Šta je novo?

K8L vs Core 2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

mcekovic

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2002
Poena
619
Nesto je u zadnje vreme ovaj forum bez zestokih diskusija, pa bi mozda ova tema mogla da unese malo zivosti 😀

Sta ocekujete od K8L, kako ce se poneti prema Core 2, sta da ocekujemo od IPC-a i klok za klok brzine u odnosu na Core 2?

Ko ce imati bolji performance-per-wat, ko manju potrosnju i grejanje?

Iako mi je do pojave Core 2 AMD bio favorit, cini mi se (uglavnom nagadjanje na osnovu dostupnih informacija na Internetu) da nece uspeti da dostigne Core 2 u IPC-u, ali da ce imati bolji performance-per-wat. Sta vi mislite?

P.S. Ako moze argumentovana diskusija uz naznaku sta je licno nagadjanje a sta cinjenica, posto dovoljno cinjenica nije poznato siroj javnosti da bi moglo samo o cinjnicama da se prica.

Poslednja izmena:
Pa zar stvarno ocekujes da sad krenemo da lupetamo sa "ocekivanjima" vezanim za glasine?!
Kako o ovoj temi voditi argumentovanu diskusiju kada se o K8L nista argumentovano ne zna?

Pored toga, C2D ima za ispod 200 evra, a K8L konfiguracija će da brije po ušima, ali i međunožju kada je cena u pitanju 🙂 2 FX-7X procesora, ploče sa 2 Nforce 680i SLI čipseta i 4 PCIe x16 podnožja, pri čemu obična ploča sa njima košta preko 250 evra itd. To će da bude za rivjuove, C2D je već stvarnost :smoke:

FX-7X platforma nije K8L. Eto, kao sto vidite bolje da ne diskutujemo o necmu sto jos ne postoji 🙂

a gde je lock :d

Pa ovaj podforum se zove 'TRENDOVI, dogadjaji i nove tehnologije' 🙂. Znaci da tema moze da bude i spekulacija...

Poslednja izmena:
pa eto vidite da znate nesto,(6 postova)vodi se ovde "argumentovana diskusija" u smeru C2D => K8L, ali suprotno ne .... zanimljivo !

kolega je posle amd 1700+ pre neki dan uzeo core duo 3.4 ghz(intel 940), i kaze lepo da nema nikakvih strahovitih ubrzanja,jer covek ne igra igre,znaci za obicnu (kucnu upotrebu), mejl,internet,filmovi, office..... i sl .
ja samo ne razumem zasto se ljudi ovde loze na to sto tamo neki intel przi po pi testu iliti neki m igrama 50% i vise od AMD ,konverzija dvd to divx i sl..... a takih je 80 %(koji se loze), zasto se loziti na cd2 kad mashina poput 2400+ , 1.2 gb rama odradjuje jako dobro vecinu stvari(moja machina).......naravno ko ima para za tako lepe machinice-igrackice jer ne verujem da ce njih ni 50% upotrebiti taj cd2 u ozbiljne svrhe !!
pogledajte samo koliko je ubrzanje tih novih procesora u realnim aplikacijama u odnosu na stare !!!! ne zasluzuju barem ne zasad tolike hvale !!!!

poz.

Pentium D 940 nije Core Duo 🙂 Nisu valjda vec poceli da uvaljuju Pentium D krsheve kao Core Duo... Ako je tako, onda Intel-ova makreting masinerija radi na nivou - vec su uspeli da od Core procesora naprave bolji brend nego sto je Pentium.

Inace, daleko od toga da se ne primeti razlika izmedju Core 2 Duo i nekog Semprona 2400+...

Poslednja izmena:
ispravljam se za nijansu pentium d 945 (presler) je dual core 3.4 ghz , i ne vidim drasticnu razliku kod realnih aplikacija cak sta vise taj intel "dere" CD2 u premieru,3d max .... naravno da ga novajlija seche u igrama i 3d markovima koji govore o nekim stvarima a i ne govore, samo kazem da mozda trenutno nije vredan toliko koliko bi obican korisnik pomislio da je brzi,bolji,..... i ne znam sta jos , .............. "pravih novih stvari ima jako malo" !

poz.

Ne razumem,uzeo je C2D da bi mu radili brze filmovi,internet i word?Pa nije intel kriv sto mu ne radi brze net na novom procesoru,ako mu nije trebao nije ni morao da ga kupuje.Bezveze.Ovo ni nema veze sa temom.

ima veze, kao prvo jeftiniji je,kao drugo uzeo ga namerno , kao trece radi jako brzo...... vrati se na pocetak teme ,malo smo doduse odlutali , rec je o temi cd2 vs k8l, pa sam samo malo pridodao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno