Šta je novo?

Kablovski internet

• Začetnik teme Začetnik teme saigic
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

saigic

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2003
Poena
630
Imam mogućnost da se povežem na kablovski internet, pa me zanima da li to zaista vredi. Pre svega mislim na brzinu (potrebno za download, ali i za pregled običnih web stranica). Koliko se to isplati?
Hvala!!! 🙄

koji kablovski? ako je PTT KDS onda se isplati, ako nije zaboravi.

dok nisam uveo kablovski cudio sam se likovima "navucenim" na net. i kao i svaka "droga", ako nemas mogucnosti da izdrzavas svoju rastucu naviku - bezi od toga! 😀 u can't beat the feeling, ako imas para...
dal' ce da ti se isplati moras da vidis sam. kol'ko neta inace trosis + tel racun, izracunas ili izmeris kolko podataka preneses u proseku mesecno i vidis kol'ko bi te to kostalo preko kablovskog.

Ma ako je PTT ja nebi razmisljao...
Meni je zao sto su kod mene u zgradi SBB *&@(!^@*&^ inace ... sreca te na poslu imam dobar link 😀

poz.Bane ,)

Otkud to da svi hvalite PTT, jel moguće da su oni mnogo povoljniji od ostalih? Ja sam viđao ponude mnogih drugih kablovskih sistema i sve se svodi na neko dranje po megabajtima protoka, tipa osnovni paket od 200MB je 1300 din, a 1.2GB je 4300 din i tome slično. Svako prekoračenje je tek dranje...

Može li neko reči kakve su cene kod PTT-a pošto ja imam priliku da ga uvedem?

magick je napisao(la):
Otkud to da svi hvalite PTT, jel moguće da su oni mnogo povoljniji od ostalih? Ja sam viđao ponude mnogih drugih kablovskih sistema i sve se svodi na neko dranje po megabajtima protoka, tipa osnovni paket od 200MB je 1300 din, a 1.2GB je 4300 din i tome slično. Svako prekoračenje je tek dranje...

Može li neko reči kakve su cene kod PTT-a pošto ja imam priliku da ga uvedem?
http://www3.ptt.yu/o_nama/cenovnik_kab.htm
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=33314&highlight=talasima

kol'ki je ustvari taj tosin bunar? 20+ ljudi ima ptt kabl i posecuje bench? jel za ove strane reke ima neko drugo resenje sem sbb-a?

A ja sam 100m od "bunara" (iznad) i o kablu pocinjem da razmisljam 2012. 🙁

Kod prijatelja u zgradi (blizu Ktitora 29. nov) pre neki dan nalepili ponudu PTT KDS, navodno 64k 1000din/mesecno, bez ogranicenja protoka. To mi je vrlo sumnjivo, koliko cujem samo u T. bunaru imaju PTT-ov cable net. !? 🙄 Ili mozda ima jos negde?

Cene su sledece

1000 din 64k flat
1500 din 128k flat
2000 din 256k flat

ovo je za mesec dana pretplata u startu radi dobro kasnije kad ima vise korisnika zna da se zaglupi ali opet je daleko brze i bolje od 56k a i jeftinije. Svako ko npr koristi neki flat za 56k ima telefonski racun bar 1500 din a za te pare moze da se lepo surfuje na 128k

Znaci ko ima mogucnost neka uzme kablovski ali samo preko PTT KDS jer ostali bezobrazno deru a imaju shit instalacije odnosno ne rade kablovski sistem nego nadzemni koji kad se nakvasi ne radi nikako i prikljucci su im shity pa vi vidite. Ne radim u posti i ne hvalim ih zato nego zato sto trenutno imaju najbolju ponudu sto se kablovskog sistema tice

Toliko od mene bla

i ja svima preporucujem KDS PTT imali su par problema , ali su sredili

i mogu reci da su po mom misljenju najbolji i najpovoljniji provajder u SERBIJI !!!

pozdrav,
marko

p.s. 256kbits rula 🙂

marko1101 je napisao(la):
i ja svima preporucujem KDS PTT imali su par problema , ali su sredili

i mogu reci da su po mom misljenju najbolji i najpovoljniji provajder u SERBIJI !!!

pozdrav,
marko

p.s. 256kbits rula 🙂
Vama sa PTT kablovskim netom treba zabraniti da dolazite na forum i sirite te price, samo razdrazljujete masu, posebno nas I-KOMicare :mrgreen:

roy veruj mi nema srecnijeg covega od mene... preko 3 godine sam radio, skoro danonocno odrzavanje sajta, i to sve preko analognogne centrale i modema... posao gde gibus zivce, boju kose i tako dalje...

verujem da ce doci dani dobrih veza i kod nas, samo ne bas sutra 🙂 ja bi odmah ovog trenutka da mi ponude otisao sa kds-a i uzeo adsl recimo 🙂

PTT cene jesu dobre al su nedostupne. U NS-u se sada moze dobiti i wireless za ne tako puno para. Uostalom bacite pogled www.vtkom.com

Roy Jones Jr. je napisao(la):
...

Vama sa PTT kablovskim netom treba zabraniti da dolazite na forum i sirite te price, samo razdrazljujete masu, posebno nas I-KOMicare :mrgreen:

🙂

Eh pa evo ja sam novi sa PTT KDSom
Samo da se pohvalim 🙂
Posto imam neko sluzbeno vreme nisam isao na mesecni FlAt nego na vreme i utisci su sledeci.
Modem nije tako los ko sto ga svi kude i cak se ne greje toliko.
Kako sam juce uzeo modem, danas sam dobio poziv od tehnicke podrske, kako su primetili da se jos nisam nakacio i da li imam nekih problema.
Ja sam se za trenutak uplasio da nesto nije u redu i da moram da vratim modem ili tako nesto (Srbija!!!)
Posto sam danas stigao da sve povezem i naravno imao sam problema, nazvao sam teh pod i ljubazno su mi pomogli. Medjutim kako sam prakticno prvi koji koristi PrePaid bilo je nekih problema sa logovanjem pa sam dobio za dz prvih 24 sata.
Tako da sam downloadovao SP4 za W2k od 132MB za 5 sati i 6 minuta
sa prosecnom brzinom od 7.20kB
Jedina zamerka je sto ne isporucuju prikljucak za koaksijalni kabl ali sam i tu imao srece jer sam imao par komada.
Inace stvarno ziveo PTT KDS!!!

BTW obavezno Firewall
Imao sam 200 napada za 5 sati

pa fine su cene vtkomA,
64 1400
128 2600
256 4700
512 8500
nije kao kod pttA, ali je dva puta jeftinije nego kod veratA
64 3000
128 5500
256 10500

samo ne znam kakav je odziv kod vajerlesa (za cs je najvažniji ping, a ne protok) :d
ja bih išao na 128, 256 je već poprilično skupo !!!

p.s. nisam gledao cene uvođenja usluge i opreme !!!

Ping na wireless-u je ispod 10ms. Cene opreme su oko 200€ mada zavisi od lokacije (moze biti i manje).

Jedina zamerka je sto ne isporucuju prikljucak za koaksijalni kabl ali sam i tu imao srece jer sam imao par komada.

Pa covece o cemu ti pricas?!?! Kako ti je ovo gore opisano drugacije od modemske konekcije? Bacio si kintu za dz. mogao si za te pare da platis flat za modem + impulse, i da ti dosta ostane. Meni nije jasno kako vi ljudi mozete da finansirate te polu-firme koje vam uvaljuju "broadband" od 7.20kb/s. Sto bi se oni cimali da nabavljaju vece linkove, pa onda prosirivali rez. ponudu kao svuda sa 2Mb/s, kada mogu ovako nesto da uvaljuju za te pare....
strasno

Jovsheee cheers
Pakuj se pa da se selimo "pravac dno" :rtfm:
Jedine naziruche opcije su dakle 2050ta ili zavezljaj i pravac toshino bunarche(ili ti dno) 😀
Cenim da ces me obavestiti kad se spaqjes.. type;

Mos Def je napisao(la):

Pa covece o cemu ti pricas?!?! Kako ti je ovo gore opisano drugacije od modemske konekcije? Bacio si kintu za dz. mogao si za te pare da platis flat za modem + impulse, i da ti dosta ostane. Meni nije jasno kako vi ljudi mozete da finansirate te polu-firme koje vam uvaljuju "broadband" od 7.20kb/s. Sto bi se oni cimali da nabavljaju vece linkove, pa onda prosirivali rez. ponudu kao svuda sa 2Mb/s, kada mogu ovako nesto da uvaljuju za te pare....
strasno

Nauci da sabiras

HOBSTER[SiD] je napisao(la):
Jovsheee cheers
Pakuj se pa da se selimo "pravac dno" :rtfm:
Jedine naziruche opcije su dakle 2050ta ili zavezljaj i pravac toshino bunarche(ili ti dno) 😀
Cenim da ces me obavestiti kad se spaqjes.. type;
veeeeljaseee! (D)
ima da te banuje neko sto mu ocrnjujes kraj. mada moram da priznam da se osecam prevareno kad periferci imaju bolje uslove od mene. 😀 😉

enivej, imam informaciju da se sbb u oktobru vezuje na telekom, tako da cemo imati iste ili slicne uslove. u prevodu - ne idemo iz kruga dvojke! 😀

Bahati [SiD] je napisao(la):
...

veeeeljaseee! (D)
ima da te banuje neko sto mu ocrnjujes kraj. mada moram da priznam da se osecam prevareno kad periferci imaju bolje uslove od mene. 😀 😉

enivej, imam informaciju da se sbb u oktobru vezuje na telekom, tako da cemo imati iste ili slicne uslove. u prevodu - ne idemo iz kruga dvojke! 😀

Son of a stb :hump: (ili ti informacija iz prve rooke nije mu strana ) 😀

Mili Jovo 😛
Da je kraj, kraj je pa nek banuje ko hoce 😀 😀
To ja zovem "nadomak Beograda" :rtfm: 😀 😀 :arrow:
NHF 8)
Sto se tiche neta ok ubedio si me ne gubim nadu :cuss: ali zavezhljaj ne razvezujem (ili ti skeptichan sam, bruka) :?
Zivim za taj dan;P

Krug dvojke... :arrow: 🙂

Jovsheeeeee

HOBSTER[SiD] je napisao(la):
Son of a stb :hump: (ili ti informacija iz prve rooke nije mu strana ) 😀
ma suck my balls, mili vljshe. 😀
pis'o sam mail gajicu i to mi kaz'o. al' je rekao da ce biti 64 i 128, ne pominje 256. to uostalom i nije tako bitno... O🙂

ps. dala mi tvoja zena sinoc besplatno... ...da igram cs! 😀 pozdravi je i zahvali jos jedraed.

pps. odo sad na kop, cucemo se u nedelju.

Mos Def je napisao(la):

strasno

Pa verovatno je uzeo 64 kb/sec za 1000 din flat. To je opet daleko bolje i brze nego bilo sta sa modemom a povoljnije je
Moje licno iskustvo nakon 2 meseca sa 256 kb vezom je....skoro savrseno.
Gleda mi se film....za 5-8 sati je na mom HDD.
Igra mi se Q3....dobar dan nemacki serveri :wave;
Malo Warcrafta 3...battlenet je tu bez laga
Slusa mi se neki radio a da nije nas...ma nista lakse
Sve u svemu 2000 din+230+95 za ovu uslugu mi je daleko bolje nego da dajem 1000 din za tel. +600 za net kao pre i da se patim sa analognim centralama. I za posao mi ovo dodje kao stvoreno.
Nisam ljubitelj niti zaposlen u PTT ali ova usluga je zaista ok skroz, cak poredeci je i sa cenama na zapadu. Nije ni jeftino, al opet nudi dosta za svoju cenu.
E da, miroslave zasto ASDL a ne ovaj cable? Brzina ili nesto drugo je u pitanju?

Bahati [SiD] je napisao(la):
...

ma suck my balls, mili vljshe. 😀
pis'o sam mail gajicu i to mi kaz'o. al' je rekao da ce biti 64 i 128, ne pominje 256. to uostalom i nije tako bitno... O🙂

ps. dala mi tvoja zena sinoc besplatno... ...da igram cs! 😀 pozdravi je i zahvali jos jedraed.

pps. odo sad na kop, cucemo se u nedelju.

Da ume ona da da besplatno... Da se igra cs 😀
Pa shtani mi nisi ispochaprio za kop pederishka :?: :!: :arrow:

Sto se tice neta valjda ce se onda ugledati skroz na ptt kad vec to rade sto bi ukljucilo i 256 opciju...
Ma da sve je to meni nesto nerealno "veliki su to prevaranti" :?

jovsheeee cheers

E evo i cene sa zapada tj,Svajcarske.
128 kb 40 chf
300 kb 64 chf
600 kb 80 chf
1024 kb 155 chf itd.

Ja imam ovaj od 600 kb i prezadovoljan sam sa njim.Palis pc i odmah si na netu.Modem dobijas od provaidera ali ga vracas kad prekines ugovor.Evo vam i adresa od provaidera pa koga interesuje moze pogledati.
http://www.cablecom.ch/internet/hispeed/hi_abo_uebersicht.htm

Nazad
Vrh Dno