Šta je novo?

Kabal od grafice do TV-a

|smile|

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
619
da li je tacno da kabal nesme biti duzi od 5 metara od grafice do tv-a
mislim na izlaz iz graficke, jer meni treba do tv-a oko 10 metara mozda malo manje....

zna li ko?

Evo ja bas koristim jedan od 10m bez ikakvih problema :p
Tacno je da treba uzeti malo kvalitetnije kablovei da sa porastom duzine opada kvalitet signala...

11m najjeftinijeg audio koaksijalnog (jes da na njemu piše High Quality, ali je koštao oko 20din/m) za kompozitnu vezu radi bez problema (sa odličnom slikom!).

ja imam 17 metara ali kvalitetnog video koaxijalca i perfektna je slika,
probao sam i sa obicnim antenskim koaxijalcem ali sam imao smetnje od strujnih kablova pored kojih je prolazio i koji su mi unosili smetnje.

Ja koristim obican koaksijalni (od kablovske :mrgreen: ) ima oko 10 m slika i zvuk super

e pa hvala na odgovoru....
uzecu 10metara kabla:)
ubedili ste me

Radi lepo i sa 25m kabla (licno iskustvo).

A gde ima da se uzmu ti kvalitetniji kablovi i kolika je cena?

Hvala!

omnik je napisao(la):
A gde ima da se uzmu ti kvalitetniji kablovi i kolika je cena?
Ja sam ovaj svoj uzimao u Kanibalu u maloj piramidi u bloku 44, a bilo je i raznih drugih koji su koštali, ako se dobro sećam, do 100din/m

Bolje je prikaciti na SVHS ako i kartica ima isti izlaz .
SVHS ima odvojene signale za informacije o osvetljenju i boji , za razliku od kompozitnog koji ima samo signal i masu ...

Kakve veze ima ova tema sa OS???

ZoNi je napisao(la):
jddipqd, kad se tamo uzme taj kabl, jel' on vec ima potrebne prikljucke ili ih treba naknadno dodavati? ako TV ima SVHS, jel' bolje tu prikaciti?
U osnovi nema priključke, ali pošto oni prodaju i konektore, mogu da ti ih i nameste (naravno ako ih imaju - bnc i bananice imaju sigurno, za svhs nisam siguran).
Ako i tv i grafička imaju svhs bolje je.

ZoNi je napisao(la):
ok... a moze li njihov telefon na PM? nemam sad vremena da odem do njih...
Nikad se nisam iscimao da im uzmem telefon jer su mi relativno blizu pa sam uvek odlazio lično kad mi je nešto trebalo :(

Meni obican audio kabal (chinch) pravi smetnje u vidu linija (doduse diskretnih) koje prelaze preko ekrana. Nego moj komsija (cenjeni clan ovog foruma :wave; ), kupio pre neki dan na "buvljaku" koaksijalni kabl (sa prikljucima za graficku i vido in) od 5 metra za 150 din. I kaze da je slika odlicna.....pa vi vidite....

MichaelZ je napisao(la):
SVHS ima odvojene signale za informacije o osvetljenju i boji , za razliku od kompozitnog koji ima samo signal i masu ...
mala ispravka - u pitanju je s-video standard, svhs je drugo (poboljsani vhs). ;)

MichaelZ je napisao(la):

Da, ali je i mnogo osetljiviji na dužinu i kvalitet kabla. I ne može se korisiti pomenuti koaksijalni kabl, koji dozvoljava mnogo veće dužine.

Ampak s druge strane, Belkin ima u ponudi S-Video kabl dužine 10m. Vrlo je kvalitetan, ali je i cena odgovarajuća (oko 950 din)

Nazad
Vrh Dno