Šta je novo?

Kad ADSL (zaista) krene!

simbatam

Čuven
Učlanjen(a)
27.03.2004
Poena
601
Gde u BGD-u moze da se nadje ADSL modem-ruter (dva ili vise racunara na jednu ADSL vezu)?
Da ne mora da se "prebacuje" USB-modem sa racunara na racunar.
Za razumne pare, naravno!

I mene interesuje ponuda na našem tržištu. Za sada sam jedino našao allied telesyn-ov AT-AR250E u Direct Linku (imaju ga na lageru) cena 83 EUR + PDV. Po specifikacijama dobar uređaj, ali koliko vidim on je samo za POTS, a meni treba za ISDN. U svakom slučaju treba sačekati da ADSL krene, jer ovako nisam siguran ni kakav ću priključak imati na spliteru ni kakav će sistem povezivanja koristiti provajderi (najverovatnije PPPoE). A i valjda će ponuda biti ozbiljnija kad krene. Nadam se :d , osećam da onda neće biti ni ovog jednog modela u ponudi :trust:

Bits ce u okviru svoje ponude imati modem-rutere. Jedino sto ce biti skuplji od ostalih.

Svi provajderi koji su izašli sa ponudama za ADSL nude i rutere. Pitanje je samo kakve? Evo jedan neverovatan primer - na nekom stranom forumu sam pročitao problem nekog lika jer mu ADSL modem/ruter ne podržava bilo kakvu vrstu port forwardinga. Znači ruter ga stavi iza NAT-a, a on ne može da otvori port na nekoj mašini u mreži. Neverovatno ali istinito. Možda je primer malo ekstreman, ali moguće da će naši provajderi kućnim korisnicima koji budu tražili rutere davati neke osakaćene varijante. Ja bih u svakom slučaju radije uzeo neki kvalitetniji model.

Inače, sad sam pogledao netiksov cenovnik, imaju pheenet-ove ADSL rutere od 56, 89 i 113 EUR + PDV. Ovaj od 113 ima i bandwdith management, što mi se posebno dopada (za firmu, 90% meni, 10% ostalima ,) ). A nije loše ni za kućnu varijantu ako neko (kao ja) ima server na kome non-stop radi neki p2p program.

Sveza informacija od Tanje iz RRC-a za US Robotics-ov model SureConnect ADSL Modem and 4-Port Router : ... Usled neinteresovanja dilera za ovaj proizvod mi ga nismo uvozili do sada ( a na zalost njegov uvoz nije ni u planu ) ...

Geni je napisao(la):
...
Po specifikacijama dobar uređaj, ali koliko vidim on je samo za POTS, a meni treba za ISDN.
...

Ima u Pakomu ISDN router D-link DI-304/Em, cena je 138EUR + PDV, pa ako ti odgovara...

Imaju u ponudi i par ADSL routera...

Poslednja izmena:
Paja je napisao(la):
Ima u Pakomu ISDN router D-link DI-304/Em, cena je 138EUR + PDV, pa ako ti odgovara...

Imaju u ponudi i par ADSL routera...

ISDN ruter nema veze sa ADSL-om. To već imam ,) , ali pogledao sam ono što nude. Malo su jake cene, ali nije loše. Bitno je da postoji ponuda. Verat je za svoje buduće ADSL korisnike preporučio Speed Touch modeme (pretpostavljam da ih prodaje njihov telefonservis), tako da će izbor biti samo još veći.

Danas idem do netiksa da pogledam one pheenet-ove uređaje. Po onome što piše u cenovniku svaki model podržava i ADSL over POTS i ADSL over ISDN. Mada naravno čekam da prvo dobijem od sezama onaj njihov ruter (zadnja informacije je da uz jednokratnu doplatu od 1200 dinara svakom korisniku koji traži daju ruter umesto USB modema), pa ako njihov radi kako treba, zadržaću ga.

Geni je napisao(la):
ISDN ruter nema veze sa ADSL-om. To već imam ,) , ali pogledao sam ono što nude.
...

Razumeo sam da ti treba ISDN router ;)

Nazad
Vrh Dno