Šta je novo?

JOOJ! Ode Minolta.

Snimi logo Kwanona 😀
Ja mislim za su Guru i testthenext zaposednuti nekim zlim duhom iz budisticke tradicije 😀 😀

Poslednja izmena:
Marti Misterija je napisao(la):
Sbimi logo Kwanona 😀
Ovaj logo bi bio hit u tatoo studijima 🙂 Kazu da je to "Kwanon, the Buddhist Goddess of Mercy"

Poslednja izmena:
Ma bolje je za EOS: grcka boginja zore...

Prica o razvoju japanskih fotoaparata postaje jos interesantnija kada se cita o istoriji Pentax-a i o transferu ljudi, znanja i patenata za proizvodnju prvog SLR iz Nemacke (tada vec pod rusima) u Japan, kao i ukljucenja Nikona u proizvodnju prvih SLR objektiva koji su odmah zasenili i nemacke. Nikon je tu bio prvi, a po mnogima i dalje je prvi za ono sto njih interesuje. Medjutim, ono sto je mene iznenadilo je slika novog Sony fotoaparata koji, mada neko kaze da je strasno ruzan, ustvari predstavlja direktan nastavak dizajna zamisljene idealne kamere iz ranih sedamdesetih godina nastao od strane, mislim, nekih tada naj naj italijanskih dizajnera. Oni su sumirali sve sto se do tada znalo o dizajnu fotoaparata i zamislili su kako ce izgledati fotoaparat na pocetku 21-og veka, a ovo sto vidimo upravo je to. Neverovatno. Oblik EOS aparata donekle sledi osnovni koncept tada postavljen, ali ovo mu dodje kao direktan proizvod.
Po mom misljenju ko god ima Minoltu treba da bude zadovoljan, jer sam misljenja da ce tako mudra kuca kao Sony nastaviti razvoj u tom pravcu da ce postojeci korisnici imati samo koristi. Oni su i uzeli Minoltu, jer im je trebao neko sa iskustvom za proizvodnju SLR kao i odlicnih objektiva, pa mozemo samo gledati sta ce se desavati. Inace, malo ko zna da je originalna nemacka LEICA pukla posle rata i da nije bilo Minolte koja ih je preuzela i koja je u Kanadi napravila fabriku da bi nastavila proizvodnju LEICA objektiva te tako zastitila patente i druga prava, danas njih ne bi ni bilo. Dakle, forca Sony! Sto vise pravih velikih igraca, bolje za nas, naravno. A to pitanje rivalstva Canon, Nikon itd., samo je nas lokalni folkor. Ljudi tacno znaju sta i zasto kupuju, pa prema tome i biraju uredjaje.

Nazad
Vrh Dno