Hvala za temu, dobra ideja.
Moj je u CG stigao za 16 dana, vrlo korektan odnos i komunikacija (sa slanjem slika paketa pred slanje) sa "Shenzhen Top-One Trading Co., Ltd." prodavnicom. Inače, obećao sam sebi da ću jedno vrjeme koristiti telefon bez ikakve zaštite kao i ovaj defaultni ROM. Izrada mi djeluje vrlo dobra, vrlo je čvrst, ne krcka, ali ima se onaj osjećaj da nije premium proizvod recimo u poređenju sa Coolpad F1 neke sitnice su skromnije urađene/riješene. S druge strane, baš ovakav neinovativan dizajn me je oduševio jer se telefon (crni) ne primjećuje a cigla je od 5.5''. Po meni vrlo elegantan te može poslužiti kao poslovni telefon.
Moji utisci za prvih 15-tak dana korišćenja, prvo minusevi:
- često zaglupi tap to wake tj. slide to wake koji ja koristim, u 50% slučajeva se ne probudi odmah već nakon 10 i više sek, prvo sam mislio da ja ne odradim dobro slide/tap ali kad sačekam malo on se otključa, da li je ovo uopšte bag, da li ima veze samo sa nekom od aplikacija ili to treba tako nemam pojma
- iako nisam nijednom do sada osjetio nikakav lag niti u menijima ni pri listanju stranica sa aplikacijama, a ni u samim aplikacijama možda dvaput se desilo da srednje Home dugme na dnu telefona ne radi (jednom) a drugi put nije htjelo da otvori notif. bar ili nešto slično. Ili sam ga resetovao ili samo prespavao i ujutro je bilo sve ok. Ovo možda i nije neki bag i apsolutno se vrlo rijetko dešava ali moram da napišem
- kamera, meni su slike vrlo posterizovane bez obzira na uslove, @mrbl ove tvoje čini mi se nisu toliko, i druga stvar je ovo zamućenje (npr. vidi se na prvoj slici grada, na lijevoj strani), to je onaj dio koji bi i trebao biti mutan ali ga jpg softver baš zbrlja, pretpostavljam da su ovo mane samog softvera koji obradi sirovu sliku pred snimanje tako da će možda to nekada biti korigovano a i ako ne bude ovo je za mene dovoljno od telefona (a ne fotoaparata)
Plusevi:
- izuzetno jak wifi signal
- iako nemam puno iskustva sa novijim telefonima - ekran je fenomenalan
- prilično glasan zadnji zvučnik, pišu da je loš ali ja ne slušam muziku preko njega a kad mi treba spikerfon ili zvono/alarm zvuk je čist i vrlo glasan, meni dovoljno
Za ovoliko novca ja sam prezadovoljan.