Šta je novo?

Kablovski internet

dane

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2002
Poena
604
Za vocka

Pa ja i pricam za novi beograd blok 37 radi a uskoro ce i 63 samo preko druge firme(D)

E a blok 30?:) (tamo kod YUBC-trznog centra)
Zna li se kakva je situacija ovde?

Sauron je napisao(la):
E a blok 30?:) (tamo kod YUBC-trznog centra)
Zna li se kakva je situacija ovde?
Pa meni lik iz PECa rekao da su YUBC prvo i odradili. Javi im se i pitaj, nije daleko, mozda se iscimaju ako vec nisu krenuli.

E da jos jedna vazna stvar. Mnogo firmi je sada krenulo sa postavljanjem KDS po celom Beogradu. Neki od njih nude i pristup netu, dok je drugima samo u najavi. PROVERITE DA LI NET NUDE ODMAH ILI SAMO U NAJAVI!
Neke firme (npr. Radijus Vektor) to najavljuju vec vise od godinu dana. Cisto sumnjam da ce to ikada i uraditi.
Druga stvar je da malo firmi ima dozvolu (za postavljanje KDS). Za ovo sam prilicno siguran, tako da vas ne iznenadi ako neka prestane sa radom.

Alo bre pojasnite o cemu se radi.
'ocu i ja taj net?!:D

Marko37 je napisao(la):
E da jos jedna vazna stvar. Mnogo firmi je sada krenulo sa postavljanjem KDS po celom Beogradu. Neki od njih nude i pristup netu, dok je drugima samo u najavi. PROVERITE DA LI NET NUDE ODMAH ILI SAMO U NAJAVI!
Neke firme (npr. Radijus Vektor) to najavljuju vec vise od godinu dana. Cisto sumnjam da ce to ikada i uraditi.
Druga stvar je da malo firmi ima dozvolu (za postavljanje KDS). Za ovo sam prilicno siguran, tako da vas ne iznenadi ako neka prestane sa radom.

Pa kolko sam ja shvatio niko nema dozvolu posto nije zakon o tome jos uveden, ali ajde to manje-vise. Kod nas su bile 2 firme jedna KDS "Bezanija" (ili tako nesto) i jos neka, ali obe imaju kablovski "u najavi" zato se ja raspitujem. Upoznao sam nekog burzuja u bloku 70 koji hoce da uzme taj kablovski za sebe, pa je spreman da plati i ostalih 19 korisnika da bi on mogao da uzme !?!?

Kazu:"Za 20 korisnika zajednička brzina je 64kbps."
Da nije ovo premalo za kablovski net, a?

Amon_Ra je napisao(la):
Kazu:"Za 20 korisnika zajednička brzina je 64kbps."
Da nije ovo premalo za kablovski net, a?
Pa sta mislis da li postavljaju opticke kablove :)
Osim toga, mozes da platis full 64 kbit/s.

Ha, pa naravno da hocu opticke kablove.Ipak je ova kombinacija jadna.Ali da ne budem preostar - prvi macici se u vodu bacaju :D

Ne da je kombinacija jadna, nego je strasno... Ja u firmi imam stalni link od 128kbps. Firma ima puno kompl. tutumraka, a i smo dosta isekli na firewallu (uspeli smo da ubedimo direktora da je to za dobrobit svih :D)
Elem, ono sto hocu da kazem, ako se pusti download sa dve, nedajboze tri masine istovremeno (uz FlashGet i sl.), rad na ostalim postaje skoro nemoguc...
Ja zbog dela 'grada' u kojem trenutno zivim ne mogu ocekivati kabl (za bilo sta) - ovo pisem samo u zelji da pokusam da opisem koliko je ponudjeni protok spooor :(

U tom tvom delu grada, kume, dobro da ste i struju dobili :D

silverglider je napisao(la):
U tom tvom delu grada, kume, dobro da ste i struju dobili :D

Vala kume, lepo kazes... :)

Da ne pominjem omiljenu mi tel. centralu koju su nam jos Nemci ranih 40-tih proslog veka instalirali...

Obilni je napisao(la):
Da ne pominjem omiljenu mi tel. centralu koju su nam jos Nemci ranih 40-tih proslog veka instalirali...
Jel to ona sto su je Prle i Tihi digli u vazduh? :)

blok 70

Koliko sam cuo, i blok 70 u najskorije vreme dobija kablovski net!!!!!!!!!!!!1

Pozdrav svima!
Evo nekih informacija koje sam saznao od jednog dobro informisanog prijatelja

Posto se o kablovskoj tv i kablovskom internetu vodi prilicna diskusija, evo da vam iznesem nekoliko najsvezijih informacija po tom pitanju. Ja imam informacije da u Beogradu kablovsku televiziju uvode 3 firme:
1. Telefonkabl (www.telefonkabl.co.yu)
2. Kabloprojekt (www.kablprojekt.co.yu) i
3. za ovu trecu firmu nisam bas najsigurniji kako se zove (Kabl...)
(ali znam da su mojim kumovima na Karaburmi uveli kablovsku televiziju i da, kako kazu sada treba da rade Palilulu).

Licno sam kontaktirao Telefonkabl (u cetvrtak, 24.1.2002) i informacije koje su mi oni dali su sledece:
- Svi radovi na uvodjenju kablovske televizije su trenutno stali, jer PTT vrsi tehnicko i organizaciono objedinjavanje svih firmi koje se time bave s ciljem pokrivanja celog Beograda. Sada samo zavisi kojom ce se brzinom pregovori i citava akcija odvijati.
- Juce ste imali prilog na RTS, gde savezni ministar Orlic najavljuje saradnju sa stranim partnerima po pitanju uvodjenja kablovskog sistema u Beogradu.
- Telefonkabl je uveo kablovsku televiziju u novobeogradskim blokovima 24, 28, 29 i 30. Trenutno rade blokove 21 i 22. (Inace, za svaki blok im treba oko 40 do 60 dana rada, a svaki blok predstavlja jedno cvoriste).
- Posle blokova 21 i 22. prelaze na deo N. Beograda oko Kapije, a onda (oko avgusta meseca) idu na deo kod Opstine N. Beograd (blokovi 1. 2. itd).
- Pre svakog uvodjenja dolazi ekipa koja ispituje koliki je bvroj zainteresovanih. Naravno, to ne znaci da kablovsku nece uvesti u zgradu, ali nece sprovoditi do stanova koji to ne zele. Naravno, naknadno prikljucivanje na kablovsku je moguce.
- Cene: uvodjenje po stanu je 150 dm. (razmatraju mogucnost ponovnog placanja u 3 rate). Ono sto se odmah placa jeste koaksijalni kabl koji se kaci na vas tv. (cena je 1m koaksijalnog kabla = 1 dm). (dakle, opticki kabl ide pored zgrade, a koaksijalni je do korisnika). Uvodjenje koaksijalnog kabla se izvodi kroz postojecu infrastrukturu zgrade. P njihovim tvrdnjama, nema opasnosti u smislu interferencije sa drugim sistemima).
- Uvodjenju kablovske prethodi potpisivanje ugovora, a svi radovi se izvode za oko 7 dana, mada se oni kao izvodjaci obavezuju da radove izvedu najkasnije za 30 dana. Inace, dolaze kuci 2 puta, tako da nema puno uznemiravanja).
- A sada ono sto vas sve najvise zanima - kablovski internet! E to cete malo pricekati, nazalost. Jer, kao prvo kablovski modem kosta prilicno za nase uslove: General economic je uveznik i cena je 575 dm. Pa ko voli nek izvoli, ali postoji problem tehnicke vrste, jer se kablovski internet jos ne uvodi mada ga mnogi reklamiraju i "navlace" naivne. (izvinjavam se momcima iz Memodate, ali kao sto je receno u jednom post-u da je postignuta max. brzina od 10 kb/s, to bas i nije karakteristika optickog kabla). Ljudi iz Telefon kabla ocekuju pomoc PTT-a kao i stranih investitora i partnera iz inostranstva, pa da kablovski internet zaista bude ono sto treba da bude. Ovako se sve svodi na uzaludne i neuspesne pokusaje ciji je rezultat samo nezadovoljstvo nas korisnika.

To bi bilo to. Ukoliko zelite kompletnije informacije, najbolje je da se javite na gore navedene adrese veb sajtova ili sto je jos bolje da ih licno kontaktirate telfonom. Ovi iz Telefonkabla su bili veoma ljubazni (nije reklama).

Dakle, naravoucenije: strpite se jos malo, imace Beograd i kablovsku televiziju i kablovski internet! Ko zna, mozda vam vec sutra na vrata zakuca ekipa da proveri da li ste zainteresovani za uvodjenje kablovske televizije! Mozda sutra, a mozda za koji mesec. Nije vazno. Za kvalitet i brzine koje nude opticki kablovi vredi strpeti se jos malo!

Pozdrav svima!
Ajd...

telekom FX

******, ovde se prica o kablovskom netu a ja jos nemam ni provajdera u gradu i ladno placam 40 dinara za sat telefona... *********** malo 40 puta...

LOWRENCE je napisao(la):
telekom FX

Jebote, ovde se prica o kablovskom netu a ja jos nemam ni provajdera u gradu i ladno placam 40 dinara za sat telefona... Mamicu im ja malo 40 puta...
Samo da znas da ja zivim u "najurbanijoj" opstini u drzavi, pa ponekad nemam ni obican telefon.

Ma imam ja i novi telefon i novu centralu i super vezu i sve... Ali zato to placam kao da pricam sa Marsom... Ponekad se pitam da li je mozda jeftinije da mozda zovem Madjarsku za net :D

**************... Danas sam dobio 3300 dinara za telefon... za 85 sati neta... Pa ti vidi, to je manje od 3 sata dnevno... Dakle, Sezamu sam dao 300 dinara a njima 3300 ...*************

LOWRENCE - Razumem te da si iznerviran, ali uzdrzi se od psovki, bar na forumu.

LOWRENCE je napisao(la):
Ma imam ja i novi telefon i novu centralu i super vezu i sve... Ali zato to placam kao da pricam sa Marsom... Ponekad se pitam da li je mozda jeftinije da mozda zovem Madjarsku za net :D

**************... Danas sam dobio 3300 dinara za telefon... za 85 sati neta... Pa ti vidi, to je manje od 3 sata dnevno... Dakle, Sezamu sam dao 300 dinara a njima 3300 ...*************

Ko ti je kriv kad sedis ceo dan na Planetarionu :).Zar u Backoj Palanci nema bar PTT kao provajder?

Saurone, nismo valjda komsije?

Axa! rece mi cika Vocko :D da smo veoma blizu...ja sam ti u 149, tamo gde je ona mala mrezica...hehe :D zato se i raspitujem... eto kupi dosta kabla pa i tebe da imamo u mrezi :>>

mada koliko ivdim nema nama cable jos dosta vremena :(

Vocko je napisao(la):
Pa kolko sam ja shvatio niko nema dozvolu posto nije zakon o tome jos uveden, ali ajde to manje-vise. Kod nas su bile 2 firme jedna KDS "Bezanija" (ili tako nesto) i jos neka, ali obe imaju kablovski "u najavi" zato se ja raspitujem. Upoznao sam nekog burzuja u bloku 70 koji hoce da uzme taj kablovski za sebe, pa je spreman da plati i ostalih 19 korisnika da bi on mogao da uzme !?!?

Sniper boy 'el tako :)))

Nazad
Vrh Dno