Šta je novo?

Jel izasao Civ4?!!!

igra je u gold fazi tj stanca se pa onda ide distribucija, a narodne verzije jos uvek nema

Igra je juce izasla za N American trziste, 4tog novembra izlazi u evorpi... za narodnu idalje stoji sto je G!!! rekao :(

Jao jao... pa kada da spavam bre?! :(

Tja, i nisam nesto odusevljen svim novotarijama. Podseca vizuelno na Pirate, sto je i logicno jer je endzin identican. Mada ruku na srce nisam mnogo igrao pa nisam ni mogao da provalim mnogo. Videcemo, mozda se pokaze nesto boljom naknadno. Ako ne - deinstalacija...

edit: glavu dajem ako narator nije licno Leonard Nimoy, odnosno Spock iz Zvezdanih Staza

Poslednja izmena:
filipenko je napisao(la):
edit: glavu dajem ako narator nije licno Leonard Nimoy, odnosno Spock iz Zvezdanih Staza
Pa jeste, pise u onom review-u :)

Nisam citao review na Gayspotu...lupao sam glavu minutima, znao sam sigurno da je neki od glumaca koji su mi strasno poznati, na kraju mi je proradio kliker.

Elem, narator puno smara :d Nimoy je to savrseno uradio, ne smara on, naprotiv, ali nervira me sto su game dizajneri to osmislili tako da on stalno k*nja nesto kad god se nesto otkrije :)

Tja, i nisam nesto odusevljen svim novotarijama.

E znas sta brate, nisam ni sumnjao da nisi odusevljen. Cudilo bi me da nekada i ti budes odusevljen. Ti si uvek nesto antiprotivan. Taman da ceo svet tvrdi da je neka igra najbolja ti ces da tvrdis suprotno. Imam utisak da to radis samo da bi kontrirao. :butt:

Ma pusti filipenka, on ti ima ukusa ko Jelena Karleuša.
Igra će izgleda da otkida, neću se mnogo naspavati zimus, čini se.

Morbiuse, sad bih ja tebi verovatno trebo da kazem da imas ukusa kao dara bubamara. Ne kapiram sta hoces da kazes/postignes sa tim

Civile, ja sam obrnuo x puta svaku od dosadasnjih civilizacija, i jednostavno nisam pao na dupe od odusevljenja na svaku novotariju koju su uveli.
A sto se tice primedbe da ja stalno kontriram i tvrdim da je sve lose - veoma veoma tesko, pobrkao si me definitivno sa nekim. U poslednjih 5 topika za nove igre za barem 3 (Q4, Fear, S.Sam) sam rekao da su odlicne/vrlo dobre/solidne.

Mene samo cudi zasto ja ista postujem kad ce uvek neki indijanac da iskoci iza coska zeljan kvazirasprave :wall:

Poslednja izmena:
Morbiuse, sad bih ja tebi verovatno trebo da kazem da imas ukusa kao dara bubamara. Ne kapiram sta hoces da kazes/postignes sa tim
Samo konstatujem činjenično stanje. Jednostavno imaš svoj neki specifični uslovno rečeno ukus, a što je najgore, uvek si spreman da braniš svoje mišljenje kroz mali milion postova o milion različitih igara.

Nego, meni je u review-u zapalo za oko da neće moći da se prebacuju štitovi na proizvodnju drugih stvari. Tako da ako gradiš wonder, a neko drugi ga izgradi pre tebe, ne možeš štitove prebaciti na nešto drugo, već svi propadaju. Katastrofa.
Nadam se da igra više neće da vara i namešta ishod borbi. Sećam se da mi je jednom buđavi pikeman savladao 15 kozaka, jer igra jednostavno nije dopuštala da zauzmem grad.

morbius je napisao(la):
Samo konstatujem činjenično stanje. Jednostavno imaš svoj neki specifični uslovno rečeno ukus, a što je najgore, uvek si spreman da braniš svoje mišljenje kroz mali milion postova o milion različitih igara.
Ma o kakvom ukusu ti uopste pricas??? Mogao bi prvo da procitas sta komentarises pre nego sto to i uradis, bas kao i jos neki. Nigde nisam napisao da igra ne valja vec samo da ne padam na dupe od odusevljenja novinama, i da kao neko ko je igrao sve prethodne civove (i ko doduse nije neki expert) moram da se naviknem na sam izgled i da odigram malo vise. Gde si ti tu video ikakav kvalitativni sud o kome bi davao svoje nazovi misljenje? I ko si ti da sad nekoga uporedjujes sa Karleusom?

morbius je napisao(la):
...
Nego, meni je u review-u zapalo za oko da neće moći da se prebacuju štitovi na proizvodnju drugih stvari. Tako da ako gradiš wonder, a neko drugi ga izgradi pre tebe, ne možeš štitove prebaciti na nešto drugo, već svi propadaju. Katastrofa...

Sto je savrseno normalno i posteno... Mene je to recimo nerviralo u III delu, gradim piramidu, onda je neko napravi pre mene, pa ja bez problema prebacim da gradi Hanging gardens... Pazi majku mu :) I kasnije u igri mogu da napravim jos milion wondera, posto uzmem jedan grad da pravi Palace, i par krugova pre kraja istrazim neku nauku koja dozvoljava wonder, i samo prebacim... Suvise lako i suvise nelogicno. I drago mi je sto su to ispravili, barem malo da doprinesu realnosti.

Imam igru!
Igra je jedna od najboljih koja je izasla ove godine! Znace trojka sa milion poboljsanja!

ODUSEVLJEN SAM!

Nisam još oprobao, al po svemu što sam čuo mora biti dobra. Civilizacija do sada nije omanula ni u jednoj verziji.

Igrao sam par sati... mozda nije nista drugo sem igra koju cu igrati najvishe sledecih par godina, a meni je to dosta, i previshe

Uh majku mu... uzeo sam sinoc da 'probam' i danas me svi pitaju zasto imam tolike podocnjake...

Jedino na sta imam velikih zamerki za sada je uzasno sredjena civpedia (ili kako se vec pise :D ), jel neko uspeo da nadje neko bolje "izdanje" na netu?

pise se civilopedia :d

meni smeta 3D!! :p (sta da kazem nostalgican sam :eyebrows: )

Meni se licno jako svidja... ubija mi se ponekad masina... nisam jos 100% siguran do cega je...

Kako vam igra radi kada se razvijete & stuff? Mene sa 512 ubija u pojam skrolovanje i end tourn :(

MrSa je napisao(la):
Kako vam igra radi kada se razvijete & stuff? Mene sa 512 ubija u pojam skrolovanje i end tourn :(
Sa 1GB rama kod mene radi super u bilo kom trenutku. Nisam probao mape vece od standard velicine, mozda bi one bile zahtevnije.

Meni je bitno da igra normalno radi na 1440x900
gb rama deluje neophodno...

1 gb ocigledno postaje krajnji optimum za igranje ako ne i vise tu nema sta vise da se prica

Na raznim forumima sam primetio da dosta ljudi ima problem sa Civilization 4 i da im se desava da im igra krahira na desktop posle izvesnog vremena, kao i meni, a imaju 1GB RAM i vise. Ja imam samo 512, ali izgleda da igra vapi za patchom.

Takodje ucitavanje, odnosno kreiranje igre traje nenormalno dugo kod mene, oko 1 minut za large mapu.

ufff
ja sam poceo da igram jos u petak.malo visio sa ortacima napolju,vratio se kuci negde oko dva,taman kada se zavrsio download.bio sam mrtav umoran,ali ajde kao,samo da pokrenem da vidim kako izgleda.igrao sam do 7 ujutru,,,

onda malo spavao,pa onda odigrao jos par sati.onda sam zatekao sebe kako lazem ljude oko sebe da ne mogu da izlazim preko vikenda posto moram da ucim/bolestan sam/babi mi nije dobro/imam trening,,,
sad malo gustiram,a u pauzama igram cod2,fear i q4.ali ih je civ pokopao samo tako.
kako me samo **** sindrom,"samo jos jedan turn",,,nema sanse da se odvojim od kompa.

TO je veciti sindrom Civilization-a i ostalih(Colonoization, Alpha Centauri...).
Zove se "samo jos jedan turn". :D :D

Jel moze ova igra da se pokrene sa samo 256mb rama? Imam jednog druga koji kaze da Civ odbija da se pokrene i da mu javlja da ima premalo rama

Nazad
Vrh Dno