Šta je novo?

joystick za MAME ?

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Hi,

da li neko moze da preporuci dobar USB joystick za mame?

znaci da ima dovoljno dugmica, da je od dobre plastike.... i da moze da se kupi kod nas (ovo nije obavezno ;))

nemam vremena da napravim kabinet sa custom dugmicima a ne mogu vise da se igram na USB CompetitionPro-u (dosta je losiji od originala a uz to i raspored dugmica je los za MAME!)

e onda uzmi i napravi arduino+delovi oko 80eur

Ima on i sajt.Arkadna prodavnica,čini mi se.Kad pogledaš cenu palice i dugmića ne izgleda mnogo,ali kad sve staviš na gomilu ode u PM.
Bilo pre nekih mesec dana na limuntari kompletna tabla sa kabineta sa 10ak dugmića.Nisam bio pri kompu kad je završilo.Žao mi je.Dao bih više od nekih 1200din za koliko je otišlo.

Hi,

da li neko moze da preporuci dobar USB joystick za mame?

znaci da ima dovoljno dugmica, da je od dobre plastike.... i da moze da se kupi kod nas (ovo nije obavezno ;))

ja sam juce dosao u posed ovoga :)

http://www.ebay.com/itm/110945824642?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

i koliko sam do sada video za 15ak dolara je prilicno dobra kupovina,ne samo za MAME,vec sto se svega tice...(i kvaliteta i upotrebljivosti u drugim arkadnim i fight igrama)

Poslednja izmena:
Hm...ja sam ga jeftinije platio kod nas.(1000din)

di ?

BojanN sa foruma pravi arkadne dzojstike. Vidite sa njim.

@joc, Gde si ga kupio? Fin dzojstik. :)

Tip na limunu ih je valjao neko vreme.Našao sam da sam ga ocenio 02. Avg. '11. Koliko vidim nema ih više.
Znam da mi je bilo nešto usput da ga pokupim u blizini ul Pere Velimirovića.To je, :hump: li ga, Lisičji potok valjda.
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?276335-Kabinet-za-video-igre-%28aka-luna-park%29&p=2797029&viewfull=1#post2797029
Ovde smo malo ćaskali o njemu,a Xakep je rekao da ga je video za 800 kinti,pa možda videti sa njim ili, ako nekog interesuje, da priupitam lika ima li ih možda negde još.

ocigledno taj lik sa limunda moze da kupuje sa ebay-a,kupio je vise takvih dzojstika pa ih preprodavao.........eto,mozda 100-200 din jeftinije nego sto su na ebay...ocigledno da ih je sve prodao,pa se tako nesto sada tesko moze naci u Srbiji......

ko ima mogucnosti i kome treba tako nesto,ja preporucujem da uzme sa ebay-a......stize iz kine ili hong honga za nekih 25 dana.....nije ni tako lose obzirom da je shiping free...:)

kakav je taj topway (opisi ga kad ti stigne), ie. - jel "masivan" (stabilan na podlozi), jel 8-directional (moze da ide dole-levo, gore-desno itd.), je l ga mame prepoznaje bez problema etc.?
doduse, za kineza od 800 dindzi ne treba biti picky..

ja sam se zanosio da pazarim Xarcade Tankstick iz US (bile su dobre akcije za praznike, kostao je ~$130 a ne 199), al je problem sto je em masivan em mu je kutija za shipping daleko veca od samih dimenzija sticka, pa bi me postarina izasla vise nego sam Tankstick :/
+ carina + posrednik = previse

edit: ako neko ima nesto od ovoga, nek javi kak'o je
- najbolje ocenjen je ovaj (x2 = $120, maltene ko Tankstick-na-popustu), a odma posle njega topway (koji je, na neku foru, duplo jeftiniji kod nas nego direktno na izvoru)

Poslednja izmena:
@keops

hocu.

a ako si planirao Xarcade onda mozda vidi sa BojanN-om sa foruma... ;)

btw koji je najbolji sajt za DL MAME romova? - da ima screenshotove i jednostavno skidanje (bez limita)?

prosto neverovatno da ne postoji nista lepo sortirano kad za Amigu i Atari ima bar nekoliko VRHUNSKIH sajtova za DL.

Poslednja izmena:
Da, ja radim izradu džojstika. I da, jsete to skupo, ali ja džojstike pravim od originalnih japanskih Sanwa delova. Više sam puta napomenuo da sama izrada kvalitetnog džojstika košta mnogo, ali da su trajni. Jednostavno se ne kvare.

Kovač, možeš me kontaktirati za šta god poželiš. Drage volje ću ti pomoći koliko god mogu.

^

znam, za njega i skidam xx GB MAME ROM-ova.... ali problem sa svim tim TOSECima je sto ne znas sta radi ili ne radi. Osim toga, ne treba mi svoj 5000 igrica vec samo one koje sam igrao kao klinac; problem je sto za neke igre ne znam cak ni ime :(

mislio sam da postoji sajt kao sto je npr.:

- www.atarilegend.com
- www.atarimania.com
- www.lemonamiga.com
- hol.abime.net

...prosto mi je neverovatno da ne postoji ovako nesto za MAME / Arkadna igre... :(

Meni je lakse i brze da skinem sve nego da trazim jedan po jedan rom a ionako ima puno dobrih igara koje kao klinac nisam igrao dok ih nisam probao u MAME. Skines sve romove i snap fajlove i onda listas u emulatoru.

http://www.mamedb.com/category/Fighter

Ovde su vam igre poređanu po žanrovima, godini, etc.Ima i scrsht, a što je najvažnije postoji i naziv ROM-a pa je dalja potraga znatno olakšana.

Poslednja izmena:
bravo joc! :) :wave:

Maxx i Kovač, imali ste dovoljno vremena da se poigrate.
Kako vam se čini?

Malopre sam zvao firmu iz Nisa koja je prodavala te Topway joystike http://www.virtikom.com/index.php?route=product/product&path=217_236&product_id=3451 , kaze da nema vise da je poslednji otisao pred Novu Godinu, i da ih nece imati vise. Mozda negde ostao neki, neko zna ?

:)

evo ga kod mene, stigo pre dva dana.

za 1000 din izgleda super! ALI na Mac OS X-u prijavljuje da ima 4 X ose (?!?) a u MAME-u ne znam kako da remapiram na pravu :( tako da mi ne radi levo/desno.

vec neko vreme trazim po netu kako da resim ovaj problem i experimentisem sa default.cfg ali nikako da ga namestim :(

Prilozi

• Screen Shot 2013-01-06 at 12.51.23 PM.png
    Screen Shot 2013-01-06 at 12.51.23 PM.png
    42.5 KB · Pregleda: 62
Sudeći po slici mac ovo vidi kao analogni kontroler???
Ako je tako,onda zadnje dve ose "rade" kako treba.
Da li se vrednost u "now" koloni menja kako mrdaš palicu i stiskaš dugmiće?

da, vrednosti se menjaju ali samo 0, 127 i 255 za joytick - dakle nema "medju vrednosti" kao kod analognog joysticka.

problem je sto vidi 4 X ose! pomeranjem joysticka se menja samo 4ta X osa - izgleda da MAME ocitava samo prvu...

Y ne menja vrednost?
Jesi ga ubo u win mašinu da proveriš ispravnost?

Y ne menja vrednost?
Jesi ga ubo u win mašinu da proveriš ispravnost?

Y menja vresnost isto kao i X: problem je sto Y ima samo jednu osu a X ima 4 ose pod mac os x...

sutra cu probati pod swinjdowsom... verujem da ce raditi jer je on i pravljen da svakakve svinjarije rade pod njim... link
*

* "The most impressive things to read on Raymond's weblog are the stories of the incredible efforts the Windows team has made over the years to support backwards compatibility:

Look at the scenario from the customer's standpoint. You bought programs X, Y and Z. You then upgraded to Windows XP. Your computer now crashes randomly, and program Z doesn't work at all. You're going to tell your friends, "Don't upgrade to Windows XP. It crashes randomly, and it's not compatible with program Z." Are you going to debug your system to determine that program X is causing the crashes, and that program Z doesn't work because it is using undocumented window messages? Of course not. You're going to return the Windows XP box for a refund. (You bought programs X, Y, and Z some months ago. The 30-day return policy no longer applies to them. The only thing you can return is Windows XP.)

I first heard about this from one of the developers of the hit game SimCity, who told me that there was a critical bug in his application: it used memory right after freeing it, a major no-no that happened to work OK on DOS but would not work under Windows where memory that is freed is likely to be snatched up by another running application right away. The testers on the Windows team were going through various popular applications, testing them to make sure they worked OK, but SimCity kept crashing. They reported this to the Windows developers, who disassembled SimCity, stepped through it in a debugger, found the bug, and added special code that checked if SimCity was running, and if it did, ran the memory allocator in a special mode in which you could still use memory after freeing it.

This was not an unusual case. The Windows testing team is huge and one of their most important responsibilities is guaranteeing that everyone can safely upgrade their operating system"

Vrh Dno