filipfg
Slavan
- Učlanjen(a)
- 26.06.2007
- Poena
- 320
Problem je sledeci: sve sam radio po upustvima sa cd-a ali nije dalo efekta. Kabl iz modema(sbb) sam ubacio u ruter a iz rutera u racunar. Probao sam dodeljivanje adrese i automatski i manualno. Konekcija se uspostavi i ja mogu da pingujem i ruter 192.168.1.1 i sebe 192.168.1.100, ali to je sve, na internet ne mogu. U opcijama modema(u browseru) sam isao na quick setup i izabrao dynamic ip, i pise da je modem konfigurisan, ali u polju status kod dynamic ip stoje sve nule i dugme renew je nedostupno.
Posto sam potpuni amater u ovome, jel sam pogresio sto sam kupio ruter? Imam li ja mogucnosti da prikacim 2 kompa na ruter i da oni imaju izlazak na net? Ili sam trebao da uzmem switch? Prvo sam pomislio da su ta 2 pojma ista, ali malo pre po internetu nadjoh da nisu.
hvala
pretrazio sam forum ali nisam uspeo da nadjem adekvatan odgovor
Posto sam potpuni amater u ovome, jel sam pogresio sto sam kupio ruter? Imam li ja mogucnosti da prikacim 2 kompa na ruter i da oni imaju izlazak na net? Ili sam trebao da uzmem switch? Prvo sam pomislio da su ta 2 pojma ista, ali malo pre po internetu nadjoh da nisu.
hvala
pretrazio sam forum ali nisam uspeo da nadjem adekvatan odgovor