Šta je novo?

Jel se nekome dešava da je nedostupan na Telenoru...?

Eto, mislim da je ova moja "teorija" najrealnija... Imamo matoru opremu a ovi novi fensi telefoni su pravljeni za normalne 3G mreže. :D

Eto, mislim da je ova moja "teorija" najrealnija... Imamo matoru opremu a ovi novi fensi telefoni su pravljeni za normalne 3G mreže. :D

Motorola V3 i Nokia E50 nisu 3G telefoni, pa opet ispadaju iz mreze. To se desavalo i pre nego sto je Mobtel pre mesec-dva "uveo 3G".

Meni se nije dešavalo ranije, ali eto, fakat je da i ne-3G telefoni zezaju. Kod mene je počelo sa W850, pa sam to zato povezao, a i komšiji i ovde u threadu se uglavnom javljaju ljudi sa novijim telefonima. Kapiram da Nokia 3210 radi bez greške :)

Kao što piše u naslovu?
Dešava mi se da sam nedostupan, a sigurno nije do telefona, provereno. Dešavalo se i sa prethodnim (W850) iako je i on bio potpuno ispravan i radio je na 064 bez greške. Danas, recimo, nisam uspeo da dobijem tri čoveka za koje znam da imaju 3G telefone (izgleda da se na "običnim" telefonima to ne dešava). Inače, na telefonu je izabrano da traži samo GSM mreže (a ne i 3G).

p.s. ovo se nije dešavalo samo danas, nego i pre par nedelja...
na 9863 kažu da je s mrežom sve ok, naravno da ne bi priznali i da ima problema...

Meni se desava...I desavalo se, i na N73 i na SE P990i. Ne znam u cemu je fora.

Ukljucen mi je 3G...moguce je da je do toga, ali...Recimo, ne moze da se namesti DUAL mreza nego mora da se izabere samo 3G. U tom rezimu definitivno najlosije rade aparati.

Ja izgleda imam srece zato sto se meni to ne desava. Jedini problem koji imam sa tom mrezom je izgleda vezan za mobilni zato sto je symbian. Kada ga prebacim na offline mod pa posle nekog vremena se vratim na neki od profila koji je online ne stizu mi ni poruke o propustenim pozivima a ni sms koji mi posalju od kako sam online. To sam resio tako sto cim se prebacim na online profil proverim koliko imam kredita i odma posle toga stizu sve poruke.

:wave:

Ja izgleda imam srece zato sto se meni to ne desava. Jedini problem koji imam sa tom mrezom je izgleda vezan za mobilni zato sto je symbian. Kada ga prebacim na offline mod pa posle nekog vremena se vratim na neki od profila koji je online ne stizu mi ni poruke o propustenim pozivima a ni sms koji mi posalju od kako sam online. To sam resio tako sto cim se prebacim na online profil proverim koliko imam kredita i odma posle toga stizu sve poruke.

:wave:

Isto je i kod mene... Poruke od propustenim pozivima su stizale samo ako iskljucim telefon, a ne i ako mi nestane signal ili odem u oflajn rezim. Ma, mozda i bolje ovako - manje ce me smarati :)

Meni se cini da to ima veze sa lokacijom i preopterecenoscu desavalo mi se to na obe mreze.

I meni se dešava da nisam dostupan a signal do daske.
3G telefon, Siemens U15, podešen samo za GSM, postpaid.

Samo čekam da RATEL donese rešenje o "otkupljivanju broja" i kada to budem uradio prelazim na Telekom.

Nije poenta ciji je veci :D vec u tome da ljudi, generalno, imaju problem.

Moj problem egzistira vec nekoliko godina, jos od Nokie 3660. Tada je bio mnogo manje izrazen. Kada sam prosle godine kupio p910i, stvar se znacajno pogorsala. Kod E61 (iskljucen je 3G mod rada), stanje je katastrofa.

3G sam morao da iskljucim i zbog pristupa GPRS-u. Cesto se desavalo da se telefon pokusa zakaciti na 3G umesto na MTS WAP (INTERNET), nakon cega bi izgubio mrezu (totalno) i, 15tak sekundi kasnije, nakon ponovnog pokusaja, sve bi profunkcionisalo ok.
Ovo se ne desava na Telenoru :)

Niti se meni dešavalo da je (bez svog znanja) nedostupan onaj koga zovem.
A dešava mi se da poziv ne uspe (ti si to pominjao)

Od dosta ljudi sam čuo za ovaj problem (ne samo ovde na Forumu), te nema razloga da vam ne verujem. A verovatno je da se radi o propterećenju mreže, na pojedinim baznim stanicama, ko će ga znati.

Poslednja izmena od urednika:
Ljudi ja ne znam za vas, ali 063 broj imam od 1999 godine. NIKAD ALI NIKAD nisam imao problema dok je 063 bio pod Mobtelom.
Od kada ga je kupio Telenor sve je pocelo da trokira, non stop sam nedostupan, cak gomilu puta da bi proverio koliko kredita imam,uspem iz treceg puta,kaze prva dva puta "proces failure"....
A prijem,naravno maksimalan..... KOJI NE VREDI NICEMU!!!!!!!!!!!!
Uopste nije do 3g teleona i setovanja za 3g,zamalo nisam polomio svoj ef81,mislio sam da je telefon sra*e,ali sam onda ubacio u par drugih telefona (n95,n73me,se k510i, se r600,samsung s500, nokia 3310) MA NA SVIMA JE ISTO,NEDOSTUPAN I NEDOSTUPAN!!!!!!!!
U sustini telenor je postao jedno VELIKO SRA*E!!!!! Na zalost cu posle 9 godina koriscenja fenomenalne mreze, preci na 064.... :(

Poslednja izmena:
Takođe sam korisnik 063 mreže od '99 i mogu reći da nikada nisam imao problema. Nadam se da neću ureći ovim putem ali stvarno su mi mnogo bolji od MTSa! Jedino nisam probao VIP mada nemam ni nameru jer sam video da je pokrivenost veoma slaba.

Nazad
Vrh Dno