dexi
Slavan
- Učlanjen(a)
- 29.10.2007
- Poena
- 310
Levo pored displeja temperature ispd maske, izgleda kao usb stik zaboden u kablic.Može pojašnjenje gde se nalazi wifi modul koji treba resetovati za vox ihd 12?
Levo pored displeja temperature ispd maske, izgleda kao usb stik zaboden u kablic.Može pojašnjenje gde se nalazi wifi modul koji treba resetovati za vox ihd 12?
@frrka jesi li ukačio koliki je histerezis za IHD12? Koliko ide u +/- u održavanju temperature?Ako ne modulira ispod 500w onda bi teoretski trebala da se gasi kada dostigne temperaturu, ako se ne varam? Sto se potrosnje tice dodje mu na isto da li modulira ili se gasi. Za odrzavanje temperature nocu nije toliko bitno da radi non stop. Bitno je samo na koliko se pali ispod zadate.
Neko reče da neće ispod 500-600w. Tj hoće na 200-300W ako se u aplikaciji ograniči max snaga na 30%Pa pazi ovako, ja imam Vox IJL18, inace kopija Aux-a J Smart, na grejanju taj Aux spusta do 300w, bar tako pise u specifikaciji. Moj Vox kad mudolira vazduh na izduvu je bukvalno mlak, da ne kazem prohladan, a kad pipnes holendere oni takodje mlaki, verujem da tada ne trosi vise od 400-500w, a on je 18-tica, a ovo 12 tica, trebala bi i nize da ide od toga. Mislim da bi dve klime u jednom stanu spustale sigurno na 2x300w sto je ok za ceo stan od 50 tak kvadrata, a imas stereo grejanje 😂
Kad se ugasi, koliko opadne temperatura u sobi dok se ponovo ne pokrene klima?To jeste Aux app.
Sinoc od pola 11 do pola sedam jutros (to je vreme kada mi ne radi grejanje) klima setovana na 20°C, temperatura u sobi stabilnih 22.5°C. Spoljna 4°C. Potrošnja 1,7kw ili 210w/h. Pri ovoj spoljnjoj temperaturi često se gasi, na svakih pola sata i bude ugašena po 15ak min. Kad se upali kreće od nekih 700 - 750w i brzo spusti na 500w. Najniže što sam je uhvatio sinoć bilo je 330w i tu je bila zakucana neko vreme. Sve ovo vreme radila je bez onog ograničenja snage, odnosno punom snagom. Još jednom napominjem da je soba u kojoj je klima loše izolovana i da gubi temperaturu dosta brže od ostatka kuće.
Moja Vox iva6 ima tu opciju dostupna je samo preko aplikacijeNije vazno dali je moguce ili ne, nadam se da je pitanje u redu, moj vid dopire donekle a od nekle krecu pitanja, pa prema tome i pitam ono sto ne razumem. Mozda sam se izrazio drugacije, ali ne postavljam pitanje dali je moguce, nego gde ja da nadjem resenje. Konkretno mi treba Silent na Vox daljincu, ako ga ima, ako nema dali moze da se nadje daljinac koji ima Silent a moze da radi na Voxu IHD12 ?
Pa ne mož ga promašiš😂, kad podigneš poklopac videćeš beli usb stick zaboden u crni kabl sa usb adapterom na kraju.Može pojašnjenje gde se nalazi wifi modul koji treba resetovati za vox ihd 12?
To mnogo zavisi od tvoje sobe koju grejesKad se ugasi, koliko opadne temperatura u sobi dok se ponovo ne pokrene klima?
I sta uradi ta oprija iz aplikacije?! Smanji brzinu ispod prve, radi sporije od Low brzine?!Moja Vox iva6 ima tu opciju dostupna je samo preko aplikacije
Da, to je neki silent mod..I sta uradi ta oprija iz aplikacije?! Smanji brzinu ispod prve, radi sporije od Low brzine?!
Nema mnogo oscilacija. Baci pogled na dijagram. Od 00 do 06h dosta konstantno je održavala. U pola 7 sam je isključio, a grejanje još nije počelo da radi kako treba i otud ovaj pad oko 07h ujutru.Kad se ugasi, koliko opadne temperatura u sobi dok se ponovo ne pokrene klima?
Onda to mozda moze da resi problem dexi-u, da manje duva od Low brzine, ali opet mora da duva ako misli da se greje, ne moze bez duvanja 🙄🙄🙄Da, to je neki silent mod..
Nit je osetis niti je čuješ da radi.
Pored nje imam i mideu i TCL ovo je baš najtisa klima.
Koliko kvm grejes sa Voh 12IHD, kuca ili stan i kakva je izolacija, prozori?Prva noc je bila uzas, ne mozes da spavas od nje. Sad sam se vec adaptirao, ne potpuno, ali sam ocekivao da radi drugacije. Znao sam koliko je 50db ali ne i zvuk koji pravi usput. Uglavnom je sada u redu.
Meni ne prebacuje temp. preko zadate, dolazi do nje ali ne preko. Ne gasi se, radi konstantno bez prestanka, retko da se ugasi. Defrost mi je radila dva puta, jutros jedno. Vidim da ima dosta kapljica sa donje strane klime, to je valjda od kondenza, ne znam koliko je to u redu ? Terasa mi je iznad i klima nije izlozena padavinama. Nisam siguran dali su majstori to dobro odradili. Koji merac potrosnje koristite ? Da probam i ja
Instalirao sam ac freedom, nisam odmah ukapirao da treba lozinka koju sam izmislis pa sam lutao. Podesicu rad na app kad budem kod kuce, probacu i taj mod preko aplikacije, nadam se da ce da radi. Hvala !Moja Vox iva6 ima tu opciju dostupna je samo preko aplikacije
Odakle ti ova fotka, koja je ovo aplikacija? Ac freedom?!Nema mnogo oscilacija. Baci pogled na dijagram. Od 00 do 06h dosta konstantno je održavala. U pola 7 sam je isključio, a grejanje još nije počelo da radi kako treba i otud ovaj pad oko 07h ujutru.
Kuca prizemlje, sa tri strane spoljni zidovi, gore iznad ima sprat tako da grejem i komsiju. Uradjena fasada, stiropor 5cm, pvc vrata i prozori. Jedino je visina 3m pa malo teze ugrejati, 30m2 u stvari po standardu 37m2 ako je visina 2,5m. Skoro sam uzeo klimu, pa se nadam da ce da greje zimi.Koliko kvm grejes sa Voh 12IHD, kuca ili stan i kakva je izolacija, prozori?
Koju klimu Vox si uzeo ? Ova moja duva nekako mlako, nema bas nekog vrelog vazduha na 22-23 stepena.Ja sam sa svojim Vox-etom zadovoljan, 45 kvm greje za sad bez problema, danju podesen na 22 u sobi temp. 21-22c, a nocu na 18 u sobi 19c, zavisno od spoljne temp. Nisam verovao da ce ovako precizno da odrzava temp., verovatno zbog velike prostorije, u maloj bi se ugusio sigurno!
I sta uradi ta oprija iz aplikacije?! Smanji brzinu ispod prve, radi sporije od Low brzine?!
Ne, ovo je neki Tuya smart wifi senzor.Odakle ti ova fotka, koja je ovo aplikacija? Ac freedom?!
Koje su prednosti Ac Freedom aplikacije u odnosu na daljinski od klime, sta dobijam tom aplikacijom sto nema na dajinski?Ne, ovo je neki Tuya smart wifi senzor.
Vox IJL18, ali grejem 45 kvm, kuca, bez izolacije 😒Kuca prizemlje, sa tri strane spoljni zidovi, gore iznad ima sprat tako da grejem i komsiju. Uradjena fasada, stiropor 5cm, pvc vrata i prozori. Jedino je visina 3m pa malo teze ugrejati, 30m2 u stvari po standardu 37m2 ako je visina 2,5m. Skoro sam uzeo klimu, pa se nadam da ce da greje zimi.
Koju klimu Vox si uzeo ? Ova moja duva nekako mlako, nema bas nekog vrelog vazduha na 22-23 stepena.
Izloacija mnogo znaci, znam kako je. Dobro je da je 18-ica, ona moze da zagreje tu povrsinu, ova 12-ica tesko preko 40kv.Koje su prednosti Ac Freedom aplikacije u odnosu na daljinski od klime, sta dobijam tom aplikacijom sto nema na dajinski?
Vox IJL18, ali grejem 45 kvm, kuca, bez izolacije 😒
Silent i Sleep su ista opcija, vidim da ti imas Sleep, to je opcija za spavanje kada bi klima trebala najtise da radi, smanji duvanje i smanji buku spoljasnje jedinice, probaj.Slika je sa neta, isti je samo na dnu pise Vox
Mute nesto.
Napravili su jeftinu klimu, pitam se dali u opste radi ovaj zadnji red na daljincu ili nema svrhu, kao i taj mute.
Sleep menja temp.tokom noci, obara je za 2 stepena na grejanju, a Silent je najtisi moguci rad ventilatora na odredjenoj klimi. Vox ima Sleep ali nema Silent na daljincu, ne znam na aplikaciji!Silent i sleep nisu iste opcije.
Silent menja temperaturu tokom noći, a silent je besumni mod rada
Ne treba mi kad spavam, nego dok sam budan, da mi zuji samo muva. 😉Silent i Sleep su ista opcija, vidim da ti imas Sleep, to je opcija za spavanje kada bi klima trebala najtise da radi, smanji duvanje i smanji buku spoljasnje jedinice, probaj.
To cemo da utvrdimo veceras, mozda aplikacija ima jos neke funkcije pa bude zanimljivo.Sleep menja temp.tokom noci, obara je za 2 stepena na grejanju, a Silent je najtisi moguci rad ventilatora na odredjenoj klimi. Vox ima Sleep ali nema Silent na daljincu, ne znam na aplikaciji!
Otvori i flasu vina, daljinski u ruke..ti i ona 😂😂😂Ne treba mi kad spavam, nego dok sam budan, da mi zuji samo muva. 😉
To cemo da utvrdimo veceras, mozda aplikacija ima jos neke funkcije pa bude zanimljivo.
Ako aplikacija ne radi, ona ce mi biti daljinski. 😂😂Otvori i flasu vina, daljinski u ruke..ti i ona 😂😂😂
Da li ce klima da bude primarno grejanje, koliko para zelis da das za klimu, koliko metara je dugacka dnevna plus ova od 14 m?!Moze li pomoc oko odabira snage klime, treba mi za grejanje pretezno, imam jednu vecu prostoriju koja je primarna za grejanje, vidi se na slici obelezena kao 45kvm, mala prostorija je kupatilo od 8kvm i jedna sobica od 14kvm u nastavku velike prostorije, da li bi ok ovde bio inverter od 12000 BTU, inace dobra je izolacija i plafon nije visok, iznad ovog prostora imam i potkrovlje koje je nekih 33kvm i tu mislim da ce resiti problem jos jedna 12ica, ali ovaj donji prikazan na skici deo me buni i nisam siguran sta da gledam.
Ovaj Silent mod ne radi bas kao Silent mod na AC freedom, barem kod mene na IHD12 radi slicno kao i Low mod, duva slicno kao i Low mod, i ako ga klima registruje bipom nista se generalno ne menja ako prebacujes sa Low na Silent, ali kad se prebacuje sa vece brzine onda Silent mod radi i ponasa se kao Low. Mozda je slabije duvanje, videcu pred spavanje kako se oseca.Da, to je neki silent mod..
Nit je osetis niti je čuješ da radi.
Pored nje imam i mideu i TCL ovo je baš najtisa klima.
Kod mene su stavili filtere bez komentara, oni dolaze na onu mrezicu koja se skida kada se cisti. Mislimo na iste filtere, zelene ? Koliko sam procitao, jedan sluzi za one 2,5PM cestice od gasova u vazduhu, a aktivira se sa dugmetom Health na daljinskom. Nisam siguran za sta je drugi, ali mislim da je slicna namena.Ovako izgleda.
A da li ti je majstor stavio ona dva glupa filtera mozda sto stizu uz nju?
Te filtere ovaj moj nije ni razmatrao za ubacivanje, kaze smece su.
A kroz neko vreme se raspadnu i havariju unutra mogu da naprave (njegove reci).
Ja sam pisao kako radi na Vox iva6 ihd12 nisam ni pomenuo.Ovaj Silent mod ne radi bas kao Silent mod na AC freedom, barem kod mene na IHD12 radi slicno kao i Low mod, duva slicno kao i Low mod, i ako ga klima registruje bipom nista se generalno ne menja ako prebacujes sa Low na Silent, ali kad se prebacuje sa vece brzine onda Silent mod radi i ponasa se kao Low. Mozda je slabije duvanje, videcu pred spavanje kako se oseca.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari