Hteo bih da upozorim vlasnike na oficijelnom KitKatu da su stalno u opasnosti da pokupe virus ukoliko koriste stock launcher Trabuchet. Meni se desilo dva puta. Simptomi opisani
ovde
Prvi put je factory reset resio problem. Drugi put nije. Virus/malware je i dalje bio tu. Flesovao sam oficijleni Lollipop (sa needrom sajta), a odmah potom i Cyanogenmod 12 (isto odatle). NAPOMENA: ako cete vec flesovati, odmah ubacite TWRP umesto stock Recovery-ja jer vam je neophodan Root za Cyanogen...
Nisam neki zahtevan korisnik. Pozivi, poruke, net, wifi, gps -sve radi! Baterija mi nije ni malo slabija sa Cyanogenmodom. 2 dana minimum i jos ostane. Primetio sam da MTK Engineering tool ne radi vise, a ne prihvata ni onaj kod za ulazak preko dialer-a.
Citajuci malo o problemu, nasao sam da se i u settings -- security -- unknown sources treba da drzi ugasenim (osim po potrebi) i da se ne koristi stock launcher Trabuchet. Ugasio sam unknown sources, presao na Nova launcher i jos instalirao Aviru.
Bas je smor sve ispocetka instalirati. Bekape nisam vracao jer nisam siguran kako virus radi. Vratio sam samo za pojedine programe i to je proslo OK.
Eto, ko je na KK, neka makar razmisli o zameni launchera koga vecinom indentifikuju kao problem za infestaciju na ovom telefonu.
Zaboravio sam na jedan problem ubrzo posle instalacije CM12...
Prestao je da radi svaki Google servis navodno zbog isteklih sertifikata (a nisu istekli). Nebitno, problem je u hosts fajlu koji je poduplan. Izbrisati onaj u system/etc/ Posle toga sam "odspojio" svoj google nalog sa telefona, pa ga opet dodao i sve je proradilo!