Šta je novo?

Juzni bulevar - koji internet ima?

@ExR verovatno jeste. U ugovoru je pisalo da zgrada poseduje kablovsku i stvarno su posle par dana dosli iz Ikom-a i uveli tj pustili u rad kablovsku, a zgrada je vec imala sve uslove za to.

Znaci niste placali prikljucenje nego samo predplatu. To su mi investitori i rekli da je tako. A kako ste se organizovali sa Ikom-om, skupljali potpise ili...?

Evo kakva je situacija sto se tice nase zgrade. Danas sam bio i prvo sto sam uradio je da sam pogledao sta ima zgrada preko puta (br. 95) - imaju SBB. Ja rek'o super, nije nikakav problem prebaciti kabl preko. Neko je rekao da 144 ima SBB , 142 je tu pored nas dok je 144 malo dalje, posle neke skole ili tako nesto. Opet, nasa je strana, super rekoh ja.

Medjutim, danas sam bio licno u SBB-u gde su mi ponovo rekli da nemaju mogucnosti. Jednostavno ih ne zanima. Dzaba moja prica sto ima 15 metara dalje, jednostavno je to tolika kolicina nezainteresovanosti da se covek oseti toliko nemocno i jadno da je to nesto strasno.

Znaci, u najboljem slucaju smo osudjeni na najgoreg provajdera u istoriji Srbije, bice fora kada budemo bili prinudjeni da koristimo njihov preskupi net jer glavu dajem da ce nas prikljuciti na PCM-ove ili na nesto sto ce onemoguciti koriscenje ADSL-a jer moraju neki kabl navodno da dovuku da mi mogli da nam daju telefone...

Uzas jedan, znaci gore je i nego sto sam zamisljao. Ajde da je zgrada u Maloj mostanici pa i da kazem, uz duzno postovanje ljudi koji tamo zive, ali u sred Juznog Bulevara... ne mogu da verujem...

Znaci, varijanta sa IP adresom je NAT, pasivna, kako se to bese zove? Kako u tom slucaju rade torenti i da li uopste rade?

Poslednja izmena:
Sad' nesto gledam Plan Plus - da li u ulici Generala Horvatovica ima SBB ? To bi bila jos jedna strana sa koje bi mogao da dodje kabl, to je ulica iza nase zgrade.

Ima, ali nemoj da ides sam u Sbb sa idejom da uvedes ktv i internet u istu jer te ne shvataju za ozbiljno. Kod njih treba da dodje taj koji je sazidao tu zgradu jer on zna kod koga treba da ide i koliko treba da plati, a posto on to nece zato i nemate ktv i net.

Ne, ne, on kao hoce ali kada se ljudi usele i dogovore kog ce operatera. To objasnjenje su dali ExR-u. A i inace, kako mislis da ljudi uvode kabl u zgradu? Oni jure, ne zovu investitora koji je napravio zgradu pre 50 godina. :D U svakom slucaju cemo ici na tu varijantu iako nas investitor nema potpisan nikakav Ugovor sa nekim operaterom u sta sam ja verovao. A i ja sam u medjuvremenu kontaktirao coveka koji je iznad slepaca sa kojima smo mi u kontaktu putem telefona i foruma i mislim da ce mi covek izaci u susret, u najmanju ruku ce lepo da mi kaze sta i kako, u svakom slucaju rekao je da ce mi posvetiti duznu paznju u svrhu razresenja situacije.

Znaci, varijanta sa IP adresom je NAT, pasivna, kako se to bese zove? Kako u tom slucaju rade torenti i da li uopste rade?
Korisnici iza NAT-a imaju staticke privatne adrese koje nisu vidljive na netu,svi korisnici dele jednu ili vise javnih ip adresa,to je problem jer peerovi teze ostvaruju komunikaciju sa tobom i download/upload je obicno sporiji (torrenti ce raditi ali cesto brzina nece biti onakva kakva bi bila da nisi natovan)

Poslednja izmena:
Ne, ne, on kao hoce ali kada se ljudi usele i dogovore kog ce operatera. To objasnjenje su dali ExR-u. A i inace, kako mislis da ljudi uvode kabl u zgradu? Oni jure, ne zovu investitora koji je napravio zgradu pre 50 godina. :D U svakom slucaju cemo ici na tu varijantu iako nas investitor nema potpisan nikakav Ugovor sa nekim operaterom u sta sam ja verovao...

Najpametnije je da okrenes investitora i ga povezes sa svojim covekom u Sbb-u da se dogovore. Ako inv. hoce da useli zgradu pa da ugovori kablovsku dzabe ti trud ima da cekas dok se ne useli jer ti nece dati da ti na svoju ruku uvodis.
Jel ti ro radis za celu zgradu tj. sve buduce stanare i imas njihovu saglasnost ili juris za sebe ovo ti kazem da ne ispadnes posle kriv celoj zgradi sto moraju da placaju prikljucenje Sbb-u jer ce investitor reci da je on hteo dzabe da uvede ali sa drugim operaterom ali je onaj iz "stana 5" navalio da uvede kod drugih.

Naravno da mislim prvo na sebe (i na komsiju ExR-a :D) ali znam i da ne mogu samo sebi da uvedem vec citavoj zgradi. Dalje, sanse su 1 promil da ce jos neko u zgradi posedovati neko specijalno interesovanje za ime operatera, internet a SBB je svakako daleko bolji od IKOM-a. Naravno, ako investitor kaze da ce oni da plate prikljucenje onda ce tako i da bude samo moramo da se dogovorimo kada ce to da bude i da definisemo sta znaci "kada se svi usele" jer neki vec zive tamo, ja cu od 1. Jula, EXR od 10. Juna a neki stanovi mozda nece biti ni useljeni, u nekima vec zive podstanari, znaci ima raznih varijanti... Mada ne verujem da bi investitor mrdnuo dupe da se ja ne angazujem oko kabla jer oni da su hteli oni bi nama to vec obezbedili i mi ne bismo morali prstom da mrdnemo, jedino sto necu da me neko posle pljuje ako saznaju drugi da je investitor to hteo za dzabe da uradi... ali investitor definitivno nema Ugovor ni sa kim, ExR-u su rekli da se mi dogovorimo kof operatera zelimo pa ce oni kao odraditi dalje... ma banditi... :D

... e jedino sto hocu da izludim to je sto svi imamo jednu istu IP adresu!!!
Cisto da se ne jedis, i kod SBB-a je isto. Mislim da imaju izvesni opseg IP-ova koji se menjaju nakon par dana.
A sto se tice kanala tu jesu bulja. Ja mislim da niko zivi ne stavlja bbc prime i proziben u pay tv ali oni to rade.
Bilo to ranije free, al' su se pametnjakovici pre izvesnog vremena (Prime, Pro7 jos daaaavno) setili da bi mogli da naplacuju...

Znaci niste placali prikljucenje nego samo predplatu. To su mi investitori i rekli da je tako. A kako ste se organizovali sa Ikom-om, skupljali potpise ili...?

Ma jok, samo sam jednog jutra video njihovu reklamu u zgradi i pao mi je mrak na oci. Valjda su se oni vec ranije dogovorili da je to njihova zona. Bas me zanima sada je skoro uradjena jos jedna zgrada odmah do nas pitam se ko je tu "uleteo".
Neko je pitao za taj Nat fazon, pa zipa ja mislim licno da sa torrentima nema problema istom brzinom skida isto kao i pre SBB. E jedino je nezgodno kada hoces
nesto da skidas sa Rapid S. Znaci treba da si srecnik pa da uletis pre drugih, jer
uvek ti kaze da si skidao zato sto koristimo svi istu adresu.
Ja sam cuo pre neke price da je Ikom i uskracivao protoke da su bili pravi indijanci.
Mislim ja i dalje njih nesto ne mirisem ali za sada mogu da kazem da rade super!(da kucnem u drvo). Tako da nije jos sve tako crno :D

Zasto mi ne odgovaras na privatnu poruku ? Pitao sam da li u broju 126. imas fixni telefon i mogucnosti za ADSL.

@civil nisam video da si mi poslao odgovorio sam ti sa zakasnjenjem :D
Zaboravio sam da prokomentarisem onaj tvoj clanak kada si rekao da si isao u SBB
i objasnjavao im da je to samo da se premosti sa zgrade na zgradu. Nasmejao si me i podsetio si na mene i ja sam isto tako isao da im objasnim i da im kazem da ako oni ne dodju docice drugi ali tako je i bilo, a ja se nervir'o...

Mi smo danas potpisali Ugovore za TV i za net sa SBB-om! :D

Da li neko zna kakva je situacija sa cvoristem u tom kraju? Kako radi internet tu? Plasi me sto ce to biti udar na cvoriste jer ce biti jos desetine novih korisnika... a svi znamo da se njihova cvorista uglavnom raspadaju od preopterecenja...

Mi smo danas potpisali Ugovore za TV i za net sa SBB-om! :D

Da li neko zna kakva je situacija sa cvoristem u tom kraju? Kako radi internet tu? Plasi me sto ce to biti udar na cvoriste jer ce biti jos desetine novih korisnika... a svi znamo da se njihova cvorista uglavnom raspadaju od preopterecenja...
Ogi, opusti se. Odlično radi SBB na Vračaru...

Nazad
Vrh Dno