Šta je novo?

Još jedan kinez (mod broj 2)

Ne znam da li bi providni lak resio problem?

Mislim da ne bi rešio problem, samo bi se napravio još deblji sloj grebalo bi se opet. Problem je što stranica ulazi knap u kućište (još kao nova) pa plus boja, i dobiješ oljuštena mesta. Možda je rešenje da se kuke na stranici isturpijaju i da se tako dobije mesta za farbu.

Probaću pa javljam.

Imam ja bolju ideju, nadam se da cu je realizovati do kraja avgusta. Naime stavicu bravice na stranicu a isecicu onaj metal na cemu se drzi kuciste. Tako nece ni biti problema oko skidanja farbe...

Imam ja bolju ideju, nadam se da cu je realizovati do kraja avgusta. Naime stavicu bravice na stranicu a isecicu onaj metal na cemu se drzi kuciste. Tako nece ni biti problema oko skidanja farbe...

Dobra ideja. Moglo bi da uspe samo da bravice budu male. Videćemo kad završiš.

Shtrafte

Evo i prednje maske i linija koje sam izvukao na gornjoj strani kućišta. Ne znam šta da radim sa maskom. :wall: ali smisliću već nešto.:crash:
Kako si izvukao shtrafte? Shta si lepio da bi zashtitio delove koje nisi hteo da budu ofarbani zutom bojom? Hocu da izvuchem linije na plastificiranom kucishtu pa se plashim da sprej ne prodje ispod one papirne trake shto se koristi za moleraj. Ima li neko drugi reshenje, chime da izolujem deo shto ne zelim da farbam?

koristim papir velike gustinem i 3m-ove trake, skuplje su dosta od ovih običnih za moleraj (trpe vodu i visoku temperaturu i naravno ne propuštaju boju), tačno gde ima ne znam to moj brat kupuje za farbaru.
Pogledaj u boljim farbarama i traži trake za izvlačenje linija. one su tanke, širine oko 5 mm i sa njom izvučeš liniju a preko nje lepiš širu traku i papir da zaštitiš ostatak.
I obavezno moraš da ošmirglaš to što ćeš da farbaš, i ako je plastificirano kao što kažeš, da staviš prajmer za plastiku pre farbe.

Hvala

Ne svidja mi se to shto toliko treba da se priprema za farbanje preko plastifikacije. Mozda cu samo udariti liniju na plastike shto dolaze na mesta 5.25" uredjaja, mislim da ce za njih dovoljno biti samo shmirglanje pre farbanja. Limariju cu ostaviti kakva jeste.
I da, za 3000din. nikada ne bih prodao toliko ulozenog truda. Ostavio bih ga sebi ili poklonio nekome.

Poslednja izmena:
Vrh Dno