Šta je novo?

Jel koristio neko SONY V1

Little m

Slavan
Učlanjen(a)
26.11.2004
Poena
304
zanima me da li ima intervalometar. to je ona opcija da npr. uradi po jednu fotku na svaki minut. to imaju canoni s45,50,60...

... i to je prilicno beskorisno na digitalcima kojima baterija traje 2 sata... Upotrebljivo je samo za fotkanje drugarica u WC-u (-;

A V1 ima mnogo jace adute u rukavu kao sto su male dimenzije, odlicne fotke, laser/IR fokusiranje/fotkanje i td. Bilo vec o njemu mnogo puta...

znam, znam, pokushavam da mu nadjem manu.. poshto se razmishljam koji da uzmem : njega ili canon s60/70. sta ti savetujesh
elem baterija se ne troshi bash tako, vec uradi foku pa udje u stendbaj i displej se pali samo na kratko za privju posle svake uradjene fotke.

A kako da ti dam savet kad ne znam sta zelis da fotkas? Zamisli ja ti kazem da uzmes recimo S70 zbog sirokog objektiva a ti me posle proklinjes na nekoj zurci jer S70 losije fokusira u mraku... Ili poneses soni u Pariz pa se popnes na Ajfelov toranj i pocnes da kukas sto imas 34mm objektiv a ne 28...

Svaki aparat ima neke prednosti i mane a na tebi je da se odlucis.

pa naravno da hocu da ga ponesem i na zurku i u pariz i u vodu :smoke:
al sigurna sam da ce na kraju cena da presudi
poenta je u tome sto sam koristila s45 i strava je, ali bih volela da uzmem sonija zbog boljeg kvaliteta fima+zvuka + najt frejming, 4xzum blabla + promena ali memory stick :wall:
a sta je sa baterijama, cija je bolja?

Poslednja izmena:
Zene i kupovina. Udaj se i pusti muza da odluci. (((-;

Pazi MS nije vise bas toliko skup, pa ako neces pucati TIFF i 256MB ce ti biti sasvim dovoljno.

Na strani S70 su kvaliet slike i sirok objektiv a V1 ima sonijevske trikove i velicinu. Bilo koji da odaberes lepo ce da te sluzi. Pozuri sa V1 jer nisam siguran da ga jos uvek ima...

Abdee je napisao(la):
Zene i kupovina. Udaj se i pusti muza da odluci. (((-;

e ajde bez ovakvo niskih izjava, da ne pomislim da si iz nekog gej klana
nachi ne znas nista o baterijama?

:type: hvala za sve ostalo

Sony ima njegovu Litium Ion bateriju, za koju postoje deloko istočne kung-fu zamene koje su solidne i najbitnije dosta jeftnije od originala. Isto važi i za Canon.

Između ova dva glasao bih za V1 ako ga još uvek ima. S70 je podbacio po kvalitetu izrade u odnosu na ostale S canon aparate, a i objektiv je na limitu svojih mogućnosti sa 7mpix senzorom.

pa to

+ ja lepo kazem da cu josh dugo ostati skeptik kada su u pitanju siroki objektivi na digi aparatima ;)

Poslednja izmena:
Little m je napisao(la):
+ ja lepo kazem da cu josh dugo ostati skeptik kada su u pitanju siroki objektivi na digi aparatima ;)

Mene lepo sluzi Oly5060 ,)

joojant200 je napisao(la):
Mene lepo sluzi Oly5060 ,)

e sta to cujem da losh auto fokus u ne "suncanim" uslovima?
jel imas problema te vrste? ,)

Tako pise na netu..., primetio sam da sporije fokusira ali ne i da nemoze fokusirati, nisam bas puno slikao u takvim uslovima pa nemogu da tvrdim.

Pretpostavljam da bi se autofokus mogao zaobici sa koriscenjem mymode i manualnog fokusa:
http://www.wrotniak.net/photo/c5050/c5050-leica.html

:,,:

Little m je napisao(la):
pa naravno da hocu da ga ponesem i na zurku i u pariz i u vodu :smoke:
al sigurna sam da ce na kraju cena da presudi
poenta je u tome sto sam koristila s45 i strava je, ali bih volela da uzmem sonija zbog boljeg kvaliteta fima+zvuka + najt frejming, 4xzum blabla + promena ali memory stick :wall:
a sta je sa baterijama, cija je bolja?

Što ne razmisliš o Fuji modelima F810/E550? Sa ovim modelima Fuji je konačno doterao svoj JPEG procesing, imaju odličnu rezoluciju (najveću u compact klasi), boje poput filma, RAW format, najčistiju sliku na višim ISO vrednostima (ISO80-ISO800). Ako radiš direct print, ne zahtevaju korekciju, tj. slike iz aparata štampane na papiru bez korekcije u Photoshopu izgledaju odlično. F810 ima metalno kučište, lep wide 2.1" displej, AF lampu, LiIon bateriju. E550 je u plastičnom kučištu,2" 4:3 displej, nema AF lampu, i koristi obične AA baterije. Objektivi i CCD su im isti. Mane: koriste xD kartice (ako pojeftine ovo više nije mana :)), limitirani su na 3s kod dugačkih ekspozicija, nešto sporiji objektiv u tele delu.

http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf810/
http://www.dpreview.com/reviews/fujifilme550/

Poslednja izmena:
Fuji? De me nadje? Jel' kupuje neko uopste te aparate? (-;

Probao sam F810 i momentalno pozeleo da ga imam u dzepu. Odlican kompanjon za S7000.

Sto se tice limita od 3 sec za exp, to nije prob jer se bez problema moze staviti iso na 200 a noiz i dalje pod kontrolom.

E550 nisam probao al mi se zato E510 takodje dopao. Nema bas sve mogucnosti kao E550/810 al' ima klasicni CCD (neki misle da je to bolje), 28mm obj, trosi AA baterije... Takodje moze da bude super za ne preterano zahtevnog kupca...

Ma ne znam jel' vredi jos ponavljati da su kad je stampa u pitanju razlike marginalne, za pod mikroskop... Svi navedeni aparati prave odlicne fotke...

Alexandar je napisao(la):
Što ne razmisliš o Fuji modelima F810/E550? Sa ovim modelima Fuji je konačno doterao svoj JPEG procesing, imaju odličnu rezoluciju (najveću u compact klasi), boje poput filma, RAW format, najčistiju sliku na višim ISO vrednostima (ISO80-ISO800). Ako radiš direct print, ne zahtevaju korekciju, tj. slike iz aparata štampane na papiru bez korekcije u Photoshopu izgledaju odlično. F810 ima metalno kučište, lep wide 2.1" displej, AF lampu, LiIon bateriju. E550 je u plastičnom kučištu,2" 4:3 displej, nema AF lampu, i koristi obične AA baterije. Objektivi i CCD su im isti. Mane: koriste xD kartice (ako pojeftine ovo više nije mana :)), limitirani su na 3s kod dugačkih ekspozicija, nešto sporiji objektiv u tele delu.

pa pazi, jedva sam se odlucila na korak - sa comact flesha na memory stick, nemam bash toliko entuzijazma za josh xD.
dalje, imam prof. deformaciju da sve obradim u fotosopu pre nego odstampam + nemam stampac kuci. Al znash sta, ispada bash bitno to kakvo je kucishte. Racimo canon s45 je jednom ispao i smrskao mu se displej+nije nikako hteo da radi, dok recimo ortak ima ixusa (titanijumsko kuciste) i stalno mu ispada (na beton) a nema nikakvih problema. Secam se kad sam gledala sonija v1 da je bio mnogo lagan. Ne znam od cega je njegovo kucishte napravljeno ....... ?
:trust:

Poslednja izmena:
Little m je napisao(la):
imam prof. deformaciju da sve obradim u fotosopu pre nego odstampam + nemam stampac kuci. Al znash sta, ispada bash bitno to kakvo je kucishte.

Tim pre, RAW na ovim aparatima je odličan, moći ćeš sa njima da se igraš do mile volje (podržani su sa 2.4beta verzijom Adobe Camera RAW-om) sa njega idu komotno 60x40cm povećanja. Kućište kod F810 je prilično robusno, ali ja ni jedan aparat ne bih testirao ispuštanjem na beton. Ostaje problem xD kartica, što možda u krajnjem zbiru aparat + kartica, neće možda značajno povećati cenu.

Ne znam kolika je cena Canon-a S70 i Fuji aparata. V1 sam video za 417€ u NS-u kod BP comp-a.

Abdee je napisao(la):
Probao sam F810 i momentalno pozeleo da ga imam u dzepu. Odlican kompanjon za S7000.

Nisi jedini :)

Poslednja izmena:
Nisi rekla gde ces uzimati? 256XD i F810 nece biti mnogo skuplji od V1 i 256MS kombinacije. Siguran sam...

Calibra javi se!

Abdee je napisao(la):
Nisi rekla gde ces uzimati? 256XD i F810 nece biti mnogo skuplji od V1 i 256MS kombinacije. Siguran sam...

postoji neki lik koji prodaje sve i svashta od tehnke na beogradskom bazaru, mislim hala 12, zaljubljenik u sonija. iz ko-zna-kog razloga me zgotivio i rekao da ce pogleadati za koliko bi ga nabavio, pa bi mi ga prodao po nabavnoj, a druga varijanta- ortak mi je trenutno u hong kongu, pa ce tamo pogledati kako se krecu cene

Poslednja izmena:
ORTAK, ORTAK, ORTAK!!! HK, HK, HK!!!

Nek pogleda sta je najpovoljnije jer kao sto rekoh bilo koji da uzmes bice ti super a on nek pogleda sta daju u paketu (sada kad su praznici pogotovo znaju da naguraju svega npr. kartice, torbice, baterije...).

Abdee je napisao(la):
ORTAK, ORTAK, ORTAK!!! HK, HK, HK!!!

Nek pogleda sta je najpovoljnije jer kao sto rekoh bilo koji da uzmes bice ti super a on nek pogleda sta daju u paketu (sada kad su praznici pogotovo znaju da naguraju svega npr. kartice, torbice, baterije...).

hou,hou,hou!
:D

Nazad
Vrh Dno