Šta je novo?

joomla i prevod na vise jezika

Mirko BGD

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2005
Poena
319
pozdrav
radim neki sajt, medjutim imam problem sa prevodom na vise jezika

kada koristim one auto translatore koji rade odlicno posao, poremete mi strukturu sajta, neke reci se prosire, meni ode u 3 lepe i sve se narusi

postoji li neka varijanta da ja sam prevodim, ili da nekom od tih automatskih prevodioca, na kriticnim mestima, kazem sta ce da stave npr home mi prevodi nach hause a nema potrebe, moze jednostavo da kaze startseite ili da cak ostavi home...

zahvalan :)

Najbolja solucija ti je da bukvalno napraviš još jedan (tj prekopiraš) joomla sajt u npr domen/en direktorijum i njega skroz prevedeš, tj ono što je potrebno da se prevede. To je pristup koji naravno radi bez greške, ali zahteva dosta posla da se realizuje. Šta god sam probao od tih automatizovanih alata nisam bio zadovoljan, da ne spominjemo bukvalno prevođenje. Ako hoćeš perfektno zasuci rukave i skuvaj dosta kafe :)

Poslednja izmena:
s obzirom da sajt nema mnogo informacija, odradio bih to relativno brzo, ono sto me malo buni je kako posle da stavim link u npr gornji desni ugao gde moze da se izabere jezik? znaci ako neko dodje na englesku verziju sajta, koja ce se najverovatnije pojavljivati automatski, kako da mu ostavim mogucnost da predje na nemacku/francusku?

Joomla od verzije 1.7 ima podrsku za vise jezika. Nema potrebe za novom instalacijom.

Kada kreiras artikal, kategoriju ili meni imas dropdown za izbor jezika. Potrebno je samo da instaliras odgovarajuci jezik.

http://www.youtube.com/watch?v=lc345Vnl7Xk

Vrh Dno