Pa i nisi u pravu. Daj mi japanca za ove pare koji bi bolje grejao neki stan od ove dve klime zajedno i kako bi to izveo?!Логика два југа која иду 120 су боља од мерцедеса који иде 200...
Nije bilo nikakvog džepa. Nema. Samo garantni list umotan (urolan) i zadenut za jedan od "tregera" na kutiji spoljašnje jedinice. Mislio sam da je sve tu, pa video da je garantni list, pa reko' možda račun šalju na mejl. Kad ono ništa. Pisali su da je stiglo na kutiji, a nije. Zatražio sam kopije. 99% je kurir z@sr@oTu iz tog dzepa odakle si izvukao garantni list, trebalo da je da stoji i fiskalni racun.
Dzep je naravno nalepljen na kutiju sa strane.
Vidikovac Metro.
Pa sad, nije samo sirova snaga u pitanju. Ako ne ide niže od 500-600W (sem ako se ograniči max snaga u aplikaciji) i ako je efikasnost niža, veća buka, manja max snaga... Svakako za 35k je odličan izbor, za hlađenje i dogrevanje. Još ako precizno održava zadatu temperaturu, sreći nema krajaPa i nisi u pravu. Daj mi japanca za ove pare koji bi bolje grejao neki stan od ove dve klime zajedno i kako bi to izveo?!
Losa ti je logika za poredjenje. Dva juga ne mozes da vozis istovremeno pa da sabiras njihove performanse, a dve klime mozes!
Pa pazi ovako, ja imam Vox IJL18, inace kopija Aux-a J Smart, na grejanju taj Aux spusta do 300w, bar tako pise u specifikaciji. Moj Vox kad mudolira vazduh na izduvu je bukvalno mlak, da ne kazem prohladan, a kad pipnes holendere oni takodje mlaki, verujem da tada ne trosi vise od 400-500w, a on je 18-tica, a ovo 12 tica, trebala bi i nize da ide od toga. Mislim da bi dve klime u jednom stanu spustale sigurno na 2x300w sto je ok za ceo stan od 50 tak kvadrata, a imas stereo grejanje 😂Pa sad, nije samo sirova snaga u pitanju. Ako ne ide niže od 500-600W (sem ako se ograniči max snaga u aplikaciji) i ako je efikasnost niža, veća buka, manja max snaga... Svakako za 35k je odličan izbor, za hlađenje i dogrevanje. Još ako precizno održava zadatu temperaturu, sreći nema kraja
IHD12 nema grejac tacne, to sto si ti cuo je defrost-otapanje spoljnog izmenjivaca. Prva brzina na svim Vox klimama je malo jača od drugih klima, kao da je prva ustvari druga brzina. Klima ne moze da greje sobu a da ne duva ventilator, to ni jedna klima ne moze, ne znam na sta tacno mislis?!IHD12 radi solidno, nisam imao ranije klimu ali na 23C sedim u majci sa kratkim rukavima, a grejem 30m2 sa visinom od 3m, sto je nekih 37m2 ako uzmemo da je standardna visina 2,5m. Izolacija 5cm stiropor, pvc, sa tri strane spoljni zidovi, iznad sprat. Juce ujutru je ugasila UJ i zagrevala tacnu SJ jer je bilo leda na njoj sa donje strane, verovatno od kondenza jer sam je iskljucio tokom noci jer nisam navikao na zvuk UJ. Generalno duva slicno kao TA pec na low podesavanju, ali mi je smetao pritisak vazduha koji pravi ventilator. Nisam nasao opciju da samo greje bez duvanja na daljincu pa bih zamolio ako neko zna kako podesiti ovu opciju, neke klime je imaju, ovde ne nalazim. Takodje i oko ovog wifi-a ako moze neko pojasnjenje koje aplikcije i nacin kako sve instalirati. Hvala !
Kako god otopio je led, pa predpostavljam da je to ono pametno otapanje sto su pomenuli u objasnjenju. Kod nekog Vivaxa sam video da moze da se smanji na daljincu duvanje do kraja, a klima i dalje odrzava temperaturu, zato me zanima dali takva opcija ima i kod IHD12, iritira me nocu duvanje pa bih na neki nacin da ga iskljucim, a da i dalje odrazava temperaturu.IHD12 nema grejac tacne, to sto si ti cuo je defrost-otapanje spoljnog izmenjivaca. Prva brzina na svim Vox klimama je malo jača od drugih klima, kao da je prva ustvari druga brzina. Klima ne moze da greje sobu a da ne duva ventilator, to ni jedna klima ne moze, ne znam na sta tacno mislis?!
Ako ga zovemo Silent onda bi mu ime trebalo biti povezano sa onim sto radi, ja bih da ga nadjem na daljincu za IHD12 ali je ne vidim, mozda jedini pravi Silent je onaj Off, a duvanje je duvanje pa makar ono bilo i malo. I ako znas reci da i ja znam.Ni jedna klima ne moze da greje a da ne duva, to je NEMOGUCE! To sto si ti video je Silent funkcija, odnosno slabo duvanje, al je opet duvanje ventilatora!
То је немогуће. Ваздух је изолатор, без протока ваздуха нема грејања/ хлађења.Kako god otopio je led, pa predpostavljam da je to ono pametno otapanje sto su pomenuli u objasnjenju. Kod nekog Vivaxa sam video da moze da se smanji na daljincu duvanje do kraja, a klima i dalje odrzava temperaturu, zato me zanima dali takva opcija ima i kod IHD12, iritira me nocu duvanje pa bih na neki nacin da ga iskljucim, a da i dalje odrazava temperaturu.
Nije vazno dali je moguce ili ne, nadam se da je pitanje u redu, moj vid dopire donekle a od nekle krecu pitanja, pa prema tome i pitam ono sto ne razumem. Mozda sam se izrazio drugacije, ali ne postavljam pitanje dali je moguce, nego gde ja da nadjem resenje. Konkretno mi treba Silent na Vox daljincu, ako ga ima, ako nema dali moze da se nadje daljinac koji ima Silent a moze da radi na Voxu IHD12 ?То је немогуће. Ваздух је изолатор, без протока ваздуха нема грејања/ хлађења.
Postavi fotografiju daljinskog koji imaš.Konkretno mi treba Silent na Vox daljincu, ako ga ima, ako nema dali moze da se nadje daljinac koji ima Silent a moze da radi na Voxu IHD12 ?
Vazno je da li je moguce ili nije nesto sto hoces, a ti to sto hoces je nemoguce! Ne znam koji dajinac imas, ali sporija brzina od prve(Low) nema, osim kontrolne, ali to nema veze sa grejanjem. Neke klime imaju sporiju prvu brzinu i manje duvaju ali eto Vox nema, tako je bazdarena. Jedino da uzmes nekog dobrog elektricara pa da joj smanji pru brzinu povecanjem otpora na el.motoru, itd..
Postavi fotografiju daljinskog koji imaš.
Mute nesto.@dexi Ne postoji takva opcija na daljinskom upravljaču, ali ima u aplikaciji opcija "mute". E sad, čemu služi pojma nemam. Pre par minuta sam je uključio da vidim šta će se desiti i ništa se nije promenilo, klima i dalje duva kao i pre toga. Možda je potrebno neko vreme da bi se postigao efekat.
Što se tiče povezivanja na Wi-Fi, skini aplikaciju AC Freedom. Ako budeš imao problema sa povezivanjem, pročitaj stranicu dve unazad kako sam ja to rešio a posle mene i neki drugi ljudi sa foruma su uspeli na istu način da povežu svoje uređaje na Wifi.
PS klima je dostigla zadatu temperaturu i ugasila se, ova "Mute" opcija definitivno nema nikakvu ulogu.
AC Freedom trazi da se registrujes, posalju ti verifikacioni kod na mail ili telefon, a lozinka je ?@dexi Ne postoji takva opcija na daljinskom upravljaču, ali ima u aplikaciji opcija "mute". E sad, čemu služi pojma nemam. Pre par minuta sam je uključio da vidim šta će se desiti i ništa se nije promenilo, klima i dalje duva kao i pre toga. Možda je potrebno neko vreme da bi se postigao efekat.
Što se tiče povezivanja na Wi-Fi, skini aplikaciju AC Freedom. Ako budeš imao problema sa povezivanjem, pročitaj stranicu dve unazad kako sam ja to rešio a posle mene i neki drugi ljudi sa foruma su uspeli na isti način da povežu svoje uređaje na Wifi.
PS klima je dostigla zadatu temperaturu i ugasila se, ova "Mute" opcija definitivno nema nikakvu ulogu.
Prebacuje 2 stepena kada napoju nije mnogo hladno, kako zahladjuje i temp ide na dole dolazi na svoje i radi tacno. Recimo moja kada je napoju temp.15c greje dva stepena vise od zadate, na 5c jedan a kad je ispod nule radi tacno u stepen, eto..Kako god, na duvanje ventilatora ćeš morati da se navikneš ili da pređeš na neki drugi vid grejanja. Možda da probaš neki malo bolji Daikin model, kažu da su prilično tihe.
Inače, klima prebacuje zadatu temperaturu za nekih 2,5°C što i nije neki problem, jednostavno je podesiš na koliko ti odgovara i smanjiš za 2-3 stepena i to je to. Za dva dana koliko je koristim još je nisam uhvatio da radi defrost. Doduše i spoljna temperatura je sve vreme u plusu. Trenutno 4°C, vlažnost 100%.
Verovatno da je tako. Kratko je imam da bih stekao širu sliku toga kakva joj je kultura rada. Samo pišem neka svoja prva zapažanja.Prebacuje 2 stepena kada napoju nije mnogo hladno, kako zahladjuje i temp ide na dole dolazi na svoje i radi tacno. Recimo moja kada je napoju temp.15c greje dva stepena vise od zadate, na 5c jedan a kad je ispod nule radi tacno u stepen, eto..
To jeste Aux app.Poato je to kopija AUX.. Mozda da probate sa AUX app ako je uopšte ima..
Prva noc je bila uzas, ne mozes da spavas od nje. Sad sam se vec adaptirao, ne potpuno, ali sam ocekivao da radi drugacije. Znao sam koliko je 50db ali ne i zvuk koji pravi usput. Uglavnom je sada u redu.Kako god, na duvanje ventilatora ćeš morati da se navikneš ili da pređeš na neki drugi vid grejanja. Možda da probaš neki malo bolji Daikin model, kažu da su prilično tihe.
Inače, klima prebacuje zadatu temperaturu za nekih 2,5°C što i nije neki problem, jednostavno je podesiš na koliko ti odgovara i smanjiš za 2-3 stepena i to je to. Za dva dana koliko je koristim još je nisam uhvatio da radi defrost. Doduše i spoljna temperatura je sve vreme u plusu. Trenutno 4°C, vlažnost 100%.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari