Šta je novo?

Još jedan google spyware (Android System SafetyCore)

Poolmaker

Nenadmašan
Učlanjen(a)
05.04.2013
Poena
2,245
Google ga je u suštini ispod žita instalirao na sve uređaje sa androidom 9 ili novijim, naravno za naše dobro. Može da se deinstalira, barem u ovom momentu je moguće.

A12, nemam ga. Ako nije do sad stigao, miran sam? Ili Netguard firewall radi posao?

S24U, imam ga :) Doduše stoji No permissions...

Šta koristiš, možda neki custom rom bez playstore? Nema veze Netguard firewall kao takav, google playstore ovo instalira.
Kod mene je bio na Nothing Phone 1, fabrički softver.
Light degoogleovan (bez G naloga) tj. ručno pogašene dozvole/disableovane aplikacije kod kojih je to bilo moguće + Netguard koji blokira play store i play services na glavnom profilu.

S obzirom da nije rutovan ni stavljen custom ROM nisam bio siguran da je ovaj moj pristup dovoljan za zaštitu od ove nove napasti.

Moguće da si bolje upućen u te pojedinosti-sebe ne smatram nekim poznavaocem ovih varijanti.

Možda nekom pomogne i moj setap, ko nema root ili custom.

Instaliran ispod žita, bez obaveštenja i ikonice a automatski skenira slike?!?!? Dno dna :poop:

Magic 7 Lite, deinstaliran...

Takođe deinstaliran na Pixelu 8. Hvala za informaciju!

Realme C67 4G ima ga, al sam ga obrisao.

Po onome sto sam procitao o iskustvima drugih korisnika, vratice se on sam. I najverovatnije da ce biti onemogucena deinstalacija.

Kod mene na zlobnom Huaweiu pojavio se i "Android System Key Verifier", takodje za moje dobro.

Ja kad kliknem na prvi link u prvom postu nudi mi da ga sam instaliram - kako su samo ljubazni...

Da li mi se cini ili je NewPipe prodisao kako sam uninstall ovo?

Nema ga za sad na Honor Magic 7 Pro.

Ja kad kliknem na prvi link u prvom postu nudi mi da ga sam instaliram - kako su samo ljubazni...
I meni je tako ponudilo, pa sam shvatio da mi nije instaliran (Pixel 7). Međutim, ne dade mi đavo mira pa sam otišao u Apps i nađem ga uredno instaliranog, i obrišem ga naravno.

Pa bem li ga, kopirao ime kad sam išao na pretragu, iskočio taj jedan rezultat, nisam ništa detaljisao. Video da nema dozvola nikakvih, 36MB, obrisao, nisam radio screenshot ili šta već. Moguće i da grešim, ali neka pogledaju svi, čak i kome stoji da nije instalirano.

EDIT: imam više google naloga, moguće da je to unelo neku pometnju.

Aplikacija koja traži dicktures... Da sam znao da im treba, slao bih im mejlom da se ne muče

Ima greska u naslovu teme: pise "SafetyScore", treba da pise "SafetyCore".

Po onome sto sam procitao o iskustvima drugih korisnika, vratice se on sam. I najverovatnije da ce biti onemogucena deinstalacija.

Kod mene na zlobnom Huaweiu pojavio se i "Android System Key Verifier", takodje za moje dobro.
Key Verifier od danas i na Realme.

Ima ga i na Samsungu, kao i Core. Samsung ne stedi ;)

Nazad
Vrh Dno