Šta je novo?

Kačenje na interbase iz VS.NET

Betty

Čuven
Učlanjen(a)
17.02.2004
Poena
604
Kratko i jasno, zelim da se nakačim na interbase iz C# ali mi nešto ne uspeva.

skinuo sam ODBC driver, MDAC 2.7

Ako je neko imao iskustva, molio bih ga da me prosvetli.

Probaj sa OleDBConnection, ukoliko interbase podrzava OleDB. Koliko se secam to bi trebalo da omoguci ostalim DB sistemima (za koje nisu napisani posebni .NET provajderi) da se konektuju iz koda .NET-a.
Pardon za ccc sss i slicno , :mrgreen: mrzelo me da prebacim na nase karaktere.
Dekius!

Probao sam i to, ali mi pokaze srednji prst.

Najcudnije mi je to sto server explorer iz VS.NET izlistava bez ikakvih problema sve tabele i zapise u njima.

Ja ne znam sta je interbase, ali sam imao problema da se spojim na ODBC bazu (radjenu u Access-u), a radio sam u VS.Net 2002. Onda sam skinuo sa Microsoftovog sajta upgrade za .Net Framework (ODBC.Net Provider) koji je podrzavao te klase za konekciju i proradilo mi je. Ali time nisam dobio vizuelnu podrsku za ODBC (nisam dobio ikonice koje bih samo prevukao na formu) nego sam programski odradio konekciju i komandu.
Ne znam da li sam ti pomogao, ali mozda ti nesto sine.

da to mi je poznato i ja sam to sve isto uradio, ali je ocigledno problem sto je interbase borlandova baza. Moj zakljucak je sta ima da petljate sa borlandom kad MS sve ima. Moj zakljucak me je prinudio da to uradim u PHP-u (nista lose ne mislim o PHP, ovo napominjem da slucajno neko ne zapeni).

Inace u pitanju je Web aplikacija.

Nazad
Vrh Dno