Šta je novo?

Jeftine klime

Pa jedno 15 puta sam pokušavao, bezuspešno. Onda sam iščupao Wi-Fi modul iz onog kablića i krenuo proceduru ispočetka. Kad sam došao do koraka gde aplikacija kreće da traži uređaj i počne da se vrti onaj kružić, tad sam uštekao Wi-Fi modul u njegovo mesto i posle 7-8 sekundi.. BINGO. Kod mene je uspelo, nadam se da će i kod tebe.

Poslednja izmena:
@East46 , to je to, uspeo sam na obe da povezem.
Ovo znaci samo jedno, da nas VOX daljinski nije za ovaj model jer ne resetuje WiFi modul preko Health dugmeta.
Mi smo sa ovim potezom izvlacenja WiFi adaptera rucno resetovali adapter prilikom uparivanja, i zato je povezivanje uspelo.

Svaka cast u svakom slucaju 🍻

Ukljucio sam power limit na 30% na obe klime, ok greju i dalje (y)

Taj prvi, manji, dajinski je originaj Aux daljinski, a ovaj drugi veci daljinski je isto original Aux daljinski, samo za razlicite modele Aux klima.

@GhostFace @mINUS i @jozza su uzeli iste IHD12

Jedino da oni napisu kako njima rade sada

Proveri sa njime da li tvoja ima grejac tacne i ako nema koliko je ugradnja? Vecina klima ih ima. To bi ti dosta pomoglo.

Danas je padao sneg ako ti je na strani gde je navejavalo na spoljnu lako se napuni izmenjivac i ledi. Zavisi gde je postavljena.
Moje i dalje sede u kutijama i čekaju da se taj sprat izgradi. Kad sam ugovarao izgradnju kuće, preduzimač je obećao da je stavi pod krov za mesec dana. Evo prošlo 3.5 meseca, kreću da zidaju sprat.

Tebi ce da prodje garancija dok dodju na red da ih turis na zid 🙂

Cao ljudi, cisto da se javim sa update, skućih se konačno, na kraju sam ovde stavio u dnevnu sobu LMCE 12 (placena 72k) koja mi za sada greje skoro 50 kvadrata, dnevnu sa kuhinjom, hodnik i spavacu sobu, a u radnoj sobi samo nocu punim TA peć i trenutno mi to zavrsava posao, nisam na kraju uspeo da izolujem tavansku plocu ni vremenski ni finansijski tako da LMCE trenutno sljaka na ovoj kvadraturi, rasporedu prostorija i bez izolacije gore, zidovi izolovani sa 10cm, pvc prozori i sprat ispod mene se greje, svi zidovi vanjski. Kad namestim temperaturu na 22c na daljinskom, dnevna soba i kuhinja budu zagrejani tako da temperatura u prostoriji bude nekako na pola, niti za majicu niti za duks, u hodniku bude stepen hladnije a spavaca par stepeni hladnija ali je super za spavanje. Na tih 22c potrosnja ide izmedju 280w i 450w a 70% vremena se vrti na oko 350w. Kad stavim na 23c na daljinskom tada strana kuce bude zagrejana na temperaturu koja meni najvise prija, taman za majicu ali ne bude vruće, tada trosi od 450w do 600w, najveci deo vremena je na oko 550w skoro duplo vise nego kad je na 22, na 24c zagreje tako da vec bude na granici vruceg ali tada i spavaca soba bude topla, potrosnja je tada oko 700w. Za defrost nisam siguran, nisam primetio ni jednom da se bilo sta promenilo od kad sam je upalio, radi vec 10 dana tako. Mane koje mozda nekome i nisu mane su to sto je daljinski odvratan i sto na unutrasnjoj jedinici nema displeja, takodje kad se pritisne dugme treba 2 sekunde dok odreaguje, spoljna mi za razliku od drugih klima ima nekako visokofrekventniji zvuk i kad se zada veca temperatura ili ukljuci power mode taj zvuk je jako iritirajuci dok se ne smiri, sva sreca prozori dobro dihtuju pa se ne cuje iznutra ali dvoriste dreči. Matorcima dole radi midea xtreme sve vreme i ona je mnogo lepsa i prijatnija za koriscenje ali da bolje greje na istoj potrosnji, ne bas. Ceka se jaci minus da vidim kako ce raditi ali ovu zimu ce morati da bude magare dok ne kupim jos jednu klimu da se dobacuju, kontam da nije namenjena za ovu kvadraturu i ovaj raspored. Ako uspem posle ng da stavim izolaciju na tavan ispraticu potrosnje i temperature pa cemo videti kolika je razlika. Hvala svima na savetima i preporukama.
LMCE ima dvoredni izmenjivač i EEV ventil, tako da iako ima samo 26kg, ima prednost u odnosu na kineze jer moze da izvuče više snage. E sad jedina zamerka je taj visokofrekventni zvuk, a to je zvuk malenog kompresora koji se vrti na većoj frekvenciji u odnosu na konkurenciju. To je Panasonic kompresor, kvalitet nije upitan. Ja ni jednu LMCE ne čujem u kući, sve sam ih stavio na duže cevi (5, 7 i 9m) tako da su sa zadnje strane kuće. Greju i hlade od 2018-te za sitne novce. Doduše, čim padne ispod nule moji pale gas, prozvao sam ih "pipači radijatora", jer ako radijator nije vruć onda grejanje "ne valja". Na 25°C ja sam u majici, oni u džemperima i gunjevima. Starost i bolest su grozna stvar...
Tebi ce da prodje garancija dok dodju na red da ih turis na zid 🙂
Vrlo verovatno, al' svrbele su me pare i realno 35k za inverter je sjajna ponuda koju nisam mogao da odbijem.

Poslednja izmena:
Na 25°C ja sam u majici, oni u džemperima i gunjevima. Starost i bolest su grozna stvar...
U sobi 25C, radi kotao na pelet, radi klima, i majka prica kako joj zebu noge.
Ne mozemo mi to da shvatimo trenutno, ali se plasim da ce mnogi kroz godine isto iskusiti...

Zna li neko da li treba registracija ili nešto slično za Vox klime da bi se dobilo 5 godina garancije, i da li je uslovljeno nečim, npr redovan godišnji servis? Znam da sam Hisense morao da registrujem, a servisi nisu uslov.

Fiskalni račun od kupovine uređaja ili od servisa za ugradnju? Ovo prvo imam ovo drugo ne. Neki blok račun ručno ispisan su mi dali, pečat na garantni list stavljen.

Ja sam dobio samo JEDAN garantni list. Nema računa. Očekivao sam da dokumentacija stigne poštom, ali kako je prošlo previše vremena kontaktirao sam prodavca i zatražio kopije računa i garancije. Oni kažu da je sve to u najlonskom "džepu" isporučeno na pakovanju, ali toga ovoga puta nije bilo. Klime su i dalje u kutijama, neotpakovane, ali te "koverte u najlonu" koja se zalepi za kutiju prilikom isporuke nema, niti je bilo. Ko je zeznuo stvar, da li kurir ili prodavac videćemo.

Ja sam dobio samo JEDAN garantni list. Nema računa. Očekivao sam da dokumentacija stigne poštom, ali kako je prošlo previše vremena kontaktirao sam prodavca i zatražio kopije računa i garancije. Oni kažu da je sve to u najlonskom "džepu" isporučeno na pakovanju, ali toga ovoga puta nije bilo. Klime su i dalje u kutijama, neotpakovane, ali te "koverte u najlonu" koja se zalepi za kutiju prilikom isporuke nema, niti je bilo. Ko je zeznuo stvar, da li kurir ili prodavac videćemo.
Tu iz tog dzepa odakle si izvukao garantni list, trebalo da je da stoji i fiskalni racun.
Dzep je naravno nalepljen na kutiju sa strane.

ako je kupljen online, ne mora da ima fiskalni racun, svakako ima racun dobijen na email

Sad sam video 33k u metrou sa Pdv

Sta kažu vlasnici.. Vredi li?

Ovo je top cena, ma kakva da je. Na leto 2019. sam ovoliko platio Vivax aemi 9

***. Da ne zovem pasu dzabe da trci po klimu

Pa vidi mozda nisu pustili sve prvog dana. Meni trenutno ne treba pa nisam ni pitao da li ima koja u steku, ako je blizu ima fore da se proseta do 22h.

nema nigde. planule jos 7og. da su imali 100 komada po centru sve bi prodali

Fiskalni racun je jedan, ne mogu da ti ga posalju naknadno.
mogu da ti ga odstampaju, a to mozes i sam jer si ga dobio na mail.
Aman, ne funkcionisu svi isto.
Poruceno sa Tempo Tehnika online, stigle klime sa zalepljenim fiskalnim i garantnim listom.
Fakturu A4 stampanu na email nikada nisam dobio.

Cak je pisalo da kurir obavezno lupi pecat prodavnice na garantne listove, sto se naravno nije desilo.
To, sam procitao po odlasku kurira, i otvaranje kutija kao napomenu na papiru.

ePlaneta recimo radi tako kako si rekao, posalju robu, pa tek naknadno racun na email, kada su sigurni da je kupac preuzeo posiljku, logicno.

E da, obavezno proveravati i spam/junk folder tih dana, jer email sa racunom moze lagano da ode u junk.

Vrh Dno