04a22b89f991ad4b37fc5b.jpg

Poslednja izmena:
A intro ili štaveć je sramotna kopija uvoda u Vičer kec (inače jedan od najvidea ikad)...

Celokupan intro prvog Witchera je preprican drugi chapter knjige "Poslednja zelja" Andzeja Sapkovskog, tako da CD project RED tu imao itekako olaksan posao. :)

On topic: Malo mi konfuzno sve ovo deluje. Toliko dugo vremena bez jedne jedine novosti i sad odjednom dobijemo trailer u kojem se prakticno nista ne vidi (osim uvodnog cinematica, jel' te :p) kao i datum koji mi se cini nekakao preuranjen. Na ovom klipu sto je okacio Uruk su se vise skoncentrisali da snime studio i dobiju komentare od developera, nego sto su nam pokazali neke novine u samoj igri. Nekako se cini da je sve i dalje u ranoj fazi razvoja...

Ja sam krenuo Gothic 3 ispocetka sa poslednjim community patchom. Besmrtna igra.
Nijedan kvest nece ostati neresen, nijedan kovceg neotvoren.
Taman da ga zavrsim do Risen 3.

Ja sam krenuo Gothic 3 ispocetka sa poslednjim community patchom. Besmrtna igra.
Nijedan kvest nece ostati neresen, nijedan kovceg neotvoren.
Taman da ga zavrsim do Risen 3.

Skoro sam zavrsio G2 i odusevio se igrom, top 3 rpg-a na mojoj listi...i oonako zagrejan krenem odmah 3 koju sam igrao kada je i izasla ali brzo sam odustao jer me je smorila, enhanced verziju izgleda prelepo cak i danas ali sama igra...meni je to dosta losije nego G2 i naravno nisma izdrzao dugo opet sam napustio ovaj put trajno...atmosfera kao da je nema, questovi daleko losiji nego u G2, grafika lepsa ali presarena predimenzionirana i sve je nekako meh...

Cekaj cekaj, Enhanced edition ima samo za Forsaken gods, koja je neka vrsta standalone ekspanzije.

To je djubre. Gothic 3 + Community patch probaj.

Dosta je teza igra sa comm patchem nego vanila i neuporedivo ispeglanija, ali po atmosferi i prici ipak ne moze da prismrdi dvojci. Kad se setim kako sam u vanili posle pocetne patnje vitlanja macem izucio fireball, sve je postalo mnogo lakse, a posle fire rain igranje je bilo boza :D
U comm patchu treba da se otelis da bi izucio fire rain :)

@exste: obavezno kad budes igrao ukljuci alternative ai balancing.

@sajlonac: slazem se :)
Ja igram laganini sad, uzivam u predelima, istrazujem svaki cosak. Ne opterecujem se da je zavrsim brzo i dobro mi dodje kao odmor za mozak posle posla.

Takodje preporuka za alt. ai balance. Ja sam igrao na najvecoj tezini plus taj novi ai. Do dana danasnjeg nisam igrao tezu igru. Totalno je drugaciji pristup igranju, na pocetku moras da vuces nekog sa sobom i koristis ga kao tenka. Kasnije je lakse ali si do samog kraja obican covek tj. nikada ne dolazis u situaciju da postanes prejak.

Problem G3, pored malo trulkaste price jeste sto su vidno zbrzali severnu i juznu zonu. Myrtana je sasvim okej. To je trebao da resi onaj quest mod ali to nikako da izadje na engleskom u fullu odradjeno.

Poceo sam G3 da igram Enhanced verzija sa 1.73 comm patchem, dakle ima Enhanced verzija a da nije Forsaken Gods igra, cak se i na load screen-u pojavi enhanced...
Balans je dosta drugaciji nego u dvojci a i neka oruđa su drugacija, recimo crossbow je dosta manje ubitacan i koristan nego u G2, na njega potrosih bez veze LP da bi otkrio da je nevidjeno spor i neupotrebljiv u vecini situacija. Generalno obicne zivuljke su podjednako teske ali orkovi i ljudi su daleko tezi za ucmekati nego u G2. Igram taj advanced ai mod na hard tezini, dakle max otezano. Situacija uopste nije naivna tesko je odluciti se za sta potrositi level poene, posle promasaja sa crossbowom ne mili mi se ulagati u bilo sta jer efekat moze biti los a i sve je papreno skupo. Pre dolazim do LP-a nego do golda ali srecom tu je arena...Odlucio sam se za rebel a glavni problem mi je sto resim vecinu questova u gradu do konacnog napada na orkove ali onda shvatim da ih ima previs i da je nemoguce pa se selim u drugi grad i tako...sad sam vec u 3 gradu i resavam lokalne questove a i dalje nema pojma od oslobadjanja bilo kojeg grada...problem mi je i to sto nema nekog dobrog maca...

Poslednja izmena:
Ma sa tim ai na hard je dosta teško.
Ako se dobro sećam luk je dobra opcija.
Gradove nemoj ni da oslobađaš dok ne rešiš kvestove u svim gradovima jer kad oslobodiš 3 grada postaješ persona non grata u celoj Mirtani :)
Ne žalost igra je toliko velika da je nikad nisam prešao. Još čuvam save iz 2008. Sa pređenom Mirtanom (bez oslobađanja) i severom...

Ma sa tim ai na hard je dosta teško.
Ako se dobro sećam luk je dobra opcija.
Gradove nemoj ni da oslobađaš dok ne rešiš kvestove u svim gradovima jer kad oslobodiš 3 grada postaješ persona non grata u celoj Mirtani :)
Ne žalost igra je toliko velika da je nikad nisam prešao. Još čuvam save iz 2008. Sa pređenom Mirtanom (bez oslobađanja) i severom...

da luk je skoro kao i crossbow osim sto je daleko brzi....njega koristim i mac pa povuci potegni...ali opet ima nekog smeka, cenim da cu da pukenem za advanced lockpick skill jer vec nailazim na prilican broj chestova koje ne mogu da otvorim a kapiram da bi to mogao da bude solidan izvor golda pored questova i branja cveca to bi bilo to....magic skill nemam uopste samo scrolove i verovatno tu necu razvijati nista jer koliko je sve skupo cenim da ce mi se najvise ispaltiti da sasipam u jednom pravcu poene i budzenje a to ce definitivno biti strenght i sword pravac...dakle tenkic uz taj bow do nekog nivoa jer ne moze samo sa macem da se igra...

da luk je skoro kao i crossbow osim sto je daleko brzi....njega koristim i mac pa povuci potegni...ali opet ima nekog smeka, cenim da cu da pukenem za advanced lockpick skill jer vec nailazim na prilican broj chestova koje ne mogu da otvorim a kapiram da bi to mogao da bude solidan izvor golda pored questova i branja cveca to bi bilo to....magic skill nemam uopste samo scrolove i verovatno tu necu razvijati nista jer koliko je sve skupo cenim da ce mi se najvise ispaltiti da sasipam u jednom pravcu poene i budzenje a to ce definitivno biti strenght i sword pravac...dakle tenkic uz taj bow do nekog nivoa jer ne moze samo sa macem da se igra...

Poslednji patch za g3 je 1.75.14

www.worldofgothic.de/download.php?id=1283

kod mene 1.73 i radi bez problema necu nista menjati kad sljaka...nije losa igra, nije kao G2 ali opet ima svojih drazi...i sta je sa onim worn fazonom, pokupio sam neke izuzetne iteme koji su worn i ne znam da li da ih cuvam jer vrede kao i da nisu worn (pohabani) bez obzira sto im je damage jako los...mogu li ih naostriti, platicu ako treba :d

Poslednja izmena:
Worn itemi su upola slabiji od redovnih. Uskoro kako budes napredovao ce ti manje vise biti bezvredni, koristi ako su ti jaci od ostalih sto imas ili prodaj.

Poslednja izmena:
Zavrsio konacno G3. Jedna od najboljih igara ikad. Razmisljam da opet krenem kao mage.

Vrh Dno