Šta je novo?

Kablovski modem

i kakve sad veze ima Vektor i SBB sa PTT-om ?! :) Coveku je SBB kablovski provajder, nije rekao ni iz kog je grada, mozda ni nije iz BG-a :)

Ogi. je napisao(la):
To je ponuda mog kablovskog operatera. Ima varijanta 64Kbps FLAT ali mi je to nesto mnogo sporo. Najvaznije mi je u principu da ne moram da koristim telefon i da mi se BRZO skidaju fajlovi (dakle, ako sada skidam 5kb/sec sa 64KBps bih mogao jedno 7kb/sec sto je bas mala promena). I da, ta FLAT varijanta kosta 1500 din. mesecno.
TEX707 je napisao(la):
Ove cene koje sam procitao mi zvuce kao ponuda RVKDS-a (Radijus Vektor). Ko razmislja o njihovim ponudama, mislim da je najbolja 64 kbps flat. Treba samo malo discipline i ne raditi konstantan download i upload od 7-17h. Inace, veza i OK, cak sve bolja (barem kod mene).
Ogi. je napisao(la):
Tex, to jeste Radijus Vektor. Oni su mi uveli kablovsku televiziju. Meni licno su odvratna firma. Bukvalno mi se gade. Ali, jedino oni nude tu mogucnost. Zato u 064 FLAT ne moze da se skida izmedju 7h i 17h - tacno je da tako pise - u stvari, pise da moze samo "lite" internet, surfovanje, irc, mail itd. Inace, od 7-17 retko kada skidam, tada se trudim i da ne budem na net-u, osim da eventualno dodjem na forum.
Missim...

mitrowsky je napisao(la):
o mom iskustvu PTT KDS ima sasvim korektnu cenu. 256Kb/s za 2000 din. Pa to je sasvim pristupacno, da ne kazem jeftino... Ja sam ipak uzeo 64KB/s za dvostruko manju kintu jer mi...

kakve veze imaju cene PTT-a sa SBB-om (ciji im net uvodi Vector Radijus) ? u SBB-u je 64k flat 1500din...Ogijev kablovski operater je SBB, a ne KDS...

Radijus uvodi SBB net? Nisam znao to. Ja sam mislio da je RV ISP za sopstvenu mrezu. Ja Igiju nisam preporucivao konkretnog ISP-a vec sam mu skrenuo paznju da je prema mom iskustvu 64 flat bolje nego 256 sa ogranicenjem, regardless of cost & ISP!

zapravo - ne znam :) Ogi je rekao da je na SBB-u i cene koje je dao su sa SBB-a, tex rece da mu to lici na ponudu radijusa (RVKDS) ali te cene nikako nisu sa KDS-a obicnog, tako da kontam da je Radijus vektor samo "posrednik" izmedju SBB-a i korisnika.

Sto se tice - 64k flat ili 256k ogranicen, zavisi za sta ti treba net, ako je za citanje on-line novina, forum i chat na orcu onda je 256k bolje. E sad sto bi Ogi da se j*** a da mu ne udje to je druga stvar, to ima samo PTT-KDS u jednom malom delu beograda...

gx-x je napisao(la):
kakve veze imaju cene PTT-a sa SBB-om (ciji im net uvodi Vector Radijus) ? u SBB-u je 64k flat 1500din...Ogijev kablovski operater je SBB, a ne KDS...
Sad je 128k flat 1500din.. :banana:

blago vama u BG-u, nama u ns-u vaze ove stare cene :(

meni se ta ponuda sbb-a u pocetku cinila sjajnom...pogotovo to sto platis 6000 dinara...i dobijes modem koji mozes da vratis kad god hoces i da dobijes pare nazad...medjutim...flat sa nekim normalnim protokom je preskup...npr. 128 ili 256...tako da bi ti se po mom misljenju mnogo vise isplatio neki wireless...naravno ukoliko imas domet...

Ja se ponadao da I.KOM ima flat ali nista od toga.
Kazu da naplacuju samo download.

cene iz i.KOM-a:
Paket Veličina paketa Brzina protoka Cena Cena prekoračenja po MB
MAIL 120 MB 256 Kbps 500 din 4.17 din
CHAT 320 MB 256 Kbps 1300 din 4.06 din
SURF 650 MB 256 Kbps 2200 din 3.38 din
EXTREME 1300 MB 256 Kbps 4000 din 3.08 din
BUSINESS 2600 MB 256 Kbps 7600 din 2.92 din
BUSINESS PLUS 5400 MB 256 Kbps 14900 din 2.86 din

Cena priključenja 650 din.
Instalacija modema i software-a 650 din.
Kablovski modem 5900 din.

Usluge na zahtev korisnika
Izlazak tehničkog lica na adresu korisnika 200 din.
Radni sat tehničkog lica na adresi korisnika 400 din.

64k flat je bolje.

...

Toliko price o Radijusu, a niko nije ozbiljnije prokomentarisao sledecu stvar:

"u 064 FLAT ne moze da se skida izmedju 7h i 17h, moze samo "lite" internet, surfovanje, irc, mail itd"

Kakav je ovo lopovluk. Za 1500 dinara mesecno, ne dozvoljavaju download tokom celog dana!?! Izgleda da Telekom nije usamljen u nastojanju da pljacka i oteza pristup internetu. :mad: Od svih kablovskih, PTT ima najkorektnije cene.

Zanima me da li neko ima radijus flat 64 i kakva su iskustva sa ovim, kako ga nazivaju, "dzentlmenskim sporazumom"? :smash:

Ne znam za druge, ali ja bih pevao kad bi imao kabl 64k flat makar i za 2000 din. Kada saberem troskove dialup-a (impulsi + vreme) izadje me 1.500 dinara mesecno i to samo za surf, ni D od downlada... Tako da je taj flat 64 kbps za 1500-2000 din. prakticno dzabe. Bedak je sto ce me "usreciti" ovi iz (zl)ikom-a... :(

Bedak je sto ce me "usreciti" ovi iz (zl)ikom-a... :([/QUOTE]

sto vise uzeti para za sto manje pruzenog.
tuga bozija.
nije ni cudo sto smo proklet narod.

petkods je napisao(la):
Zanima me da li neko ima radijus flat 64 i kakva su iskustva sa ovim, kako ga nazivaju, "dzentlmenskim sporazumom"? :smash:

Imam ja bas tu opciju i prezadovoljan sam...od 7AM do 5PM mi net ionako nije neophodan, tako da se drzim dogovora i nista ne downloadujem u to vreme (ustvari, nisam ni logovan). Inace, radi kako treba, moze da se postigne simultani DL i UL od 7 KB/s (tj. 2x7). Postoji ponekad problem, ako usled nekog veceg kvara dodje do nestanka veze pocetkom vikenda, mora da se ceka ponedeljak....:(.....ali onda se desi i da daju popust za sledeci mesec.

Sve u svemu, moje misljenje je da je 1500 DIN mesecno za ovu varijantu veoma prihvatljivo...pa ja samo na telefonskom racunu stedim oko 800 DIN mesecno, da ne pricam o onih 1000+ dinara koje sam davao provideru za dial-up.

Sada kada ponekad predjem an dial-up (ako dodje do kvara na kablovskom netu) vidim da je razlika kao nebo i zemlja, ako sam imao sasvim pristojan dial-up sa DL-om od preko 4 KB/s.

Znaci, potpuno sam zbunjen... moj kablovski (TV) provadjer je RV i ja uopste ne znam sta je SBB - jedino sto znam je da se na tom SBB-u pustaju neke mrezne igre. Dakle, sta je SBB?

A sto niko ne prica o ISDN-u? Da li je to bolja varijanta?

Ja imam TV Satelitsku antenu - da li taj tanjir moze da posluzi prilikom wireless ili satelitskog net-a?

Nazad
Vrh Dno