Šta je novo?

Jeftine klime

4 Midea klime u kuci, sa svakom sam prezadovoljan... Jedino primecujem da sto je novija klima , slabije greje, ali je ipak dovoljno...

Pozdrav svima,

Procitao sam ovu temu kao i onu za TCL klimu.

U zgradi zivim, imam stan iznad i ispod i sa bocne strane, prozori su sa severne strane takodje terase i prozori na istok i zapad.
Cilj je da uzmem klime i da mi sluze za grejanje primarno a i hladjenje, stan sa terasama 60 kvadrata.
Ne bih da koristim elektricni kotao koji trenutno imam posto kazu da su racuni visoki zimi ( mada tek sam se uselio pa nisam jos testirao)
Zanima me minimalna potrosnja el energije na grejanje i hladjenje.

Ovako potrebne su mi dve klime, jedna za spavacu 9-10 kvadrata i jedna za dnevnu 16kvadrata. Stan ako posmatramo kao pravougaonik, dnevna je krajnje levo a spavaca krajnje desno u sredini je radna soba/decija i tu ce mi u buducnosti verovatno trebati treca klima.

Koliko bih rekao ove tri su najbolje do oko 40k

1. https://www.eponuda.com/inverter-kl...fs-elite-12000btu-wifi-r32-bela-cena-17678306
2. https://www.eponuda.com/inverter-kl...-inverter-klima-uredaj-12000btu-cena-12670140
3. Vivax Inverter klima ACP-12CH35AERI+

Vidim da pominjete nee wi fi module i moduliranje, jel to potrebno za ove tri klime i sta je sve potrebno kako bi to radilo kako treba.
Koje od ove 3 su najbolje i da li da uzmem 2 iste ili razlicite?
Ako je tacan podataka da je od AERI+ 35 kg vanjska onda sa njom ici definitivno od ovih

Pozdrav, koju klimu preporucujete od ova dva modela:
1. Vox IHD12-SIPMW cena 35.000
2. Vivax ACP-12CH35AERI cena 42.000
Razlika izmedju njih sto sam pročitao je da Vivax ima grejac tacne a Vox ne, i da Vox dolazi sa WiFi modulom.
Kakva su iskustva u grejanju, koja ima bolju modulaciju?
Primarno mi treba za hladjenje a za grejanje u nekom prelaznom periodu soba od 14kvm
Vidim da Vox daje bezuslovnu garanciju od 5god nzm da li je kod Vivax tako

aeri+ 9-ka - moze da greje citave zime
ili kilavi tcl 12-ka

AC-12CHSD/XA73IF ELITE lite - u met... za 33k rsd.​

Za prelazni tcl moze da greje, a prica se da su im klime tihe.
Vox ima najbucniju uj, jer mu prva brzina pojacana.

Poslednja izmena:
Jesi li uzeo modul na kraju i da li radi? I meni treba za AERI+
Uzeo ali mi klima stoji jos neotpakovana, nisam jos zavrsio sa ostalim radovima na spratu, iskrslo mi par stvari, pa se oduzilo renoviranje. Javljam kad odradim da li je sve u redu, nadam se da ce biti.

Porucio sam svakako pa ako ne odgovara, vraticu.

Pa ne vidim razlog da ne odgovara, uglavnom je dongle za vise modela, univerzalan. Jedino ako sam po sebi ne radi, videcemo. :D Javi kako je kod tebe.

Pošto se apsolutno ne doznajem u klime osim osnovnih stvari jačine i šta je inverter šta obična. Potrebna mi je preporuka za prostor od 30-40kvm inverter da može preko wifi da se reguliše i kad sam van kuće. Cena da bude ipak do 60000 jer želim nešto kvalitetnije.Razmišljao sam o tri branda. TCL,Hisense (imam televizore oba branda i zadovoljan sam svakako brandom kao bradnom) ili nešto viša klasa Midea. Išao bih na varijantu 12000 BTU.Ako još nešto treba od podataka kažite da nevedem.Zimi bi se slabije koristila za intezivno grejanje uglavnom za dogrevanje ako nema grejanaja ili kada ga isključe.

Poslednja izmena:
Vivax Aeri+. Majstori koji su mi ugradjivali klimu su par puta ponovili da je Hisense bas djubre za klime, da imaju bas dosta reklamacija i da je Aeri+ prepakovana Midea Forest.

Ali isto je i meni jesenas majstor rekao da Hisense klimu ne kupujem, glavni razlog teža nabavka delova. I preporučio Aeri+. Zimus je odlično grejala, za hladjenje i ne verujem da ću je koristiti.

Upravo to je rekao i ovaj majstor za Hisense. Delove navodno nabavlja samo jedan covek/firma i dugo se ceka.

Šta mislite o ovoj. Činise da je ok.Ima vidim i grejanje kompresora. CL TAC-12CHSD/TPG31I3AH TPro cena 60k

Treba mi sto jeftinija klima za vikendicu, hladjene/ grejanje u jesen. Vidim na Ananas neko ispod 30000, valjaju li čemu? VOX IFX12-SCCT, FOX FAC-12R32IAX-WF?

I vidim da svi preporučuju minimalnu dužinu instalacije od 3m, jel ima neko link sa objašnjenjem zašto?

Treba mi sto jeftinija klima za vikendicu, hladjene/ grejanje u jesen. Vidim na Ananas neko ispod 30000, valjaju li čemu? VOX IFX12-SCCT, FOX FAC-12R32IAX-WF?

I vidim da svi preporučuju minimalnu dužinu instalacije od 3m, jel ima neko link sa objašnjenjem zašto?
Vivax Aeri+

Sto se duzine cevi tj instalacije tice.
Pravilo je tu najverovatnije zbog same minimalne kolicine freona u sistemu kao i (najbitnije) smanjenja prenosa buke/vibracija preko cevi.

Pa ne znam sta da ti kazem za ta tandrkala sa 18kg vanjskim jedinicama. Ko zna kako to radi. Neki minimum mozda

TCL AC-12CHSD/XA73IF ELITE lite​

za 33k rsd, vanjska barem 22kg, i kazu da dobro modulira i da je tiha. Obzirom da neces grejati na minusu, mozda i bude dovoljna. Ili vox ihd 12 - svakako bucnija, ali nesto jaca od tcl.
Inace aeri+ je da ne razmisljas ni zimi o grejanju.

Hvala obojici, pogledacu te predložene, nije problem par hiljada gore. Klima će se stvarno minimalno koristiti, možda max mesec dana godišnje, nije bitna ni buka ni potrošnja, samo da može da ohladi/ugreje taj prostor.

Edit: jel može link ili hint gde da tražim te klime po tim cenama?

Oko 30m2 kuhinja i dnevna, niži plafoni od standardnih, i duvala bi direktno u spavaću od oko 12m2.

Edit: ova npr.? https://ananas.rs/proizvod/vox-klima-uredjaj-12k-btu-ihd12-sipmv-a-bela/1455462
mislim da ce biti ok, malo bucnija, ali jace duva i na prvoj brzini, losije modulira od tcl (ne ide ispod 300w, a i za to treba podesavanje u aplikaciji, inace vuce 500-600w na grejanju), ali svakako brze i lakse ce zagrejati prostor od nje, a i na hladjenju je jaca/efikasnija. Obzirom da imas 42m2, bolje ici na jacu opciju (ihd12 je poprilicno jaka za jeftinu klimu), tcl ce vec teze da izdrzi toliki prostor.
Sacekaj neko od vlasnika ihd12 da se javi.

Poslednja izmena:
Probao malo AERI+ ovih dana i nesto mi se cini kao da je stara Housel bolje hladila… Tacnije siguran sam. Stavim na 17 i fan na max, medjutim ne deluje mi kao da dovoljno ohladi. Klima je vakumirana, gledao kad su radili. Sta moze biti problem?

Housel nije bio inverter? Inverter klime generalno sporije rashlađuju od on/off klima, treba im više vremena da postignu temperaturu, osim ako ne uključiš neki powerfull/turbo ili sličan režim rada.

Nije, on/off je bio. Pa sta znam, evo radi vec 2 sata, hladi al nesto mi nije to to. Mozda tripujem, ne znam.

Nazad
Vrh Dno