Šta je novo?

Jel se isplati kupiti HTC Wildfire?

lood_za_q3

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2004
Poena
320
Jel se isplati kupiti HTC Wildfire? Nemam para trenutno da kupim nista bolje, a telefon mi se pokvario. Znaci ili to, ili da popravim telefon pa kroz godinu dana kupiti nesto bolje?
Jel ima neko ovaj telefon? Jel stvarno ta mala rezolucija ekrana toliko smeta?

Pa sad zavisi, po meni smeta ali ne mnogo (naravno bices ogranicen za neke aplikacije koje nisu pravljene za male rezolucije, ali sada ima nekoliko android modela sa tom rezolucijom i mnoogoo aplikacija). najbolje bi bilo kada bi nasao negde ko ima taj fon i da sam vidis da li ti odgovara ekran ili ga probas u VIP-u na primer :)

Ne isplati se nikako. Premala rezolucija za tu cenu.
Uzmi HTC Hero ili Samsung Galaxy i7500, ili neki njegov derivat (i5800 i mislim da ima jos neki)

Nikako se ne isplati...steta sto kod nas nema u ponudi operatera HTC Aria, ona bi bila dobar i jeftin izbor...u svakom slucaju bolje gledaj nov Samsung Galaxy I5700

Pa to je sve diskutabilno...i uvek vredi cekati, ali pitanje je koliko...ako sad uzimas tel. onda bi bilo pozeljno zaobici wildfire, ako mozes da cekas tim bolje :) Mada ne znam ni da li ce se pojaviti Aria kod nas u ponudi...

razgledam tu sad po netu malo ove samsunge, jel ima neke razlike izmedju androida na HTCu i na samsungu? Kontam da na samsungu ne radi Sense, kako to utice na rad na telefonu? Kod kojeg proizvodjaca je bolji touchscreen? Jel android aplikacije isto rade na HTC i na samsungu?
Deluje mi primamljivo ovaj i5800, ali vidim da ima rezoluciju 240x400... zar to i dalje nije malo?

naravno da Android aplikacije rade i na HTC-u i Samsungu isto, kao sto Word i Excel rade isto i na Toshiba i Lenovo racunarima (pod win7 na primer) :) ako vec gledas te samsunge i ako ne mora te biti nov, bolje po mom misljenju gledaj HTC Hero/Magic ( imaju dalekooo veci izbor odlicnih custom rom-ova )

Jel se isplati kupiti HTC Wildfire? Nemam para trenutno da kupim nista bolje, a telefon mi se pokvario. Znaci ili to, ili da popravim telefon pa kroz godinu dana kupiti nesto bolje?
Jel ima neko ovaj telefon? Jel stvarno ta mala rezolucija ekrana toliko smeta?

Meni ne smeta, ali opet ja koristim uglavnom samo audio playere i mail pored klasičnog telefoniranja i slanja poruka. Internet i pregledavanje PDFova je OK, doduše potrebno je skrolovati malo više kad se zumira. I to bi bilo to. Nisam ga kupio, nego dobio od firme kao službeni, pa mu ni ne tražim mane :). Aria je za broj veća, al je nova i pitanje kad će se pojaviti na ovim prostorima. Što se tiče Koreanaca (Samsung/LG), recimo da bih uvijek preferirao HTC, makar malo više koštao jer se dobije solidan proizvod u smislu materijala, ergonomije, ležanja u ruci, softvera, stabilnosti, modabilnosti isl.

+1 za hero....ortak mi ima wildfire, pre par dana poceli da mu se sire dead pixeli po ekranu...a rezolucija mi je za plakanje najiskrenije, ja barem ne mogu da je svarim. a inace telefon je ok sto se tice ostalih stvari, ali bih opet uzeo heroja

znaci wildfire ne :) a sada je pitanje da li cekati pojeftinjenje postojecih HTC-a ili pojave Arie, ili uzeti samsung i5700... vidim ima 320x480 rezoluciju, android 2.1 i nije toliko skup...
a inache, wildfire se pojavio u maju 2010, a aria u Junu 2010 tako da su isto stari... ne znam sto nema arie na nasem trzistu onda... :(

izmena:
"the Aria is meant for the USA (where it’s exclusively sold by AT&T) and Asia only. It’s not even listed on the HTC Europe website . The other downside is the asking price. The Aria can be quite a steal on a contract but its current street price is around 350 euro. And that doesn’t quite sound midrange to us"

znaci Aria otpada :(

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo Wildfire i generalno sam zadovoljan. Činjenica je da ta mala rezolucija ume da zasmeta, ali primarno kod stvari kao što su surfovanje i čitanje PDF-ova, što ionako radim jako retko.

ajde ljudi, josh malo pomoci mi treba :D
dvoumim se izmedju samsung i5800 i htc wildfire... koji od ta dva mi preporucujete? samo nemojte opet prichu o niskoj rezoluciji, sve znam.
i5800 ima bolji ekran (vishe pixela, bolji odnos stranica), bolje multimedijalne sposobosti, brzi procesor, duze trajanje baterije
wildfire ima LED blic (i5800 nema nikakav), manji je, ima Sense UI, i HTC je (bolje izrade od samsunga)
sve ostalo je isto... sta misli forum?

Meni se taj I5800 uopste ne svidja...'de njega nadje pored I5700 koji je duplo bolji po specifikacijama :) A vidim i da je taj I5800 jos i skuplji od I5700 :p

i5700 mi ruzan i nema multi-touch, a ne bih nesto da instaliram custom romove ili sta vec da s****m garanciju. i5800 ima android 2.2 (ili ce ga dobiti) i solidan UI (Touch Wiz 3.0)

plakaću, isti problem, malo para:
i5700 ima isti procesor samo klokovan na 800, nema multitouch, ima vecu rezoluciju, nema blic
i5800 neklokovan procesor :D, ali ima multiouch i manju rezoluciju, nema blic
wildfire ima sve osim dobre rezolucije
i sva tri kostaju slicno kao novi, ali samsung se moze naci da neko prodaje u bench oglasima za oko 170 evra, dok wildfire ne

http://pdadb.net/index.php mnogo dobra specifikacija telefona kad se klikne na detailed datasheet

ajde sad POMOĆ

znam kako ti je draus... xD najbolje bi bilo uzeti desire i mirni smo :D
Ljudi, da vas pitam... meni nudi lik u radnji i7500 za 220e sa godinu dana garancijom... da ima 2.1 odma bi ga uzeo... ne znam samo da li ce dobijati update?

mislim da ce biti malko spor na tom procesoru u njemu

Za I7500 jedan vlasnik :d sam kaže da mu fali memorije (ima 192 MB). Meni telefon ne deluje ništa spec, malo sam se poigrao. Možda nije dovoljno za prvi utisak, ali sam ravnodušan. Činjenica je da nema zvanične apdejte posle 1.6, a ovi drakaz su mušičavi (opet po priči dotičnog vlasnika).

Najbolja Android ponuda je HTC HD2, sada ce cek cek to je Win Mobile, pa mozes na njega da instaliras Android onda ce sve da leti :). HD2 mozes da uzmes preko T*lenor postpaid paketa za 18 000 dinara.

Pozdrav!

@ gile23
procitao sam da android jede bateriju na hd2, neki info o tome
i jel stvarno ima samo 65k ekran, a i veliki je skoro po 1cm vise u sirini i duzini u odnosu na samsung, htc wildfire

Poslednja izmena:
Davna su to vremena bila kada je android "jeo" bateriju na HD2 ;)
Sada ima Froyo sa htc sense-om koji radi veoma, veoma dobro...Inace se ceka rom sa Desire HD-a, koji donosi znacajna unapredjenja sto se tice sense-a i grafickih performansi (nije samo zbog novog grafickog cipa, vec je bolje optimizovan sense, tako da i na HD2 sa starijom grafikom radi bolje, ako je verovati ljudima sa xda-a)...

Sto se tice 65k, to je softversko ogranicenje samog winmobile-a, ekran je svakako sposoban da prikaze isto toliko boja koliko npr. Htc Evo 4g ;)

Poslednja izmena:
vise mi je muka....ima ovo nema ono i tako u krug
ako neko ima mnogo para a ne treba mu desire neka mi posalje...kako se kaze-naravno uz moju minimalnu doplatu :D

Nazad
Vrh Dno