Po meni najveća mana TCL-a je što se jako zaleće posle defrosta. Diže do 1700w. Ja sam to donekle rešio tako što sam joj ograničio snagu na gen modu na 4a struje, mada i tad zna da povlači oko 5a što je do 1200w. To što neće da spušta jako nisko modulaciju kad je hladno mislim da je i prednost jer ne duva prohladno pa je ugođaj daleko bolji. To povlači malko veću potrošnju zbog čestog paljena- gašenja. Defroste radi povremeno, kad je u minusu i nije velika vlažnost odradi kratak kontrolni na nekih 3 sata a prave defroste radi kada treba, odnosno kada se spoljna zabeli. Ne pušta da se puno nakupi leda da ne bi to uticalo na kapacitet. Unutrašnja dovoljno tiha, spoljna se čuje ali nije nešto što mi smeta. Ima i tiših ali i daleko glasnijih, neki prosek. Ono što posebno mogu pohvaliti nasuprot zaletanja posle defrosta je mogućnost brzog zagrevanja prostorije. Jako brzo podiže temperaturu ako je pre toga bila smanjena. Takođe grejač joj nije stalno uključen kad je u minusu već ga gasi kad miruje. Ventilator unutrašnje sam isključuje kad duže miruje i ne pada temperatura. Odlazak kondenza posle defrosta je loše rešen pa delom curi i na ostalim rupama a ne samo kroz lulu. To se na voxu i vivaxu ne dešava.