Crazzy™DJ je napisao(la):A zasto ne mogu, kao na trojci, da vidim kako mi grad izgleda, sa svim onim cudesima.......
mogu da zumiram, ali od onog ratnika ne vidim pola grada.....
Nema tog u četvorci.
Crazzy™DJ je napisao(la):A zasto ne mogu, kao na trojci, da vidim kako mi grad izgleda, sa svim onim cudesima.......
mogu da zumiram, ali od onog ratnika ne vidim pola grada.....
Tu si apsolutno u pravu. Da bih proverio do koje mere vara komp u trojci napravio sam specijalnu mapu sa 8 ostrva; na 7 sam stavio bukvalno samo planine, bez ikakvih resursa, i samo jedno jedino brdo u sred ostrva (bez vode) kao startnu poziciju za komp. Znaci, prakticno je nemoguce da taj grad dogura do populacije vece od 2. Ali na tezini "Sid" je sve moguce. :d Ko ne veruje, nek proba.To je radio još u trojci dok nisu postojali heroji, ne samo u četvorci, pored toga generalna proizvodna sposobnost grada je na strani AI, ne samo kad je u pitanju izgradnja čuda.
Ajmo ljudi neke shotove iz CIV IV a ne lyrics pesama![]()
Da vidimo kakvo je stanje u samoj igri,koliko je bolje od prethodnika. Pa da li da je pazarim ili da ostane na informacijama.
Ja od relativno skoro igram CIV4 pa me zanima npr. koji to grad ima status "Holy City"-a, tj. kako se taj status dobija?
Nisi okačio sliku, pa ne vidimo. Možda je bug u pitanju. Mada igra je dosta ispeglana patch-evima, retko se sreće problem.e-e-e, nemoj da ideš! :d
Ne bih postavio pitanje da nisam otkrio sve religije ja prvi.
Pogledaj sliku, u glavnom gradu u kome su, BTW, otkrivene 2 religije, nije bilo moguće konstruisati tj. iskoristiti Great Prophet-a za građevinu?
Zašto?
Drugo, da li je moguće disband-ovati city kao u Civ3-ci?
Grad ne možeš da disband-uješ kasnije, možeš da ga pokloniš nekome, ako hoće da ga uzme.
e-e-e, nemoj da ideš! :d
Ne bih postavio pitanje da nisam otkrio sve religije ja prvi.
Pogledaj sliku, u glavnom gradu u kome su, BTW, otkrivene 2 religije, nije bilo moguće konstruisati tj. iskoristiti Great Prophet-a za građevinu?
Zašto?
Drugo, da li je moguće disband-ovati city kao u Civ3-ci?
Meni nikada nije poslo za rukom da sve religije otkrijem prvi. Mora da je to zato sto igras na pussy nivou. :d
:eyebrows:
Learn 2 play :type:
Ja lepo napisah da sam od skoro počeo da je igram...
Ovo mi je tek druga partija, još se učim.
Ajmo 1 pitanje:
Zašto u nekoj zemljama ne mogu da širim religiju sa misionarima dok u drugoj mogu?
Sa obe imam vrlo dobre odnose i naravno otvorene granice.
Šta je pravilo?
Inače, otkrio sam drugi kontinent, pa tamo retko koja civilizacija ima religiju...
Što se tiče otkrivanja religija:
Meni je to važno jer svaki manastir daje +10% za nauku i širi granice grada (što je bitno u početnim fazama) / civilizacije a svaki grad u kome je otkrivena neka religija dobija bonus za kulturu...
Kada se sakupe svi manastiri (ima ih 6 ili 7 :d) to je više od 50% bonusa za nauku...
Trenutno igram na II nivou, nije baš "pussy" ali samo što nije...
Što se tiče AI-a, uvek volim da je ravnopravan sa mnom, nivo na kome mu je potrebno isto vreme za izgradnju bilo čega, zbog toga ne volim jače nivoe jer pravila nisu ista za sve.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari