Šta je novo?

Jel izasao Civ4?!!!

Evo posle par nedelja igranja josh jedan utisak: tehnologije se prebrzi istrazuju, steta sto ne moze vreme za njihovo istrazivanje (samo za tehnologije) da se produzi. I josh jednom: ODLICNA IGRA! :D

Uspeo sam da pokrenem igru, ali kakve su ono dve glupe linije gore i dole u uvodnoj animaciji? Izgledaju kao da uopste ne bi trebalo da budu tu.

Je l' ih imate i vi?

Civil je napisao(la):
Uspeo sam da pokrenem igru, ali kakve su ono dve glupe linije gore i dole u uvodnoj animaciji? Izgledaju kao da uopste ne bi trebalo da budu tu.

Je l' ih imate i vi?

Nešto je se ne sećam.

MrSa je napisao(la):
Evo posle par nedelja igranja josh jedan utisak: tehnologije se prebrzi istrazuju, steta sto ne moze vreme za njihovo istrazivanje (samo za tehnologije) da se produzi. I josh jednom: ODLICNA IGRA! :D

Igra je dobra, mađutim nikako, i posle ovog 4 izdanja da isprave jednu popriličnu manu koju ima. Naime, odviše je očigledno pa i iritirajuće koliko AI vara. Naročito u pogledu brzine i sposobnosti gradova da nešto izgrade.

Visente je napisao(la):
Igra je dobra, mađutim nikako, i posle ovog 4 izdanja da isprave jednu popriličnu manu koju ima. Naime, odviše je očigledno pa i iritirajuće koliko AI vara. Naročito u pogledu brzine i sposobnosti gradova da nešto izgrade.
To direktno zavisi od tezine, lepo ti pishe kada biras tezinu u tooltip-ovima kada AI ima bonuse.

Visente je napisao(la):
Nešto je se ne sećam.

Meni u uvodnoj spici postoje dve linije debljine recimo santimetar i po, gore i dole, kao uokvireno... posle toga je sve normalno...

Visente je napisao(la):
Ako ti se toliko sviđaju Heroji (koji su zaista fenomenalna igra, mislim pre svega na trojku) onda ne smeš da propustiš WOG - mod za Heroje III od nekog ruskog programera - orginal je dobar ali WOG ("HMM III - In the Wake of Gods") je znatno bolji http://www.strategyplanet.com/homm/wog/

To probaj i osetićeš pravu draž "Heroes"
Jel moze da se DL("HMM III - In the Wake of Gods") ?
:wave:

PozZ.

Dandy je napisao(la):
To direktno zavisi od tezine, lepo ti pishe kada biras tezinu u tooltip-ovima kada AI ima bonuse.

To što piše je reklamno. Nema šanse da igra takve složenosti kao što je civilizacija ne koristi varanja za AI na bilo kom nivou; samo je pitanje dal je varanje manje il veće. Međutim, ono što iritira je očiglednost varanja, naravno to ima kod svih igara tog tipa i složenosti ali taj da kažem matematički deo je dobro zakamufliran. Ovde pogledam grad i vidim kakav ima potencijal, a on za dva tri poteza izgradi svetsko čudo.... Ili ja kad napadam grad ima da se oderem dok ga ne osvojim a kad AI napada moj grad nešto su mu jedinice mnogo i jače i izdržljivije nego moje.... Lek za to je multiplayer - bez AI.

Civil je napisao(la):
Meni u uvodnoj spici postoje dve linije debljine recimo santimetar i po, gore i dole, kao uokvireno... posle toga je sve normalno...

Onda nema frke, prođe uvodna špica i ...

Visente je napisao(la):
Naravno, besplatno je. Sa stranice

http://www.strategyplanet.com/homm/wog/download.shtml

fajl: allinon1.zip

ili nekih 7-8 fajlova po 5 MB za sporiju vezu.

Da bi radilo moraš imati Heroes III i The Shadow of Death...
ok! imam heroesIII,trenutno preuzimam allinon1.zip. I zanima me dali ti posle toga odma proradeo ili mora onaj pathc sto su ga okacili tamo?;)

PozZ.

Posle prvobitnog odusevljenja igrom (koje je potrajalo dva prelaska na srednjem i visoj tezini), pocelo da mi se u podsvesti formira objektivna slika igre.

Igra sama po sebi neodoljivo podseca na Rome Total War, i zaostaje za njime u mnogo detalja. Nedostatak mikromenadzmenta je veliki, ali sa druge strane, gradjevine su raznovrsne i besplatne.

Igra je dopadljiva graficki (najvise mi se svidja figurica radnika u industrijskom dobu sa sve zutim kombinezonom), ali to nije ni bitno ovoj igri.

Tutorijal je odlican i temeljan i presao sam ga jer me je bash zanimalo kako je priveden kraju.

Suma sumarum lepa, kvalitetna, dobra igra, ali zaostaje za Romeom u geografiji terena i kretanju jedinica.

Muzika sa pocetka glavnog menija je ubedljivo najbolja muzika koju sam cuo ikada u igri - i ne samo u igri!

Zna li neko koja je to muzicka numera?

Da, muzika je odlična, na veseo i optimističan način dočarava duh igre. Možeš je naći u MP3 formatu u direktoriju igre.

Ako se ne varam i Myst 4 je imao odličnu muziku u glavnom meniju.
A i Undying.

Civil je napisao(la):
Muzika sa pocetka glavnog menija je ubedljivo najbolja muzika koju sam cuo ikada u igri - i ne samo u igri!

Zna li neko koja je to muzicka numera?

Stvarno odlicna muzika!
Da li neko mozda zna koji je to jezik? :)

gorio83 je napisao(la):
ok! imam heroesIII,trenutno preuzimam allinon1.zip. I zanima me dali ti posle toga odma proradeo ili mora onaj pathc sto su ga okacili tamo?;)

PozZ.

Ne treba ti nikakav patch. Samo taj allinon1.zip (tj WOG v. 3.58f) Ako imaš HOMM III The shadow of Death to bi trebalo odma da proradi.

Muzika je fenomenalna.

Kompozitor je Christopher Tin - http://christophertin.com/biography.html

Grupa koja je izvodi je - "Talisman A Cappella" - http://www.stanfordtalisman.com/

Naslov pesme je - "Baba Yetu" to je verzija pesme: "The Lord's Prayer" samo na Svahiliju

CHORUS
Baba yetu yetu, uliye
Mbinguni yetu yetu, amina!
Baba yetu yetu, uliye
Jina lako litukuzwe.
(x2)

Utupe leo chakula chetu
Tunachohitaji utusamehe
Makosa yetu, hey!
Kama nasi tunavyowasamehe
Waliotukosea usitutie
Katika majaribu, lakini
Utuokoe, na yule, milelea milele!

CHORUS

Ufalme wako ufike utakalo
Lifanyike duniani kama mbinguni. (Amina)

CHORUS

Utupe leo chakula chetu
Tunachohitaji utusamehe
Makosa yetu, hey!
Kama nasi tunavyowasamehe
Waliotukosea usitutie
Katika majaribu, lakini
Utuokoe, na yule, simama mwehu

Baba yetu yetu uliye
Jina lako litukuzwe.
(x2)

Prevod na engleski:

CHORUS
Our Father, who art
in Heaven. Amen!
Our Father,
Hallowed be thy name.
(x2)

Give us this day our daily bread,
Forgive us of
our trespasses
As we forgive others
Who tresspass against us
Lead us not into temptation, but
deiver us from Evil, and you are forever and ever!

CHORUS

Thy kingdom come, thy will be done
On Earth as it is in Heaven. (Amen)

CHORUS

Give us this day our daily bread,
Forgive us of
our trespasses
As we forgive others
Who tresspass against us
Lead us not into temptation, but
deiver us from Evil, and you wake the dead (?)

Our Father, who art...
Hallowed be thy name.
(x2)

A zasto ne mogu, kao na trojci, da vidim kako mi grad izgleda, sa svim onim cudesima.......
mogu da zumiram, ali od onog ratnika ne vidim pola grada.....

Sa kakvim stvarima treba da prestanu ??
Da razgovaraju o muzici u igri ??
Da daju linkove za download ??
Ako malo obratis paznju, videces da tamo pise SAMPLES sa zvanicnog sajta kompozitora.
Dakle, ne smaraj i prosetaj malo na svezem vazduhu, taj monitor cini cuda...

Nema potrebe za ovakvim stavom i dizanjem tenzija, ako imas nesto licno da mi kazes onda na pm. Uostalom na kraju mog posta j stajao smajli tako da moze bez tih konotacija oko smaranja i setnje.

Moze, ali ne vidim cemu dizanje tenzije pretnjom sa "zna se...". Ok, stoji smajli, ali ne znaci da je ceo post sala. Vec vise ako ne prestanete ZNA se...
Ja sam zaboravio da stavim smajlija na kraju dela sa setnjama, pa je ispalo prilicno bezobrazno sa moje strane. IZvini. :)
Evo sad je tu jedan, evo stavicu jos jednog da se nadoknadi odozgo. :D :D

Najace je kada mod bez razloga napravi offtopic! :D P.s. A i sta je sa vama ljudi, tek ste sad skapirali da postoji muzika bazirana na ritmovima i jezicima africkih plemena? :D Meni je muzika u igri tacno onakva kakva i treba da bude: NEPRIMETNA! :D

original je napisao(la):
Posle prvobitnog odusevljenja igrom (koje je potrajalo dva prelaska na srednjem i visoj tezini), pocelo da mi se u podsvesti formira objektivna slika igre.

Suma sumarum lepa, kvalitetna, dobra igra, ali zaostaje za Romeom u geografiji terena i kretanju jedinica.

Svi oni koji misle da je igra prekratka, neka probaju na tezim nivoima tezine (pretposlednji ili poslednji)...Meni jedan turn, u kasnijim fazama igre zna da potraje i po pola sata. Na tezim nivoima je doduse pocetak do jaja tezak - jedan pogresan potez i cao.

A za varanja...Ne znam da li komp vara ili ne, ali znam da ga gulim kako god da ga okrenes. A to da mozes da napravis cudo za jedan turn u nerazvijenom gradu ne znaci da komp vara - samo mu treba jedan heroj inzenjer.

Visente je napisao(la):
Ne treba ti nikakav patch. Samo taj allinon1.zip (tj WOG v. 3.58f) Ako imaš HOMM III The shadow of Death to bi trebalo odma da proradi.
Radii
:banana:
PozZ.

genijalcin@23 je napisao(la):
A za varanja...Ne znam da li komp vara ili ne, ali znam da ga gulim kako god da ga okrenes. A to da mozes da napravis cudo za jedan turn u nerazvijenom gradu ne znaci da komp vara - samo mu treba jedan heroj inzenjer.

To je radio još u trojci dok nisu postojali heroji, ne samo u četvorci, pored toga generalna proizvodna sposobnost grada je na strani AI, ne samo kad je u pitanju izgradnja čuda. Može da se igra, igra je dobra nego rekoh iritirajuće je kad se vidi očigledno varanje, morali su to bolje sakriti. Deisnpirišuće je, kao kada u Diablu skineš sa neta junaka koji je varanjima nabudžen i ona ideš kroz igru ko po korzu, gubi draž.

Poslednja izmena:
Marti Misterija je napisao(la):
Nema potrebe za ovakvim stavom i dizanjem tenzija, ako imas nesto licno da mi kazes onda na pm. Uostalom na kraju mog posta j stajao smajli tako da moze bez tih konotacija oko smaranja i setnje.

A ja taman teo da pitam šta ne valja?

Vrh Dno