Šta je novo?

jel` uz`o neko `powered by ATi`R7500?

majka

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
650
interesuje me da li je 2d slika [i DVD playback] ista kao i kod `built by...` kartica i koliko sporije radi zbog losije memorije?

zanimaju me samo iskustva, NE nagadjanja i predrasude...

majka je napisao(la):
interesuje me da li je 2d slika [i DVD playback] ista kao i kod `built by...` kartica i koliko sporije radi zbog losije memorije?

zanimaju me samo iskustva, NE nagadjanja i predrasude...
Po mom zakljucku iz citanja testova i savetovanja sa MAXom, powered by ATI radeoni nemaju ATI Rage Theatar chip koji sa sobom (od)nosi nekoliko bitnih, dobrih, karakteristika radeona(ATIa) koje ga razlikuju od nVidie, tako da bi kupovina takvih radeona bila bacanje para u prazno. Dakle, dvd payback nije isti kao kod built by....., losiji je, ali ne znam koliko. Sto se memorije tice, rekao bih da je(sto se atia tice) sve jedno dal je 3,6ns ili 5,5ns...

pojavila se gomila dilera koji imaju te `satro` radeon-e 7500 i cena je dosla cak i do 250 dem. u skyservice-u su mi najavili da ce `built by... ` kostati oko 340 dem...dakle skoro 100 maraka vise...

i jos nesto: zar nije RageTheatre chip prisutan samo kod VIVO modela? na testiranom 7500 modelu nije bilo tog chip-a a Max je ipak pohvalio playback&stuff...

dakle poziva se Max da kaze svoje :)

RageTheater chip nije bio prisutan na R7500 kartici ali je zato sam core imao IDCT i DI mogucnosti, bas zbog toga sto veliki broj no-tv-out modela takodje treba da ima ovu mogucnost, a ATI-ju je jevtinije da ne ugradjuje RT cip... Dakle, ati-jev MPEG je prisutan na builtby ATI karticama jer se posebna verzija core-a ugradjuje na ove, a posebna na powered by kartice... Inace, drug ima powered by ati karticu, nadam se da cu je ja testirati, i takodje, sa ATI player-om, ima vrhunsku DVD reprodukciju... Moja greska je bila sto sam po defaultu pomislio da ce nedostatak RageTheater cipa usloviti i losiji, softverski (a-la-nVidia) prikaz MPEG-a... Ati je na to mislio pa je i u core ugradio ove mogucnosti a za RageTheater je ostavljen zadatak u vidu novog VideoImmersion-a (2), TV-out i TV-in funkcija... ja cak mislim da svi novi Radeon cipovi imaju full hardware MPEG, kao i RT sto ima mogucnost za Video In, ali da se sve posle regulise preko bios-a na samoj kartici...

Pozdrav

majka je napisao(la):
pojavila se gomila dilera koji imaju te `satro` radeon-e 7500 i cena je dosla cak i do 250 dem. u skyservice-u su mi najavili da ce `built by... ` kostati oko 340 dem...dakle skoro 100 maraka vise...

Nista od njih, zvao sam danas i rekose da je Powered by Ati kartica, proizvedena u Kini i da ima samo jedan kabl...

Potraga se nastavlja :)

meni se na moj oglas javio jedan lik i ponudio mi gigabyte-ov 7500 [ne, nije `najveci yu spammer`] e sad ja mu odgovorih da me zanima i cekam odgovor i cenu...

znaci kvalitet DVD playback-a je dobar i kod `powered by...` kartica, jos samo kada bi znali koliko su sporije u 3d-u pa da uzmemo da racunamo.
po ko zna koji put se ponavlja prica da se ne isplati [kod nas] kupiti ATi , evo recimo ima da se kupi za cca iste ili manje pare[kao `powered by...`7500] `rabljen` ASUS Ti ili nov MSI Ti

nazalost polako gubim strpljenje od svog ovog jurcanja za informacijama i sve manje mi se cini da cu zavrsiti sa radeon-om...

Brzinski rezultati za 7500 powered by Ati:

Mark 2001 default je bio oko 3600 na mojoj masini, a trebalo bi da je oko 4600 sa 3.6nS memorijom!!

Sve ostalo je VRHUNSKO: kvalitet 2D, DVD i divx reprodukcija, brzina 2D, TV-out. I jos nesto, moja karta je bila iz Amerike i po sifri sam na sajtu proizvodjaca video da je NTSC TV-out. Ali kada se namesti regional setting na Jugoslaviju a ne na United States prebaci na PAL!?!? tako da je TV-out radio normalno!

Pozdrav!

uzeh i ja kineza 7500 juce...
jos nisam stigao da pogledam neki DVD ali 2d stvarno izgleda bolje nego na asus mx-u...maler je sto sam uz karticu dobio samo cd sa driver-ima a bez onog ATi software-a za DVD playback i sl...

kolika je velicina tih fajlova i ima li ih neko od prisutnih ko je voljan da ih podeli sa mojom malenkoscu?

Imam ja. Eto taman lepe prilike da vidis kako radi retail build by Ati.

Imam ja orignalni disk Ati-ja sa tim DVD i ostalim feat. ako hoces dodji dacu ti ga i konacno prodati rack :D:D:D.

Arahne je napisao(la):
Imam ja. Eto taman lepe prilike da vidis kako radi retail build by Ati.

a gde si ti kupio svog? ja trazio mesec dana i uzalud [ne racunam desk.co.yu - 11xxx dinara i slicno]?
gde zivis, bas bih voleo da vidim pravog 7500...

misko: ostao sam opet bez dinara tako da nema smisla da se vidjamo:)

Kod jednog od moderatora.
Na Vracaru.

Vrh Dno