Šta je novo?

Jel neko razmišljao o nabavci "classic" mobilnog telefona?

sl42 nije imao ni javu a takodje i svetlo displeja je bilo tamnije;)

Za displej se ne secam, ali ni SL42 ni SL45 nisu imali Javu, SL45i je valjda doneo Javu.

Poslednja izmena:
Da;) SL45i je Javu doneo ali je mogla, koliko se secam, ubaciti Java i na obicnu 45-icu, za 42 ne znam.. Ja sam imao SL45i i tog telefona mi je jedino zao bilo kad sam ga prodao..

Moze i na jedan i na drugi.. to su identicni telefoni, ali je SL42 bio skromnija varijanta, pakovanje, kartica i slicno..

Ja sam imao SL45i i tog telefona mi je jedino zao bilo kad sam ga prodao..

ja sam imao SL45 i sa ovim se slazem, ne znam gde mi je bila pamet.. a imao sam pakovanje FULL FULLOVA, sto bi se reklo :)

..ali nabavio sam ovaj, pa mi je malo manje krivo :)

Poslednja izmena:
Verovatno je mislio sto nisi odvojio tekst od slike.. :)

Evo moje retro prinove :)

Nokia 6310i, u gotovo savrsenom stanju, Li-Polymer baterija (traje i do 10 dana kada se slabo koristi, uz intenzivno koriscenje 5 dana), originalna maska. Uspeo sam da nadjem primerak koji je covek koristio iskljucivo u kolima tako da je ocuvana maksimalno. Mogu samo da kazem: kakav telefon!

Prilozi

• 2011-05-07_16-42-02_778.jpg
    2011-05-07_16-42-02_778.jpg
    373.5 KB · Pregleda: 143
  • 2011-05-07_16-43-40_788.jpg
    2011-05-07_16-43-40_788.jpg
    465.6 KB · Pregleda: 110
Evo moje retro prinove :)

Nokia 6310i, u gotovo savrsenom stanju, Li-Polymer baterija (traje i do 10 dana kada se slabo koristi, uz intenzivno koriscenje 5 dana), originalna maska. Uspeo sam da nadjem primerak koji je covek koristio iskljucivo u kolima tako da je ocuvana maksimalno. Mogu samo da kazem: kakav telefon!

Isti si kao moj cale, on se kune u ovaj telefon, jedva sam ga naterao da promeni, ali moram da priznam da je telefon vrhhh i da je previse izdrzljiv, nokia da je znala da ce tako dobro da ga napravi, mislim da to nikad ne bi ni uradila... :p

Tebe treba streljati sto si naterao coveka da promeni ovaj telefon. :D
Salu na stranu, po meni najkvalitetnija Nokia. Tu su negde i 7110 i 6210. Ovo mi je druga 6310i, imao sam i jednu 6310, i to su telefoni u koje imam ubedljivo najvise poverenja i koji me nikada nisu izneverili. Da mi neko kaze da mogu na pusto ostrvo da ponesem jedan telefon, poneo bih 6310i. Prosto nepotrebno kvalitetan telefon. :)

U mojoj kolekciji se nalazi naravno neizbezni 6310i sa 2 baterije koje uz slabo koriscenje traju preko 20 dana... i tako smekerska futrolica, da je i dalje kao nov
7110 koji sam koristio 4 i po god dok mi ga nisu ukrali, i skoro naletim na skoro nov primerak, vratanca izlecu kao da je nov

ali cudi me da se niko nije setio legendarnog eriksona t65, kome i danas baterija traje oko 5-7 dana....plus je malen i kao drugi fon je skoro savrsen :D

SE k800 :)

da ima nov da se kupi, uzeo bih ga odmah

@topuz, JSN

6310i je odličan telefon, ali čini mi se da je 6210 ipak puno bolje urađen - verovatnoća da se nađe perfektno očuvan 6310i sa originalnom maskicom (za manje od 100 EUR) je na nivou statističke greške, dok 6210-ki ima dosta odličnih za 20 EUR.. ja sam izmenjao 3-4 6310i i nisam našao BAŠ dobar, a nositi legendarnu Nokiu u kineskoj maskici od 600 din i nije neki filing.

Slazem se donekle sa tobom, dobar 6310i stvarno jeste jako tesko naci. Uglavnom su svi toliko razglavljeni da je to haos. Original maske se kod nas vise ne mogu naci, ali postoji jedna maska (poreklo i nazovi brend nemam pojma) koja je sasvim dovoljno dobra kopija. Nemam pojma kako da objasnim kako je prepoznati, ali ja sam vremenom naucio. Cena joj je negde od 900-1600din (kako gde), i jako lepo legne na telefon, ne deluje krta, tanka, prefarbana... Posto je na vecini 6310i zapravo stradala samo boja dok je ostatak kucista ok, moze se ostaviti originalni zadnji deo, originalna tastatura, i zameniti samo prednja maska. Nece biti kao original naravno, ali je totalno prihvatljiva solucija.

Inace, napolju jos i moze da se nadje original maska za 6310i, ali se prodaju po basnoslovnim cenama, ovaj npr. sa E-Baya trazi 85$ za original prednju masku bez tastature:
http://cgi.ebay.com/Genuine-Nokia-6...225859?pt=PDA_Accessories&hash=item3a65468e03

Inace nasao sam na jednom mestu nove (nove kao nekoriscene i neotpakovane, ne refurbished) Nokia-e 6210, al' necu da vam kazem gde da me slucajno ne preteknete u kupovini. Na Kupindu. :D

Poslednja izmena:
za te maske kvalitetne o kojima govoris, u pitanju je kinez, i one imaju svoje "rangove" poput - A klasa, B klasa i slicno. A klasa su kopije koje nisu zvanichne nokia, ali su pravljene istim tipom plastike (ABS) i na Nokia kalup (a ne reverse eng. kalup)

te maske zapravo nije teshko naci, ali je maltretiranje obilaziti prodavnice sa delovima i opremom mob fonova, koje danas izgledaju kao otpad.

Upravo to, mora se licno ici i uveriti se svojim ocima, jer moze da se desi da maska na slici iz oglasa recimo izgleda odlicno a kad je uzmes u ruku ono neke pretopljene daske od WC solje. I onda dolazi neizbezno nerviranje sa prepotentnim i nevaspitanim prodavcima koji ti prodaju pricu da je to original Nokia maska i da nema bolje na svetu za taj telefon. Tako je meni jedan lik za pokusao da proda pricu da moram da mu ostavim kaparu za masku (6310i) da bi je on narucio iz Nokia-inog predstavnistva pa da cekam 18 dana dok to stigne iz inostranstva, za 1800 dinara. :D

Ja u petak uzimam novu 7110. Jurim godinama novu 6510, ali mi izleteo nov matrix.

pazi da nije nov.. to nokia stancuje specijalne edicije:d

kako su uspeli da ga ne koriste za 10-11godina?

Eh, vidim da vas "drma" nostalgija za prošlim vremenima, naravno da nisam ni ja imun na nju;). Rado bih voleo ponovo da imam-kupim svoj prvi mobilni telefon "Mitsubishi Neptun", koji sam dobio na poklon od svastike:D iz Nemačke negde u leto 2000 god. Donela je tri komada, prodao sam joj dva koleginicama iz bivše firme, obadva su još i dan danas ispravna, samo su im baterije "crkle".

Prilozi

• mineptun.gif
    mineptun.gif
    7.5 KB · Pregleda: 83
Poslednja izmena:
Da, da.. U Srbiji popularni Micubisi trijumf modeli :d

Mige daj neku fotku kad budes kupio tog matrixa, ja imam jednog, skoro je savrsen, a rado bih kupio i drugi, ako se dogovorimo , i ako je na prodaju naravno :D

Ako bude kao sto prodavac kaze "Nov" tesko da ga prodam. Ako ga uzmem slikacu ga.

Kao sto sam obecao, nokia 7110 matrix je stigla i to glanc nova nikada ne koriscena. Samo je baterija zamenjena, posto je originalna propala od stajanja. Evo fotki.

dsc0306.jpg

dsc0307.jpg

dsc0308.jpg

dsc0311.jpg

dsc0312.jpg

dsc0314.jpg

dsc0325.jpg

dsc0327.jpg

dsc0330.jpg

dsc0331.jpg

Poslednja izmena:
Nazad