Šta je novo?

Još jedno Morrowind pitanje

:D
Nego, sejvovi sa originala ne pale na expansione?

Naravno da pale, zaboga. Ne najbolje bi bil oda krećeš iz početka. Te ekspanzije su u stvari proširenja mape Morrowinda. Sada će ti se pojaviti glavni grad Morrowinda (prva ekspanzija se odigrava u njemu) i ostrvo Solstheim severoistočno od Morrowinda (2. ekspanzija je na njemu). To se aprimetno™ integriše u igru, ti nastavljaš tamo gde si stao. Samo ćeš dobiti po neki roumor da se nešto čudno dešava na severu ostrva i u glavnom gradu, i iz određenih gradova na glavnom ostrvu ćeš moći da iznajmiš transport donde. Doduše, do Solstheima možeš i da plivaš ako si dovoljan fanatik, a vidim da jesi :) Tvoj lik nastavlja tamo gde je stao.

E to me raduje. :) Da ne moram sve ponovo, a stigao sam do 68 lvl-a. BTW jos nisam ni poceo glavni quest. Hocu da lepo zamenim delove ovog Indoril armora daedric-om pa da krenem opusteno. Tacnije samo pauldronse, daedric greaves sam juce nasao na Dren's plantation-u i uzeo gazdi ispred nosa.

Moze da se pliva do Solstheima... samo nataknem boots of blinding speed, nategnem koji potion of swift swim i odem da :wc: ;)
Bio do Merkatora i nemaju igru, a mrzelo me da idem preko reke do Platoa. U ponedeljak cu.

:wave:

Poslednja izmena:
U Platou moraju imati sigurno. Ako ne u onom kod česme, onda sigurno u onom velikom, dalje ka Kalemegdanu.

Nasao sam "unique" item - Shoes of St. Rilms u Ald Sotha daedric shrine-u. Slucajno na netu vidim da postoji neki quest za njih. Posto sam ih pokupio pre dobijanja questa, da li to znaci da sam upropastio taj quest i da ga necu moci vise dobiti?
Ajd' da je ovo prvi "unique" item koji sam nasao u rusevinama/shrineovima/pecinama, nego ko-zna-koji po redu. Ne bih voleo da mi posle ne rade neki sporedni questovi (glavni quest mislim da ne mogu da zeznem) zato sto mi je interesantno da obilazim i istrazujem i ubijam samo one koji me napadaju. Questove sam mislio za kraj da ostavim (kad god to bilo).

Poslednja izmena:
Ja sam se isto tako štrecao, ali nakon 400 izvršenih kvestova postalo mi je svejedno da li ću upropastiti 50 preostalih.

1. Mogu li se enchantovati itemi (2 pauldrons, amulet, greaves, belt, shirt) sa Magic Resistance
i koliko je moguce da daju najvise % resista po itemu?

2. Sta mi je za to potrebno osim napunjenog grand soul gema?
Neki scroll za magic resistance ili magija?

3. Da li intenzitet enchantovnja zavisi i od "kvaliteta" itema koji hoce da enchantujem
(npr. da li je ring common, expensive, exquisite...)?

Poslednja izmena:
:D Sorry
U medjuvremenu sam slucajno nabasao na nekog enchantera u Moonmoth Fort-u i upravo isprobao jedno 10-tak kombinacija i odusevio se!
Enchantovao sam belt sa 100% resist magicka on self for 2 sec, stavio boots of blinding speed i - progledao! Konacno cu moci brzo da se krecem i uz to da vidim kuda idem. :D Zao mi je sto ovo nisam uradio kad sam bio lvl 4, a ne sad kad sam 69.

Poslednja izmena:
Nista, kreni sad od pocetka :d

Čovek došao do levela 69 a da nije krenuo glavni kvest. Ludilo :)

Izbacio tezgu na ulazu u Ald'ruhn i prodaje cigare...

:d 2 boxa - 1 lvl.
lvl 70 to be exact; poceo sa fighters guild kvestovima. :)
A onaj narkos Caius Cosades ima da rikne 6 puta dok se smilujem i odem do njega.

Poslednja izmena:
Kada odeš prvi put kod njega, polako se spremi za najlepše ispričanu priču u kompjuterskim igrama... kao i na najduže kvestove koje si video :D

Eltonbrand

Kada odeš prvi put kod njega, polako se spremi za najlepše ispričanu priču u kompjuterskim igrama... kao i na najduže kvestove koje si video :D

Onda ce matori jos malo da saceka. :d

Oko Eltonbrand-a:
Da li ga je neko dobio i postoji li u igri negde postupak kako do njega doci (knjiga, quest, prica...)?
Nadam se da postoji, jer ono sto sam za njega procitao na netu sa onom gomilicom od 11,171 zlatnika deluje nebulozno.

Poslednja izmena:
Uzeo sam danas GOTY izdanje u Platou za 799 din. Igra i construction kit + dva expansiona u svojim papirnim kesicama, takodje u kutiji. Samo nikakva knjizica se ne dobija uz sve ovo. Instaliracu veceras igru ponovo i oba dodatka. Recite mi samo ako treba da se stavi neki patch za Tribunal (ako je vec Bloodmoon patchovan sa 1.6).

Poslednja izmena:
Aman :D Po 10. put, ekspanzije samo proširuju mapu, ti sve pokrećeš preko istog Morrowind.exe fajla. Trebaće da ti bude ubačen 1. disk Morrowinda. Zaključak - nema patcha samo za Tribunal, nema patcha samo za Bloodmoon, to su zakrpe koje krpe sve, patch koji dolazi sa Bloodmoonom je u stvari finalni patch i odnosi se na celu igru. I svi ostali patchevi se odnose na celu igru, a ne samo na neki njen deo.

Poslednja izmena:
Uzeo sam danas GOTY izdanje u Platou za 799 din. Igra i construction kit + dva expansiona u svojim papirnim kesicama, takodje u kutiji. Samo nikakva knjizica se ne dobija uz sve ovo. Instaliracu veceras igru ponovo i oba dodatka. Recite mi samo ako treba da se stavi neki patch za Tribunal (ako je vec Bloodmoon patchovan sa 1.6).
GOTY dolazi već zakrpljen na zadnju verziju. Znači kad instaliraš pirata procedura je Morrowind -> Tribunal -> Bloodmoon -> Patch 1.6, a za GOTY ide Morrowind -> Tribunal -> Bloodmoon -> Igranje :)

Eeexcellent

'Fala na informacijama.
A sad idem da se bacim na............... spremanje ispita. :wall:

Poslednja izmena:
Aj šta kukaš, i ja iz istog razloga igram Oblivion na kašičicu, sat vremena dnevno, pa se ne žalim :)

Vratio sam se na Morrowind u nedostatku ičeg drugoga...
Aj što mi je, posle Obliviona, trebalo pola sata da se naviknem na Morrowind nego što kreću da izbijaju svi nedostaci koji su u Oblivionu ispravljeni...
Ovako, radim questove za Imperial Guard, poslali su me u Vivec da ubijem nekog što radi za narodnu miliciju... e sad, svaki pokušaj napada mi pravi bounty (koji prizove miliciju koja te odvali od batina, umesto samo da te u'apse ko u Oblivionu), a taunt ne vredi... dakle, kako nekog još izazvati na tuču bez bountyja?

Vrh Dno