Šta je novo?

Jiayu S3 Advanced 3GB RAM

Koji OS je u pitanju, verovatno su drajveri problem. BTW, u flash toolsu prvo stisnes download ili upgrade, pa onda kacis ugaseni telefon na kabal.

i bez baterije ako se dobro secam

Ako nekoga jos zanima... posmatrao sam poslednjih par dana da li ce se pojaviti recents i da li ce se aktivirati "uknown sources". Nista se nije desilo. Iz standardnog S3SW roma sam obrisao recents i com.android.... fallen. To je jedino sto sam imao da je sumnjivo. Nakon toga, sve sljaka kako treba vec par dana.

meni je isti sam nestao.
Bio je u greenify, ali je iskocio iz istog kada se nesto update. Primetio sam i da se pojavila playstore ikonica na ekranu kao da sam tek instalirao aplikaciju. posle nekog vremena opet je iskocila reklama. Vratio sam recents u greenify i sad pogledam, nema recents u all aps.

E sad, da li su kinezi nesto modifikovali gapps ili sta se tu desava ne znam.

Koliko sam ja propratio com.android.fallen je odgovoran za skidanje recent aplikacije i uključuje unknown sources.

Koji OS je u pitanju, verovatno su drajveri problem. BTW, u flash toolsu prvo stisnes download ili upgrade, pa onda kacis ugaseni telefon na kabal.

Tako sam i radio, ugasio tel izvadio i vratio bateriju i karticu izvadio, klik na download i nista! Gledao na youtube gde je blumberg mike stavio snimak bas sa jiayu s3 ali kod njega se dole pojavi polje koje pokazuje vreme i ucitavanje. OS je kitkat444 a rom je kineski iz marta meseca .
Kod mene takodje postoji problem sa wirles updat om , kada pokusam da uradim update posle min 2 on zabode i prikaze slicicu android figurice u kojoj pise error. Zato sam i hteo da predjem na s3sw da vidim da li ce na tom rom u , moci da se odradi wireles update.

Koji rom koristite na ovom telefonu?
Meni je danas stigao, piše Build number S3SW 20150812-212343. Jeli treba nešto tu da menjam? Kad idem na OTA, kaže da je to najnoviji.
Drugo, da li je na neki način moguće malo pojačati ton u slušalici? Slabiji je nego na recimo Lumia 640.
Btw, moj prvi utisak o telefonu je da je OK, ništa spektakularno, ali svakako vredi uloženog novca...

Taj rom je najnoviji i nije javno dostupan. Za svuk u slusalici mozes da ukljucis u opcijama (Audio profiles\BesAudEnh) pa probaj kako zvuci.

Hajde samo reci sta bi kod telefona bilo spektakularno. Podrazumeva se da nije SF nego da postoje telefoni koji to imaju.

Ma nisam mislio ništa loše. Telefon je odličan. Ne može ni da se očekuje SF izrada za ~200eur. Ono što je najvažnije - radi ODLIČNO. Izuzetno sam zadovoljan.
Videću kako će se pokazati baterija danas. Do sada je na 53%, SOT 2h33min. Ukupno 6h15min na bateriji. Sve vreme je uključen 4G/3G, neko vreme bio je na Wifi, uvek uključena auto sinhronizacija fotografija na cloud, kao i nekoliko mail adresa, chat programa, 15tak minuta radila GPS navigacija (Here). Bilo 10tak telefonskih razgovora. Mislim da će biti jako dobro.

Nego, interesuje me sledeće; kada pritisnem i zadržim Home taster, piše da je slobodna Ram memorija ~800MB, a kada uđem u deo gde su aplikacije piše da je slobodno 1.7GB. Zašto ovako, zar ne trebaju da budu iste vrednosti? U prilogu je screenshot.

1.jpg 2.png

Poslednja izmena:
Na prvom screenshotu su uračunate i aplikacije koje su keširane. To na drugom je merodavno, tih 1.7 GB imaš dostupno za keširanje, ako ideš na tom ekranu meni/show cached apps videćeš (grafički, odokativno) koliko je popunjeno od tih 1.7

Jeli ima nekog resenja da se app prebace na sd karticu? Malo sam googlao, ali mi nije bas najjasnije zasto ne moze.
Pretpostavljam da mi to nece biti nikad ni potrebno, ali bilo bi lepo da postoji. Cak mi i mape za Here nav. stavio na internu.

Poslednja izmena:
Imas u setovanjima za here koju memoriju da koristi. Obzirom da ima 16gb, tesko da ce ti to trebati, ali kad imas root postoji nacin za sve.

U Here ne mogu da promenim; stoji interna i to je to. A za sada nisam nasao nacin kako da sredim.

Poslednja izmena:
Vidi vako, ukljuci u setovanjima da se koristi externa memorija. Restartuj telefon pa onda udji u here.

Prvi screenshot je sa setovanjima. Tako sam davno podesio (ako su to ta setovanja)?
Sledeci su aplikacije. Nema opcije za prebacivanje, a Here ne dozvoljava drugu opciju za mape.

Prilozi

• Screenshot_2015-09-20-18-51-12.png
    Screenshot_2015-09-20-18-51-12.png
    111.7 KB · Pregleda: 72
  • Screenshot_2015-09-20-18-51-41.png
    Screenshot_2015-09-20-18-51-41.png
    132.2 KB · Pregleda: 71
  • Screenshot_2015-09-20-18-51-49.png
    Screenshot_2015-09-20-18-51-49.png
    128.2 KB · Pregleda: 72
  • Screenshot_2015-09-20-18-52-29.png
    Screenshot_2015-09-20-18-52-29.png
    72.7 KB · Pregleda: 68
Ja kada instairam prvi put here, ne da mi u opcijama da promenim memoriju. Nakon restarta, daje mi tu opciju. Mislim da je po sredi bug u Here aplikaciji. Cak mi kasnije pise da koristi internu, a u stvari rade mape i voice koji se nalaze na externoj memoriji.

4ef4c36f75186baf109aa50fa2c003e3.jpg

Poslednja izmena:
Uradio sam tako; ubio Here, pa ponovo instalirao, pa restartovao. Pojavlila se opcija da mape stavim na sd. Za sada je ok, mada se u jednom trenutku pobunio da nema vise mesta na internoj memoriji, (iako ima 9GB), pa nije hteo uopste da downloaduje. Jos jedan restart i sada je valjda ok.

Jeli imao neko problem da wifi preterano crpi bateriju? Noću, za oko 7h, sa 100% dođe i do 65%.

Nikad, noću isključim zvuk, sve ostalo je popaljeno standardno. Izvuce islod 10%, 6-7. To na KK, danas sam stavio 5.1.1 pa cu videti ujutru kako sam prosao.

Aj kad si stavio taj 5.1.1, koji je, mislim dakle si preuzeo? Jeli ima ono dugme za root kao na KK?

Nemacki jiayu sajt-forum. Ima root dugme, sve je manje vise OK za sada. Cekam da vidim bateriju kako se ponasa i da li ima taj neki bug da padne sa 15%-0% odjednom.

Stavio beta8? Generalni utisci i odnosu na stock KK?

Moram da priznam da sam oduševljen popriličnom zajednicom i da developeri koji su nekad radili ma razvoju romova za Galaxy seriju, sada rade na S3.

Tako dobismo i pre Samsunga Stagefright rešenje, pa evo sad i 5.1.1.

Meni na Jiayu s3 2GB ota update neradi,jel probao neko na verziji od 2GB

Nemacki jiayu sajt-forum. Ima root dugme, sve je manje vise OK za sada. Cekam da vidim bateriju kako se ponasa i da li ima taj neki bug da padne sa 15%-0% odjednom.

Ako ti nije problem napisi detaljnije kako ide instalacija.Meni na Jiayu s3 2GB ota update neradi,jel probao neko na verziji od 2GB

Nema ota sa KK na LP. Skines sa sajta verziju za flash tool, izaberes firmware upgrade (nikako format opciju) i flasujes. Ima uputstvo na svakom forumu kako se flesuje. Inace, ja sam se vratio na KK 14032015. Ne vidim neki benefit od LL osim lockscreen notifikacija i headsup. KK je mnogo upeglaniji i stabilniji, sve radi kako treba.

Poslednja izmena:
Verzija siftvera koju koristim definitivno ima problem sa brzim trošenjem baterije kad je wifi uključen. U pitanju je kitkat 20150812-212343
Par dana sam malo to proveravao tako što sam bateriju napunio i ostavio telefon preko noći.
Ovakvi su rezultati, za nekih 7h stajanja:

1. Uključen wifi i sve sinhronizacije, nakon ~7h baterija na oko 65-68%
2. Isključen wifi, telefon na 3G mreži i sve sinhronizacije uključene, nakon ~7h baterija na oko 79-80%
3. Isključen wifi, telefon na 2G mreži, sinhronizacija isključena. Nakon ~8h baterija na 98%

Nazad
Vrh Dno