Šta je novo?

Jotel

"Поштовани корисници,

Обавештавамо Вас да ће током децембра ове, и током јануара месеца 2022. год. доћи до значајно повећања свих брзина Интернета, као и додавање преко 30 нових ТВ-канала.

Нове канале дигиталног, и додатних ТВ-Пакета, можете пронаћи скенирањем постојећих фреквенција, као и на додатним: 538 и 546 MHz.

Желимо вам срећну и успешну 2022. годину !​

Ваш Јотел."

Mogu i da očekujem koji su to novi kanali, ostale Arene, RTS paket, Hayat kanali, K1 i ove ostale kanale od Joksimovića.
A za net se nadam da će biti značajnijih povećanja, te da će najmanji paket na optici biti 100 mbps.

Edit: Jel dobio neko te nove kanale, kod mene još ništa?

Poslednja izmena:
"Поштовани корисници,

Обавештавамо Вас да ће током децембра ове, и током јануара месеца 2022. год. доћи до значајно повећања свих брзина Интернета, као и додавање преко 30 нових ТВ-канала.

Нове канале дигиталног, и додатних ТВ-Пакета, можете пронаћи скенирањем постојећих фреквенција, као и на додатним: 538 и 546 MHz.

Желимо вам срећну и успешну 2022. годину !​

Ваш Јотел."

Mogu i da očekujem koji su to novi kanali, ostale Arene, RTS paket, Hayat kanali, K1 i ove ostale kanale od Joksimovića.
A za net se nadam da će biti značajnijih povećanja, te da će najmanji paket na optici biti 100 mbps.

Edit: Jel dobio neko te nove kanale, kod mene još ništa?
Idalje nista..

Još kažu kanale možete pronaći na frekvencijama 538 i 546 MHz a one i dalje nisu ni aktivne 🤣, poznavajući njih ima da povećaju brzine i ubace te nove kanale tek 31. 1.

Pa ako postave obaveštenje da će biti povećanje onda se to treba desiti u svim paketima, a ne samo najmanja dva paketa. Onda je obaveštenje trebalo glasiti samo poslednja 2 paketa će imati povećanje brzina.

Kao sto sam i napisao pre izvesnog vremena Jotel je sve drugo osim ozbiljna firma,oni cak nigde zvanicno na svom sajtu nemaju ni spisak kanala u ponudi sto me navodi na sumnju da oni kanale ubacuju na divlje odnosno da ne placaju ugovore o zakupu kanala,Zato je moj savet svima izbegavajte ih u sirokom luku jer to su najobicniji hokstapleri i prevaranti.

Kao sto sam i napisao pre izvesnog vremena Jotel je sve drugo osim ozbiljna firma,oni cak nigde zvanicno na svom sajtu nemaju ni spisak kanala u ponudi sto me navodi na sumnju da oni kanale ubacuju na divlje odnosno da ne placaju ugovore o zakupu kanala,Zato je moj savet svima izbegavajte ih u sirokom luku jer to su najobicniji hokstapleri i prevaranti.
Da li oni placaju za kanale koje emituju je potpuno nebitno krajnim korisnicima. Evo i ja sam sad proverio brzinu, pise na sajtu o povecanju brzine ali nije precizno receno kada, ali ja i dalje imam onu istu brzinu kao do sada i to tacno u bit, ni veca ni manja, ping 2ms. Internet im je stabilan, a sto se kablovske tice lepo bi bilo da krenu sa nekim dodatnim servisima,EPG, 7 dana unazad i sl. jer postoje vec 20 godina i po tom pitanju progresa nisu mrdnuli od nule.

Meni su u mejlu rekli za povećanje brzina neta samo da će biti posle "praznika" (prošlih godina je uglavnom to bilo između 10. 1. i 15. 1.) verovatno će tada i novi kanali.

Internet optički i kod mene i na kablu, a čak i na 5 GHz Wifi-ju brzina tačna kakvu treba da imam, ping 1-2 ms, problema sa netom samo kada su radovi na mreži i to možda na svega 10-tak minuta.

Ali kablovska je već druga priča, mislim da je jako sramotno da operater koji ima mrežu po celom trećem najvećem gradu u Srbiji, i ostalim povećim gradovima na jugu Srbije nema IPTV i gledanje televizije unazad barem 72h.

Što se EPG-a tiče on kod mene radi na po nekim kanalima, dok se sećam pre 3-4 godina da ga je bilo na 70-tak kanala, sada ga svega ima na 10-15 i to nepotpun, jer im je i naslov i sadržaj emisije isti, to jest samo naslov te emisije.

Valjda će u toku ove 2022. da im sine da se pozabave malo poboljšanjem televizije.

Mislim da to oni sami neće da se sete, već da mi moramo da tražimo.. za ove pare postoje i drugi operateri sa boljom uslugom 😉

Mislim da to oni sami neće da se sete, već da mi moramo da tražimo.. za ove pare postoje i drugi operateri sa boljom uslugom 😉
Internet+kablovska - ja nisam nasao jeftinije, oni su sa cenom najpovoljniji i zato nemaju ulaganja u poboljsanju kvaliteta usluga jer kod nas uglavnom cena odlucuje!

Aktivirane frekvencije 538 i 546MHz, za sada našao samo jedan kanal (Euronews Serbia HD) na 546Mhz.

Izgleda da je ubačena i frekvencija 530 MHz, tu su stavili ove RTS-ove kanale samo. (Drama, Kolo, Trezor, Poletarac, Život i Muzika)

Međutim, primetio sam da ove frekvencije tipa od 714MHz do 746MHz čini mi se posle ubacivanja ovih novih kanala imaju niži signal, jačina signala bude 10-15 a kvalitet 100, ako može neko da proveri da li je i kod njega tako. Mislim kanali za sada na tim frekvencijama rade ok - ne seckaju provuku se možda poneki pikseli na ekranu, iako je signal premali, nadam se da će to rešiti...

Koliko tačno kanala (analognih + digitalnih) ima na Jotel kablovskoj infrasrukturi u gradu Nišu?
Konkretno Ledena Stena brdo.

Pretpostavio sam da ce ubaciti RTS kanale, sad osim Pinkovih ne vidim kako bi popunili ove frekvencije. Fali recimo Kurir, K1, Klasic...

Ugasili već frekvencije, kod mene ih nema više izgleda da je bio samo test.

A verujem da su svih tih 30+ kanala koje će ubaciti iz Telekom paketa (Hayat, RTS, K1, TV DR, Kazbuka, Kurir, preostale Arene, Superstar 2 itd)

Ugasili već frekvencije, kod mene ih nema više izgleda da je bio samo test.

A verujem da su svih tih 30+ kanala koje će ubaciti iz Telekom paketa (Hayat, RTS, K1, TV DR, Kazbuka, Kurir, preostale Arene, Superstar 2 itd)
Znaci nisam jedini kome ne rade vise te frekvencije :D Nadam se da ce uskoro da pustaju u "pogon" te kanale

Vratili RTS-ove kanale i EuroNews na 530000Hz i 546000Hz

Nista posebno nisu ubacili ni na 538 i 546 MHz (ostale Arene i neke bosanske kanale).
Fakticki ti RTS paket i ovih 14 Arena budu ti "noviteti".

Nista posebno nisu ubacili ni na 538 i 546 MHz (ostale Arene i neke bosanske kanale).
Fakticki ti RTS paket i ovih 14 Arena budu ti "noviteti".
Da 'l je moguće da oni postepeno svuda dodaju umesto svima da puste u isto vreme, kod mene npr. i dalje nema tih kanala...

Povećali su izgleda i brzine interneta, ja sam imao 120/60 sada mi je brzina 170/60, na sajtu još nikakvih promena..

Poslednja izmena:
Moguće da je i upload povećan, stvarno ne znam, ja merio preko telefona, možda na 5GHz Wifi ne može da izvuče upload veći od 60?

9 meseci u Jotelu, prešao iz Exe-a. Jednom bio neki veći kvar 7-8 sati, 3-4 puta sitni prekid pola sata.

Tri stana u kući koristi paket Optik 4. Svako ima TV (nismo ljubitelji gledanja tv-a, čisto sport itd.), fiksni i net (što je najbitnije).

Za ove pare i potrebe cele kuće ja stvarno ne znam da li ima pre svega jeftinije a onda i bolje..

Upravo tako, za one kojima je televizija najbitnija definitivno nisu najbolji izbor ali što se interneta tiče 100% si u pravu.

Ocigledno ne svuda, kod neckee-a i mene i dalje samo RTS-ovi i Euronews.

Nazad
Vrh Dno