Šta je novo?

Jiayu S3 Advanced 3GB RAM

Imam istu verziju i nemam taj problem. Da nemaš neku app koja srce bateriju.?
Evo kako izgleda, imao sam sat vremena navigacije.

bd55ce7e01d81875f65e62dc42428cd3.jpg

58a72e6ba2489aefa928e53679930e5f.jpg

f11e34f31c58a738a95854d990a17493.jpg

Poslednja izmena:
Posle svake noci, pokaze da je najveci potrisac wifi. U BBS mnogo puta se pojavljuje EINT wakelock kad je wifi ukljucen. Negde sam i procitao da se to desava kad je uključen wifi. A i primetno se brze trosi baterija na wifi.

Sad googlah malo. Javlja se još nekima na drugim uredjajima. Google services su u pitanju (mozda). Pokušava update app preko wifi pa pravi problem. Clear cache gp servisa možda pomogne (tako pišu).

Jeli se dešava nekome da ponekad postoji problem sa kvalitetom zvuka kod sagovornika? Retko, ali dešava se da se ljudi žale da me lošije čuju, u smislu da ima neki eho, šum i sl. Razmišljam, kao da gornji mikrofon ne radi posao kako treba.
Rom je S3SW 20150812-212343
Isključio sam juče "Noise reduction". Možda to reši problem, ali bih voleo da ipak ta opcija radi kako treba.

Poslednja izmena:
Ako nije ono sto smo vec pisali - ne znam. Elem, ako snimas kamerom, ne ukljuci se donji mikrofon, pa te cuju preko gornjeg... Resenje: restart

Čitao sam to, ali mislim da nije. Ne koristim kameru (za snimanje) gotovo nikad.

Drugari može pomoć...

Danas izvadim s3 iz džepa i vidim da mi je telefon poludeo, tačnije nema ništa na njemu. Kao da sam ga vratio na fabričko podešavanje. Apsolutno prazan. Kako je to moglo da se desi? Da li postoji način da se vrate podaci koji su bili u njemu(od imenika, fotografija pa do instaliranih aplikacija i td)?

PS. U pitanju je slabija varijanta, 2gb

Na jiayu.de/forum od danas ima da se skine Lollipop 5.1.1 RC2

Ja vec mesec dana koristim 5.1.1 RC1,radi sve lepo,samo mi se nesvidja podesavanje kamere na 16/9 je velicina slike 9,5MP a kad se stavi na 4/3 onda je 13MP.
Antutu je malo boljiScreenshot_2015-12-09-23-32-00[1].png

Pa mislim da tako i treba da bude. Odnosno, ako je 13Mpix u 16:9, da je onda samo softverski interpolirana, što ništa ne znači.

Na jiayu.de ima novi RC4. Mogu da pohvalim da je rom odličan i da do sada imam najduže trajanje baterije. Danas sam imao 4h30min a pre dan-dva gotovo 6h! (tačnije 5h44min).
Danas je bilo kraće jer sam gledao nekih ~30tak minuta tenis na OrionTV app, Deezer je radio neko vreme, i možda sam malo više vremena sam bio van kancelarije.
Telefon je na 4G/3G only mrežnom modu, sve sinhronizacije uvek uljučene (4 gmail naloga, viber, wa, skype, ring+, hangouts, onedrive).
Za moje pojmove stvarno dobar rom sa odličnim trajanjem baterije.
430.png431.png
543.png

Poslednja izmena:
+1. Juce sam ga instalirao i sa nekih 70% baterije izgurao preko 4h SOT.

Hteo bih da upozorim vlasnike na oficijelnom KitKatu da su stalno u opasnosti da pokupe virus ukoliko koriste stock launcher Trabuchet. Meni se desilo dva puta. Simptomi opisani ovde

Prvi put je factory reset resio problem. Drugi put nije. Virus/malware je i dalje bio tu. Flesovao sam oficijleni Lollipop (sa needrom sajta), a odmah potom i Cyanogenmod 12 (isto odatle). NAPOMENA: ako cete vec flesovati, odmah ubacite TWRP umesto stock Recovery-ja jer vam je neophodan Root za Cyanogen...
Nisam neki zahtevan korisnik. Pozivi, poruke, net, wifi, gps -sve radi! Baterija mi nije ni malo slabija sa Cyanogenmodom. 2 dana minimum i jos ostane. Primetio sam da MTK Engineering tool ne radi vise, a ne prihvata ni onaj kod za ulazak preko dialer-a.
Citajuci malo o problemu, nasao sam da se i u settings -- security -- unknown sources treba da drzi ugasenim (osim po potrebi) i da se ne koristi stock launcher Trabuchet. Ugasio sam unknown sources, presao na Nova launcher i jos instalirao Aviru.
Bas je smor sve ispocetka instalirati. Bekape nisam vracao jer nisam siguran kako virus radi. Vratio sam samo za pojedine programe i to je proslo OK.

Eto, ko je na KK, neka makar razmisli o zameni launchera koga vecinom indentifikuju kao problem za infestaciju na ovom telefonu.

Zaboravio sam na jedan problem ubrzo posle instalacije CM12...
Prestao je da radi svaki Google servis navodno zbog isteklih sertifikata (a nisu istekli). Nebitno, problem je u hosts fajlu koji je poduplan. Izbrisati onaj u system/etc/ Posle toga sam "odspojio" svoj google nalog sa telefona, pa ga opet dodao i sve je proradilo!

Poslednja izmena:
A u cemu je problem sa trebuchet launcherom?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Nema problema, verovatno je mislio na stock jiayu kitkat launcher.

Sent from my JIAYU S3 using Tapatalk

Mislio sam na to kako trebuchet utice na dobijanje malwarea?

2x imao problem sa reklamama. Odjednom svuda krecu reklame da iskacu sta god da radim. Pisao sam ovde. Svasta sam mislio i pokusao, ali sam na kraju odlucio da zbrisem trebuchet skroz i od tada perfekcija.
Ne znam koji uninstaler je bio u pitanju. Ima ih jako puno i svi rade posao.

To ovo sa play storea? Na taj cm13 launcher mislite. To je neko okacio "kopiju" launchera, nije pravi.

Instaliraj Nova launcher i odmeni Trebusea.

Kako i u čemu je problem - ne znam. Koliko sam uspeo pohvatati čitanjem po forumima, on je bušan na Jiayu KK ROMu.

Čekaj, ti imaš Nexus?

Ako neko koristi 5.1.1 RC5 Rom sa sajta jiayu.de, da javim da Rom ima potencijalno opasan (skup) bug.
Naime, iako je u setovanjima isključen data protok u romingu, može doći do povlačenja podataka. Najbolje je da se kompletno isključi data connection kad se ulazi u roming.

10x
CM vodi od RC4. Moguce da i on ima problem onda.

Nažalost, na RC4 sam iskusio roming bug. Iz čista mira, počele da mi stizu poruke na Whatsup i Yahoo mail.
Takodje, iako sam imao snimljene offline gmape, ipak se konektovao na svoju ruku.
Rezultat 2.500 bačenih dinara. Pisao sam developerima. Sve ostalo radi savršeno, stvarno nemam zamerke.

Sent from my JY-S3 using Tapatalk

Ja sam bolje prošao. "Samo" 700 din. :)

Proverite ako koristite xposed framework, da li mozda postoji neki modul koji onemogucava roaming... i eto vam resenja.
Edit: Roaming Control, LightningWall...
Eto. [emoji4]
Sent from my Iuni U3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
ili here mape

pop1zdeo sam skroz. sad mi iskace "activate device administrator? android com.google.dd". sta hoce koji moj?

Koji launcher koristis?
Kada iskoci reklama, pogledaj recent apps i vidi da li je aktivan trebuchet.

nemam pojma koji koristim.kako da vidim to?evo kako izgleda reklama.
i8hjg47wu262bejzg.jpg

Vrh Dno