Šta je novo?

Još jedno Morrowind pitanje

Zar governing atributi ne idu do 100?
Upravo sam se levelovao i dodao +2 na Endurance koji je bio 99 i sad mi je 101.

Bio sam to uradio, odnosno skinuo svu enchantovanu opremu koja je povecavala endurance i bio mi je i dalje 101.

Ima li nekih guildova ili organizacija koje se "kose" jedni s drugim?
Da ne iznapredujem po guildovima pa da se desi posle da jedni zahtevaju od mene da ubijem nekog npc-a iz drugog, pa me ti drugi izbace... il' nesto slicno tome.
Za sad sam samo u fighters i mages guildovima.

Kose se. Koliko znam, nakon određenog vremena sa fajterima, nećeš moći da se učlaniš u lopove... čini mi se.

Zapravo, ovi iz fajtera će ti tražiti da dopremiš neku knjigu od žene iz lopova. Ako si previše ružan i nema šanse da je nagovoriš/brajbuješ, moraćeš da je navedeš da te napadne, a kad je ubiješ lopovi više neće da sarađuju s tobom.
Mada je tako i realno, mislim gde će mrcina sa armorom i warhammerom nekom da se prikrada tiho iza leđa...
Ja sam se zeznuo pa krenuo paralelno fighters i thieves, i sa ovim drugima nisam ni jedan kvest rešio "kako je predviđeno" (sneak, krađa itd.) pa sam batalio i nastavio samo fighters' guild i imperijalna legija, i bilo je vrlo lepo, navatao sam se veoma skupe i kvalitetne opreme.

Poslednja izmena:
Mozda postoji odredjeni redosled uclanjivanja u guildove (i zavrsavanja svih njihovih questova) koji bi omogucio da ih uspesno sve odradis i stignes do najveceg rank-a u svakom?

Tek sam postao clan fighters i mages guildova ali nisam nijedan quest/task odradio za njih.

Moze da se postane gazda svakog guilda, samo gledaj da ih ne ubijas usput. Na primer za tu knjigu sto voodoo pominje mozes i da je ukrades. Na kraju fighters guild questova ces imati izbor da li da potamanis staro rukovodstvo ili ne, ako se dobro secam (spoiler? :d).

Mozda najbolji questovi su u Imperial Cult-u (to je "zvanicna" religija carstva) tu se ide dosta po deadra ruinama pa ima zanimljivih itema.

A gde da se uclanim u Imperial Cult?

Pitanje za one koji su igrali u znaku warriora:
da li ste samo forsirali skilove tipa armors, weapons, block, itd. ili ste podjednako koristili i one skilove ciji su governing atributi intelligence i willpower? Pitam jer sam skoro do kraja podigao strength, agility, speed, endurance, dok su mi ostali skoro isti kao i kad sam krenuo da igram (oko 30). Tesko mi idu magije; retko koju mogu da bacim.

Drugim recima: da li ste sa klasicnim fajterom koristili i magije i razvijali intelligence i willpower (i eventualno personality) do kraja?

Poslednja izmena:
Ja sam koristio samo čekić :) Dakle budžio sam armor, block, blunt weapon i speed, ostalo me ne interesuje.

Zasto ne mogu da dobijem +5 na Willpower pri level up-u?
Evo sta radim:

1. Nagruvam neke od major/minor skilova za 9 u zbiru;
2. Odem u grad do trainera i naucim Mysticism i Alteration za po 5 skill levela svaki (jer je governing atribut za oba ta skila Willpower);
3. Izadjem iz grada i povecam jos jedan major/minor akill za 1 level;
4. Dobijem poruku za rest;
5. Odspavam i ne dobijem nikakve dodatne poene da rasporedim na Willpower (mogu samo 1).

Inace, Mysticism i Alteration su mi Misc skills.

U cemu je fora?

Poslednja izmena:
Interesantne stvari mi se desavaju u igri. :)
Dodjem do daedric rusevine severozapadno od Hla Oad-a i vidim nekog orc-a u ebony armoru (pljunuti Umbra orc). Izvuce mac kad me video; ja se malo udaljim; on vrati mac u korice. Kliknem na njega i krenem da prican s njim. Malko ga podmitim i skala krene da mu raste. Kaze mi on "You are very generous...". Prekinem razgovor sa njim; on opet izvadi mac i krene da me juri. Ja u beg jer ne znam jel lik bitan za neki quest ili ne. Kad sam video da ne mogu da mu pobegnem, okrenem se i ubijem ga. Kakva promena raspolozenja s njegove strane! Prvo se zahvaljuje, posle me juri... Koji krele :D

Zasto ne mogu da dobijem +5 na Willpower pri level up-u?
Evo sta radim:

1. Nagruvam neke od major/minor skilova za 9 u zbiru;
2. Odem u grad do trainera i naucim Mysticism i Alteration za po 5 skill levela svaki (jer je governing atribut za oba ta skila Willpower);
3. Izadjem iz grada i povecam jos jedan major/minor akill za 1 level;
4. Dobijem poruku za rest;
5. Odspavam i ne dobijem nikakve dodatne poene da rasporedim na Willpower (mogu samo 1).

Inace, Mysticism i Alteration su mi Misc skills.

U cemu je fora?

Hmm, to je neki bug, tj. pre patcha je tako nekako bilo (tj. nisu hteli misc skilovi da se racunaju u bonus valjda). Da li si instalirao tribunal i njegove patcheve? Ako nisi instaliraj jer je onda igra mnogo stabilnija. I ne moras da se stekas major/minor 9 moze opusteno do 10, samo pre spavanja odradis treninge da dopunis bonuse...

Nikad nisam imao expansion-e za Morrowind. :(
Igra je prilicno nestabilna. Ni patch nije pomogao pa mi i dalje cesto izlece na desktop il se masina zaglupi pa moram hard reset.
Probao sam i tako kao sto si rekao - major/minor do 10, pa trening misc skillova, pa rest, i opet nista. Bedak!
Videcu ako nadjem te dodatke da ih instaliram. Poz! :)

Nikad nisam imao expansion-e za Morrowind. :(
Igra je prilicno nestabilna. Ni patch nije pomogao pa mi i dalje cesto izlece na desktop il se masina zaglupi pa moram hard reset.
Probao sam i tako kao sto si rekao - major/minor do 10, pa trening misc skillova, pa rest, i opet nista. Bedak!
Videcu ako nadjem te dodatke da ih instaliram. Poz! :)

Igra je mnoooooogo stabilnija sa tribunalom i njegovim patchom, i meni je go morrowind isto stalno kucao, dok je sa tribunalom radio savrseno, a posle sa bloodmoonom je opet kucao :d, mada se ne secam da li je bilo patceva za bloodmoon.

A gde da se uclanim u Imperial Cult?

Tek sad videh ovo. Najlakše je to učiniti u utvrđenju pored Balmore, gde se nalazi jedna soba sa oltarom i oko njega neka tri dripca, od kojih je jedan sa svečanom odorom.

OK. :)
Moze jos samo neki info na PM gde da nadjem Tribunal i Bloodmoon pliz?

edit: 3 hard reseta za 10 min. Auuuu....

Poslednja izmena:
Igra je mnoooooogo stabilnija sa tribunalom i njegovim patchom, i meni je go morrowind isto stalno kucao, dok je sa tribunalom radio savrseno, a posle sa bloodmoonom je opet kucao :d, mada se ne secam da li je bilo patceva za bloodmoon.
Bilo je. Zadnji je v1.6.1820, osim ako instaliraš GOTY verziju kada je Bloodmoon već na v1.6.1820.

Zasto stravicno? Tribunal i nije bas nesto, tj. orginal po kvalitetu odskace od prvog expansion-a. Blood moon nisam igrao. Kakav je u odnosu na tribunal?
Poz
Druga ekspanzija je bolja od originala, posebno u drugoj polovini.

OK. :)
Moze jos samo neki info na PM gde da nadjem Tribunal i Bloodmoon pliz?

edit: 3 hard reseta za 10 min. Auuuu....
Imaš u Platou i novom Merkatoru.
3 reseta su stvarno nešto preterano, jesi li siguran da ti je sve u redu sa mašinom?

@Filip:
Masina mi radi savrseno. U Morrowindu se ti "reseti" desavaju izgleda u zavisnosti od lokacije gde se nalazim. Npr. kad hocu malo da plivam u Seyda Neen-u i povecavam athletics skill, sve radi bez problema. Bas sam probao da zaglavim lika u vodi iza stuba i pustim ga da pliva i evo za 3-4h sve je ok. Medjutim, kad povecavam block u okolini Suran-a tako sto dovucem par zivuljki i pustim ih da me udaraju - :smash:. Slicne stvari sam radio i na drugim mestima pa je sve bilo u redu.

Sutra bas prolazim pored novog Merkatora pa cu da svratim. :)

Oko ova dva expansiona samo jos da vas priupitam:
1. Da li su nezavisni jedan od drugoga?
2. Hoce li mi sejvovi od originala raditi na njima?
3. Koji mi preporucujete da uzmem? Mozda oba? :)

Valjda nisu skupi s obzirom da je igra starija.

Poslednja izmena:
U novom Merkatoru nemaš ovo izdanje o kome pričamo. Idi lepo u Plato i za 799 dinara uzmi u kompletu Morrowind sa obe ekspanzije pa igraj ko čovek. Izađe 200 dinara po disku, malo više nego kod pirata, a vredi svaki dinar.
Expansioni su nezavisni, jedan se dešava u glavnom gradu a drugi na ostrvu van Vardenfella, znači nije mission pack pa da piše "E SAD SI UŠAO U EKSPANZIJU" nego su suptilno spojeni u celinu sa originalom.

@Filip:
Bas sam probao da zaglavim lika u vodi iza stuba i pustim ga da pliva i evo za 3-4h sve je ok. Ali kad povecavam block u okolini Suran-a tako sto dovucem par zivuljki i pustim ih da me udaraju - :smash:. Slicne stvari sam radio i na drugim mestima pa je sve bilo u redu.

Jao bre :d, nemoj da se smaras sa takvim stvarima. To ti uopste nije potrebno u igri ima mnogo zabavnijih nacina. Ako vec oces da budzis skilove odes kod trainera i platis ko covek, mada to ima smisla samo za misc skillove. Imas master trainera za svaki skill, tako da je samo lova "problem". Tj. nije problem jer ima 100 nacina da skupis lovu vrlo brzo u igri, od kojih su meni omiljeni setnja do ghost gate tvrdjave i peljesenje glass i ordinator opreme, zatim (ovo je za bezdusne, meni je prosto bilo zao :d) summonovanje i soul trapovanje nesrecnog scampa, taman kosta, koliko se secam, oko 4000 dukata. Mozes da pravis i imba napitke koji su skupoceni, a jos sa njima postajes bog bez ikakvih itema itd itd.

Inace expansioni su nezavisni pa mozes slobodno da ih instaliras i saveovi rade, samo pazi da ih u odgovarajucem redosledu stavis. Za pocetak mozda samo tribunal stavi, jer kako kazem meni je tada igra bila savrseno stabilna.

Probaj bloodmoon i patch (pošto pretpostavljam da nemaš ovaj Game of the Year edition od 799 din. koji je već patchovan na 1.6) pa javi kako radi.

Ma ja sam ovo igrao pre 3 godine i presao sve tako da nemam nameru ni razloga sad da instaliram sve ponovo, mada kako bi samo letelo na danasnjem hardware-u :D

Zlato nije problem, imam ga preko 200K. Ali traineri jesu. Kod kog god trainera da odem kaze da ne moze vise da me nauci. Al' kad kazes da postoje master traineri, onda cu da ih potrazim malo bolje. :)

Poslednja izmena:
Evo jos jedan bag. Master trainer za long blade me istrenirao do 100, medjutim ja i dalje mogu da nastavim da terniram kod njega, samo sto mi skill level vise ne raste, al mi i te kako raste progress do sledeceg nivoa. :D
Al necemo da iskoristimo ovaj propust za treniranje, tj. levelovanje. Nekako je trulo. :)

Nazad
Vrh Dno