Šta je novo?

Jotel

Da li neko ima problema sa nekom igrom koja je region-locked, da ne pronalazi servere?

Konkretno imam problem sa SoulWorker igrom na Steam-u, ne pronalazi servere, dok kod mene kuci pronalazi normalno. Probano na laptopu kod mene kuci(NetNet), radi, odnesem tamo(Jotel), nece, ne pronalazi servere. Probano je i na drugom racunaru tamo, siguran sam da je do provajdera.

VPN resava problem ali ova igra ne dozvoljava koriscenje VPN-a, akaunt je suspendovan bio zbog toga..

Zamolio bih nekog ko ima Jotel, ako moze da skine igru preko Steama i vidi da li ima servera(samo se pokrene, malo vremena dok se ucita i odmah se vidi da li ima servera,.na prvom ekranu), igra se zove SoulWorker, zauzima oko 6GB, nije mnogo..

Izvinjavam se, provajder je ipak kopernikus..

Dešava li vam se, naročito uveče, da vam brzina interneta padne?

ovo je moj najgori rezultat danas, inače nominalna brzina je 100/10

Ja nisam primetio. Vranje je upitanju

Sent from my iPhone using Tapatalk

Internet im je odlican, kablovska takodje, ali sto su bolji to su skuplji na zalost. Btw serviser koji mi je podesavao net mi je rekao da uskoro i oni prelaze na optiku.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Па, да су бољи- нису баш. Ево, мени не решавају приговор о смањеном протоку интернета и периодичном рестартовању модема већ недељу дана. Брзина ми је уместо 100/10 типично 40/2, а о рестартовању после којег телефон не ради неколико сати нећу ни да причам.

Узгред, то ускоро о преласку на оптику је не пре августа- мада се са њима никад не зна јер ће пре бити идуће године.

Poslednja izmena:
Ja imam suprotno iskustvo, analogni kanali su očekivano losi na modernim tv-ima, ali su digitalni odlicni za mene. Net mi radi stabilno, ping je uvek oko 10. Jedino da im je ponuda kvalitetnih kanala malo sira..

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Slazem se sa milosh.

Oni sa HBO kanalima nisu stigli dalje od nisa a kamo li da puste optiku dalje

Nigde nema ponude samo za internet, ili za intenet+ telefon. Kod konkurencije (exe-net i netnet) možete uzeti samo internet jer tehnologija to dozvoljava. Zakon o obligacionim odnosima ne dozvoljava uslovljavanje jedne usluge drugom, pa je ovakva ponuda ne samo nekorektna, već i nezakonita!

Raspitao sam se, mocice samo internet, mocice i telefon + internet.

To su i meni rekli, ali vidiš, zvanična ponuda im je drugačija. Koliko ja znam, ne postoji neko tehničko ograničenje da ponude i tu mogućnost. Inače mi cela ponuda deluje "smuvano", kao da žele da nastave po starom i da im što manje korisnika ne otkaže tv. Ne vidim drugi razlog.

Mogu oni da uvedu i ne znam koju tehnologiju i daju ne znam koje brzine... Dzabe im sve kad su neozbiljni, kad nemaju pojima sta rade (da ne koristim jace reci mada zasluzuju) i kad im sve lose radi, Uvek tako bilo, tako ce i ostati. Bio mnogo godina kod njih i nikad vise pa neka daju dzabe sve moguce kanale koji postoje i 1/1 gbit neta. Ta optika nikada nista bolje nece raditi od njihovog koksijalnog neta koji je uzas zivi. Svaki 3-4 dan nestane net, nestanu kanali, pojacavaci su im po privatnim kucama i onda neko eto iskljuci struju i pola grada nema itd... toliko o ozbiljnosti... a tek price njihove i lazi... od kako su pokrili moj naselje krenule su price krenucemo za internetom i HBO za mesec dana. I non stop kad pitas bice za mesec dana. Posle nekoliko godina je krenuo interent u Nisu a HBO evo najzad posle samo 15 godina :D Tako je za sve sto kazu :D
Pojedincima van Nisa koji ne znaju sta je normalan internet tj navikli pre toga na 2 mbita i nemaju za danasnje standarde normalne potrebe mozda radi ok, ali videce uskoro kad se malo vise korisnika zakace sta ce biti, posto sto jos uvek nije sve to toliko optereceno kao u Nisu. Jotel nikada nece postati ozbiljan provajder ma kakvu god ponudu imali, sve dok se ne promeni politika firme i dok ne zaposle ozbiljne ljude koji znaju posao.
Kablovska televizija je pocela pre mnogo mnogo godina, tada su krenuli sa ok ponudom (za pocetak) i da su imali ozbiljne ljude koji znaju sta rade i da su ulagali malo vise u opremu i ljudstvo do sada bi bili rame uz rame uz SBB. Ali nazalost...
Hvala bogu ima dosta ozbiljnih provajdera (cak i oni koji su skoro poceli daleko su ozbiljniji bez obzira sto su visestruko su manji) tako izbora ima i jotel nikada vise.

Poslednja izmena:
Na linku http://www.jotel.co.rs/index.php/opp/ koji je postovan u temi je nema. Delimično si u pravu, ali opet nije moguće uzeti uslugu internet+ telefon, već telefon samo u kombinaciji sve tri usluge. Dakle- nezakonitost!
На том линку су пакети више услуга и ту наравно не нуде само интернет. На почетку постоје цене за само телефон па није немогуће да може да се узме само интернет и онда и само телефон.
Не знам да ли може да се верује логици, нисам заинтересован а и остале су приче о њиховој неозбиљности.

Ипак, ове брзине би могле да буду домаћи за остале локалне оптичаре, ако ово проради, мораће и они да повећају. А нема разлога да то не ураде, сигурно би 99% трошило исто као и сада а тај проценат цуцлача не би нешто утицао на потрошњу. Али би била добра реклама.

Ово је супер! Већа конкуренција на оптици у Нишу, ниже цене!!!! То тако иде, сад Јотел овако, онда сви остали дигну више па у круг! Једва чекам да 1 Гбит/сец кошта 1000дин. Само још да ова држава реши монопол међу ТВ каналима да нико никог не условљава па да буде права конкуренција и у том пољу као за интернет.

gagi, 1Gbps kosta 10€ samo u Rumuniji. Realnije je da dođemo do toga da za cca 15€ imamo 100/25 nego bilo šta drugo. 1Gbit/s će još neko vreme u Srbiji biti ipak premium paket za bar 30+€.

Ja sam bio kod Jotela od 2009 do 2013 na pocetku je sve bilo ok a posle kad su prikljucili vise korisnika sve je postalo jadno i bedno nista nisu ulozili u opremu, a vidim da i sada nije bolje slika im je jadna a net samo stuca tako da bolje bezite od Jotela

Da li ovaj prelazak Jotela na optiku znači da oni kompletno menjaju svoju infrastrukturu, tj. da li će na svim ili bar većini svojih vodova promeniti koaksijalne kablove za optičke...?
Ako je tako, onda znači da ćemo svi dobiti stabilniji net i televiziju....

Da li ovaj prelazak Jotela na optiku znači da oni kompletno menjaju svoju infrastrukturu, tj. da li će na svim ili bar većini svojih vodova promeniti koaksijalne kablove za optičke...?

Samo ti sanjaj :D

U teoriji-da. Ali u praksi teorija i praksa nisu isto. Tako da... zaključi sam.

Vidim pokacili neke kutije na banderama i preslikali net netov nacin rada .. Sad pise Jotel.

gagi, 1Gbps kosta 10€ samo u Rumuniji. Realnije je da dođemo do toga da za cca 15€ imamo 100/25 nego bilo šta drugo. 1Gbit/s će još neko vreme u Srbiji biti ipak premium paket za bar 30+€.

Pa ako krenu da se prepucavaju brzinama, docicemo brzo do 1G. Na to sam mislio. Evo sad Jotel kad krene sa ovim cenovnikom, neminovno je da ce Exe Net da ih prestigne, pa opet Jotel pa Net Net, pa Exe Net i tako u krug dosli smo do 1G!!!

Vrh Dno