Šta je novo?

Jos malo o oglasima

Ostavis broj i napises 'zvati posle 17h' a raznorazni pocnu da smaraju od 8h ujutru :d

E zbog tih raznoraznih dijabola jok bre broj telefona, lepo posalji poruku i ja ti dam telefon ako delujes kao kulturan ozbiljan kupac, ako u poruci zvucis kao dijabola necu ni da ti odgovorim na poruku.

E pa stvar je u tome sto ne mozes da provalis preko poruke da li je neko dijabola, da ne pricamo o velikoj verovatnoci da uopste ni ne procitas ili ne cujes sms itd. ***, ja kad nesto prodajem neka me zovu i u 6 samo da prodam.

EDIT: ti ustvari pricas o PM, to nije lose ali samo ako si u mogucnosti da redovno proveravas.

Poslednja izmena:
E pa stvar je u tome sto ne mozes da provalis preko poruke da li je neko dijabola, da ne pricamo o velikoj verovatnoci da uopste ni ne procitas ili ne cujes sms itd. ***, ja kad nesto prodajem neka me zovu i u 6 samo da prodam.

EDIT: ti ustvari pricas o PM, to nije lose ali samo ako si u mogucnosti da redovno proveravas.

Naravno da proveravam, ako sam napisao samo PM onda je red i da proveravam a sto se tice procene kome cu da odgovorim generalno odgovorim svima koji posalju normalnu poruku. Svakom je vrlo lako da proceni na koju poruku nece da odgovori :d

A za cenu se slazem, nikada ne stavljam oglas u kome nema navedene cene, po meni je strasno glupo da nesto zelim da prodam a da ne navedem cenu tako da i licno uglavnom preskocim oglas u kome nema navedene cene.

Ne navodjenje cena kao sto je neko vec spomenuo = javi se vuna i da 150% od cene ... mislite da takvih nema? Pa ja ziv dokaz da sam prodao stvar za 150% od cene (necu da navodim kome i sta da se ne bi uvredio/la). A inace i kad stavis kolika je cifra uvek ima smaraca koji pitaju "a koliko das najnize". Zbog takvih postoje oglasi bez cene pa nek oni kazu koliko im nije mnogo. A i mislim da je glupo ako stavis neku cenu pa opet tebi par evra gore dole ne znaci nista, a kupcu da, ali mu je glupo da te pita za manju cenu, nista od prodaje. Zato mislim da je sistem ponuda skroz ok. Uvek ce biti onih kome to ne odgovara ... ne mora da im odgovara.

Nije glupo da se traži niža cena. Mene to ne smara. Ako se već niko ne javlja za onu cenu koju sam stavio - nek ide život, meni to ne treba, inače ne bih prodavao, naravno da ne bih davao džabe - ali naročito ako kupac odmah lično dolazi po robu, lepo zove, kaže "platio bih toliko i toliko, dolazim odmah", pa što da ne dam niže nego da se smaram par nedelja dok neko ne naleti.
Ali i dalje mislim da je nepristojno davati oglas bez cene i ne odgovarati na ponude.

Poslednja izmena:
Aj' definisite kako je to davanje oglasa bez cene nepristojno!? Sta taj oglas u daljem njegovom bitisanju na netu cini nepristojnim? Sta sve necu cuti ovde :d

Ako tebi nije jasno da je nepristojno da mi ne odgovoriš kad ti ponudim neku cenu - ne znam kakvu definiciju hoćeš.
(Nadam se da nisi bukvalista, ovo sam mislio uopšteno)

Poslednja izmena:
Lock!

Pa kad neko ne moze duze vremena da proda nesto za trazenu cenu, onda mu jedino preostaje da trazi ponudu.
Cenkanje je OK, ali mozda neko odustane od kontakta zato sto mu je trazena cena prevelika.
Naravno da je nekulturno ne odgovoriti na ponudu.
Tema je besmislena.
Poput zabrane oglasa bez cena, neko bi mogao da zatrazi i brisanje latinicnih postova, pogotovu ovih bez sh, ch itd. :S:

Ne navodjenje cena kao sto je neko vec spomenuo = javi se vuna i da 150% od cene ... mislite da takvih nema? Pa ja ziv dokaz da sam prodao stvar za 150% od cene (necu da navodim kome i sta da se ne bi uvredio/la). A inace i kad stavis kolika je cifra uvek ima smaraca koji pitaju "a koliko das najnize". Zbog takvih postoje oglasi bez cene pa nek oni kazu koliko im nije mnogo. A i mislim da je glupo ako stavis neku cenu pa opet tebi par evra gore dole ne znaci nista, a kupcu da, ali mu je glupo da te pita za manju cenu, nista od prodaje. Zato mislim da je sistem ponuda skroz ok. Uvek ce biti onih kome to ne odgovara ... ne mora da im odgovara.

Idi brate u Egipat pa živi tamo, svideće ti se, možda i profitiraš, još ti samo fali da se obrežeš, i bićeš pravi trgovac :p:p:d:D Jel ti živiš od prodaje na benču, ili šta je u pitanju? :wall:

pa lepo kome smetaju oglasi bez navedene cene mogu cimati prodavca sa nerealnim ponudama pa ce ih u buducnosti biti sve manje ;)
mene licno to ne pogadja ali kad prodajem stavim cenu da ljudi znaju sta ocekujem a ne da me cimaju za neke smesne iznose ili mi dosadjuju pitanjem: A posto je...
dok neke "bas stare" komponente sasvim logicno da idu bez cene jer verujem da tu i prodavac nezna sta da trazi :)

Nije mi jasno kako iko sebi daje za pravo da kometarise da li oglas ima cenu ili ne, sta vas se tice? Ako hocu da postavim bez cene postavicu bez cene i suprotno. Ko ste vi da to zabranjujete ili sudite? Ne trgujem hardverom pa nekad ne znam da formiram cenu, kad znam (a uglavnom je tako) koliko vredi ja toliko i trazim. Ne volim da se cenkam ali to ne smatram nepristojnim. I ide mi na q... to sto masa vas kad se pomene cenkanje vice Egipat, Turska, Arapi, Cigani... Da li ste ikada gledali emisije na gomili stranih kanala kad voditelj iste ide da kupi stan, kola, antikvitete, ploce, razne uredjaje pa kad krene da se cenka a u sred Londona...

Pustite druge da zive i ne natrljavajte im noseve ako ne ugrozavaju druge.

Nije mi jasno kako iko sebi daje za pravo da kometarise da li oglas ima cenu ili ne, sta vas se tice? Ako hocu da postavim bez cene postavicu bez cene i suprotno. Ko ste vi da to zabranjujete ili sudite? Ne trgujem hardverom pa nekad ne znam da formiram cenu, kad znam (a uglavnom je tako) koliko vredi ja toliko i trazim. Ne volim da se cenkam ali to ne smatram nepristojnim. I ide mi na q... to sto masa vas kad se pomene cenkanje vice Egipat, Turska, Arapi, Cigani... Da li ste ikada gledali emisije na gomili stranih kanala kad voditelj iste ide da kupi stan, kola, antikvitete, ploce, razne uredjaje pa kad krene da se cenka a u sred Londona...

Pustite druge da zive i ne natrljavajte im noseve ako ne ugrozavaju druge.

Pokusaj da shvatis poentu teme pre svega. Briga mene ko da sa ili bez cene oglas, problem je kad taj genije glumi ludilo i neudostoji se da napise da li si prosao kod njega ili nisi ni posle xxx dana, pa ti moras da gledas u pasulj kakva je situacija :wall:

A sto se tice obaranja cena i slicno, ko mi ponudi manje od onoga sto napisem za cenu ili pokusa da se cenka, lepo mu odma stavim do znanja da mu sada tu stvar nebih prodao ni za 2x vise para, pa neka ide i neka kupi za to sto planira da izdvoji neki "kontejner"!!!

Pokusaj da shvatis poentu teme pre svega. Briga mene ko da sa ili bez cene oglas, problem je kad taj genije glumi ludilo i neudostoji se da napise da li si prosao kod njega ili nisi ni posle xxx dana, pa ti moras da gledas u pasulj kakva je situacija :wall:

I koje je rešenje...?

Dobro bre ljudi gde vi živite?

Pa šta je prodaja polovne robe - časna veština kojom se bave samuraji strogog kodeksa i po neki vitez.

Kome smetaju prodavci koji baš i nisu skroz pošteni i ne govore baš uvek istinu, a trude se da izmuzu naivne, treba brzo da se seli u Skandinaviju.

PS: Po mogućstvu što bliže Laponiji i Deda Mrazu.

A sto se tice obaranja cena i slicno, ko mi ponudi manje od onoga sto napisem za cenu ili pokusa da se cenka, lepo mu odma stavim do znanja da mu sada tu stvar nebih prodao ni za 2x vise para, pa neka ide i neka kupi za to sto planira da izdvoji neki "kontejner"!!!

Pitanja vezana za cenu su sasvim normalna stvar ukoliko eksplicitno nije naglaseno da je ista fiksna. Svaka drugacija reakcija, pogotovo ta koju si naveo (verovatno napisana u afektu :d ), je nepotrebna i totalno suprotna odrzavanju dobrih odnosa na benchu, sto verujem da i sam znas.

Poslednja izmena:
...pa vi kao da ste iz zemlje nedodjije...ne kontam nikako sta ste se nasli uvredjeni sto ljudi stavljaju oglase bez cena? Da li ste prosto lenji da pozovete ponudjeni broj ili posaljete pm sa ponudom, ili ste toliko razmazeni da sve mora da bude "na tacni"? To sto trazite, da se zabrane oglasi bez cena, i to sto sada osudjujete nekoga zato sto nije odgovorio na neku smesnu ponudu je totalno besmisleno.
Prost primer, za grafiku kojoj sam stavio cenu (110e) sam dobio pre izvesnog vremena tri jako smesne ponude na koje nisam odgovorio, jer da sam odgovorio bio bih mnogo vise nepristojan. Tako da kada god dobijem ponudu na oglas sa cenom ili bez cene, a ta ponuda je "nerealna", ja prosto ne trosim svoje vreme da odgovaram na takve "posalice", i to je normalna stvar jer nigde nisam, niti cu potpisati da odgovaram pod obavezno svim znatizeljnicima i saljivdzijama u ovoj drzavi...

@vlawyer; Vuk

Svaka rec vam je na mestu.

Pa bolje da od takvog lika ne kupis nista, zar ne?
Uglavnom sam poslovao sa OK clanovima, koji imaju kulturu izrazavanja (sto je vrlo bitno). Sa nekulturnim prodavcima/kupcima izbegavam saradnju.
Enivej, ne vidim sta Bench moze da uradi povodom toga. Pravilo "obavezna cena" je suvisno. Ako ti se ne svidja, zaobidji. Dovoljno pravila ima i ovako.

Ako si napisao "fixno", onda su to "ovi drugi" clanovi. Inace mi je ok da mi neko posalje PM "ja nudim toliko, ako hoces javi"...

Poslednja izmena:
Bilo bi interesantno videti koliki broj oglasa za prodaju/kupovinu preko Foruma uopšte biva realizovano,koliki je procenat uspešnosti trgovanja, bez obzira da li je cena data kao fixna,relativno fixna ili uopšte i nije data.
Nekako mi se čini da se prostor za trgovanje na ovoj,kao i drugim "berzama" bar kada su korišćene komponente u pitanju u odnosu na prethodni period sužava,što zbog brzine kojom se hardver razvija (a bogami i stepen zahtevnosti softvera) što zbog tendencije pada cena i kakvog-takvog rasta kupovne moći.
Hoće li uskoro korisnici (sem onih koji komponente menjaju svako malo) ipak morati da se priviknu na ideju da polovni hardver ne iznose na prodaju nego da ga odnose u kontejner?

Hoće li uskoro korisnici (sem onih koji komponente menjaju svako malo) ipak morati da se priviknu na ideju da polovni hardver ne iznose na prodaju nego da ga odnose u kontejner?

ne u kontejner :smackbum:
teški metali zagađuju čovekovu okolinu :p

ne u kontejner :smackbum: :p

Sasvim si u pravu.Na svakom pakovanju hardvera lepo je naznačeno da ga u kontejner zaista ne treba bacati.Nažalost, ne znam neko prikladnije mesto za penzionisanje isluženih komponenti .
Izgleda da ćemo ekologije radi ipak morati da se pomučimo sa oglasima za prodaju.;)
Doduše ne znam šta je čniti sa neispravnim hardverom ,ali i on se tu i tamo kupuje i prodaje.:d

Bas je zanimljivo kuda nas sve ova tema vodi... :)

Sto da se zakljucava, samo je prekomandovano u klabing :)

Vrh Dno