Šta je novo?

Jiayu S3

mrbl

Poštovan
Učlanjen(a)
01.02.2015
Poena
54
Vidim da je par ljudi postalo vlasnik Jiayu S3, među njima i ja...

Naručen kod E-Sun Mobile za 189,99$ plus 3,16$ za singapore post. Stigao kod mene za 20dana. Dažbine državi me izašle ukupno 4800rsd. U paketu pored punjača, usb kabla dobio silicone case i screen protector.

Telefon deluje izuzetno kvalitetno odrađen, plastika je čvrsta. Sve u svemu ja sam i više nego zadovoljan kupovinom.

Pošto nisam baš neki poznavalac androida i mobilnih telefona okačiću screenshot-ove antutu testa a drugima ću prepustiti detaljniju analizu samog uređaja.

Screenshot_2015-04-08-12-35-58.pngScreenshot_2015-04-08-12-35-18.pngScreenshot_2015-04-08-12-34-51.png

Screenshot_2015-04-08-12-36-16.pngScreenshot_2015-04-08-12-36-39.pngScreenshot_2015-04-08-12-37-07.pngScreenshot_2015-04-08-12-37-07.pngScreenshot_2015-04-08-12-37-21.png

I dodatak par fotografija napravljeno sa Jiayu S3...
14aac7c.jpg

33f6j34.jpg

w8krhl.jpg

2s1ku50.jpg

Hvala za temu, dobra ideja.
Moj je u CG stigao za 16 dana, vrlo korektan odnos i komunikacija (sa slanjem slika paketa pred slanje) sa "Shenzhen Top-One Trading Co., Ltd." prodavnicom. Inače, obećao sam sebi da ću jedno vrjeme koristiti telefon bez ikakve zaštite kao i ovaj defaultni ROM. Izrada mi djeluje vrlo dobra, vrlo je čvrst, ne krcka, ali ima se onaj osjećaj da nije premium proizvod recimo u poređenju sa Coolpad F1 neke sitnice su skromnije urađene/riješene. S druge strane, baš ovakav neinovativan dizajn me je oduševio jer se telefon (crni) ne primjećuje a cigla je od 5.5''. Po meni vrlo elegantan te može poslužiti kao poslovni telefon.
Moji utisci za prvih 15-tak dana korišćenja, prvo minusevi:
- često zaglupi tap to wake tj. slide to wake koji ja koristim, u 50% slučajeva se ne probudi odmah već nakon 10 i više sek, prvo sam mislio da ja ne odradim dobro slide/tap ali kad sačekam malo on se otključa, da li je ovo uopšte bag, da li ima veze samo sa nekom od aplikacija ili to treba tako nemam pojma
- iako nisam nijednom do sada osjetio nikakav lag niti u menijima ni pri listanju stranica sa aplikacijama, a ni u samim aplikacijama možda dvaput se desilo da srednje Home dugme na dnu telefona ne radi (jednom) a drugi put nije htjelo da otvori notif. bar ili nešto slično. Ili sam ga resetovao ili samo prespavao i ujutro je bilo sve ok. Ovo možda i nije neki bag i apsolutno se vrlo rijetko dešava ali moram da napišem
- kamera, meni su slike vrlo posterizovane bez obzira na uslove, @mrbl ove tvoje čini mi se nisu toliko, i druga stvar je ovo zamućenje (npr. vidi se na prvoj slici grada, na lijevoj strani), to je onaj dio koji bi i trebao biti mutan ali ga jpg softver baš zbrlja, pretpostavljam da su ovo mane samog softvera koji obradi sirovu sliku pred snimanje tako da će možda to nekada biti korigovano a i ako ne bude ovo je za mene dovoljno od telefona (a ne fotoaparata)

Plusevi:
- izuzetno jak wifi signal
- iako nemam puno iskustva sa novijim telefonima - ekran je fenomenalan
- prilično glasan zadnji zvučnik, pišu da je loš ali ja ne slušam muziku preko njega a kad mi treba spikerfon ili zvono/alarm zvuk je čist i vrlo glasan, meni dovoljno

Za ovoliko novca ja sam prezadovoljan.

Dobro je, trojke pocinju da pristizu. Da sustignemo ove sa Meizuom. :)

Ajd da vidimo. Nadam se da će neko da napiše malo detaljniji opis.

Jedna primedba za fotografa, sve fotke ti cure na levo, uključi gridlines kad fotografišeš, pomoći će ti da poravnaš horizont.

Ma vidim da nešto nije uredu, mada napredujem, ima i boljih :) S' obzirom da sam do skoro koristio neki "glupi" pametni telefon na S3 ima mnogo novina za mene pa se još uvek upoznajem sa funkcijama koje su mi na raspolaganju.

Možda nekome zatreba:

Secret Codes For Jiayu S3
1.Replace IMEI *#4634# (*#IMEI#)
2.Engineering Mode *#*#*5429873#*#* (*#*#JIAYUS3#*#*)
3.Test Mode *#5973# (*#JYS3#)

others I found somewhere (no particular ascii meaning and perhaps not S3 specific)
phone info
*#*#9646633#*#
calibration
*#*#772#*#*

Izvor: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=59987621&postcount=1262

Poz svima da li neko moze da iznese neke dodatne utiske o telefonu , u nedoumici sam da li da ga porucujem ili ne? Da li tel baguje ima li nekoh problema sa njim, da li ste zadovoljni fotog video zapisom itd. Da li bi ste ga preporucili ili ne? Hvala.

Zavisi što ti treba od telefona. Možda najbolje da opišeš ono što cijeniš kod telefona i ono što nikako ne bi volio.

Po meni je odličan za te pare i ono što bih ja još volio da ima je 150 i više eur daleko, odnosno skuplje. Sve radi glatko i bez problema, ne grije se, ekran odličan.
Mane koje ima su više stvar navikavanja i mali su kompromis u odnosu na ono što se dobije. Npr. puni se preko 4h od 10% do 100%, baterija mi traje oko 2 dana (preko 5h sot), kamera i nje neka ali je ok, zavisi što tražiš. Mislim da najbolje stvari tek predstoje. Sa novim androidom bolje će se iskoristiti arhitektura a i baza korisnika raste i nadam se da će biti interesantnih romova.

Napisacu ovih dana malo duzu recenziju, posto ga imam vec mesec ipo, pa mogu da dam objektivnu procenu. Ukratko, mislim da telefon vredi mnogo vise nego sto to cena pokazuje, a kako raste španska i ruska zajednica korisnika, mislim da nema brige za nas :)
Zvanična informacija je da je LP 5.0 u beta fazi i da se u najskorije vreme ocekuje Ota update. Od kada imam telefon, vec su bila dva update.
Rom je inace odlican, nisam ga restartovao skoro 20 dana. Sve leti kao prvog dana.

Npr. puni se preko 4h od 10% do 100%, baterija mi traje oko 2 dana (preko 5h sot)

Kad smo kod baterije, poslednje punjenje, ako je ovo uopšte relevantno... e221a1ec07a2a365ab1cc3e1dca2da182bb91ea8be6590bdf37ad7cf113e75b6.jpg
Meni je nakon prvih par punjenja baterija lagano gurala dva dana, sad jedva jedan. Pokušavam da izvalim šta je toliko brzo pojede ali mi ne ide. 66e4d5ebadea0bb9abd59016194833fd686c53650c7f46fd12dca50a8434490c.jpg

Ne znam sta bi to moglo biti, ja imam jiayu F2, i jako brzo ode baterija, so mi je cudno ako ima 3000mha bateriju

Ugasi te Google servise. Meni drzi slično od prvog dana. SoT 5-6h.
U prevodu, jedan dan heavy, dan ipo normalne upotrebe, a laganije dva dana.

Zavisi što ti treba od telefona. Možda najbolje da opišeš ono što cijeniš kod telefona i ono što nikako ne bi volio.

Po meni je odličan za te pare i ono što bih ja još volio da ima je 150 i više eur daleko, odnosno skuplje. Sve radi glatko i bez problema, ne grije se, ekran odličan.
Mane koje ima su više stvar navikavanja i mali su kompromis u odnosu na ono što se dobije. Npr. puni se preko 4h od 10% do 100%, baterija mi traje oko 2 dana (preko 5h sot), kamera i nje neka ali je ok, zavisi što tražiš. Mislim da najbolje stvari tek predstoje. Sa novim androidom bolje će se iskoristiti arhitektura a i baza korisnika raste i nadam se da će biti interesantnih romova.

Najpre sam se bio odlucio za redmi note 4g , kod njega mi nekako ostavlja utisak sto su svi rekli da je bater ok da drzi , ostalo bitno da je 2rama , lte, da telf ne baguje, da pravi dobre solidne sllike, nisam neko ko ce igrati igrice na njemu i samo igrice. Ali posto ga nije bilo nigde neko vreme a sad ga neki prodaju po ceni koja je za 50e vise , onda sam guglao , odustao, nabasao na jiayu s3 mnogo bolje performanse, coolpad f2 i p3000s, ali opet tesko je doci do njih po nekoj realnoj ceni. Jedino da sam porucejem i platim carinu porez ili da cekam sa nekom dorbom ponudom na kp. Inace redmi note 4g se pre nekoliko meseci prodavao za 165e sto je ok cena.

Vrh Dno