Šta je novo?

Jeftine klime

Moja IJL18 ima fabricki ugradjen grejac. E sad kako radi i kad radi jos ne znam?!

Данас сам тестирао IHD12. Дува као тајфун на ауто моду. После неког времена се мало примирила али много јаче дува у просеку од мидее xtreme (AG-12NXD1). Вукла је највише 1100-1200w, али није спуштала испод 500-600w. Мислим да би на тих 500-600w морала боље да греје некако млакачко. Напољу је било око 6 степени. Није се ледила спољна. На WiFi нисам успео да је повежем. Имам и IVA1-12 и која се без проблема повезује на WiFi.
Хтео сам да сутра у метроу купим још једну IHD12, али готово да сам одустао.

Ne moze da postigne zadatu temp jer duva mlako ili odrazava temp tako sto duva mlako?

E upravo to,bas mlak vazduh izduvava.Ja sa povezivanjem na WI-FI nisam imao problema.Barem to radi korektno.
То може бити последица тога што јако дува, другим речима: издува већу количину ваздуха и онда је нормално за очекивати да буде хладнији, али ја сам обарао брзину на мин. и и даље ми делује да мидеа осетно боље греје за исту потрошњу струје. Највеће разочарење је то што модулира на 500-600w - као Gree muse. Тестираћу још који дан...
Можеш ли укратко како си је повезао на WiFi?

Šok komore koje se koriste za brzo zamrzavanje proizvoda kroz unutrasnji izmenjivač imaju ugradjene niskotemperaturne grejace i veliki grejac na dnu same posude-tacne. Kada komora ode u otapanje, odbosno defrost, kompresor se gasi i grejaci otapaju led. To traje od 5 do 15 min na svakih 8 sati. u zavisnosti od velicine komore. Izuzetno efikasan sistem i tako komora moze da radi mesecima bez gasenja. Napominjem da je kompresor mnogo veci nego kod klima kao i snaga. A propo price o grejacima tacne, mislim da ima mnogo smisla ugraditi silikonski grejac pa cak ga staviti i na donji deo izmenjivaca.

Ne moze da postigne zadatu temp jer duva mlako ili odrazava temp tako sto duva mlako?
Соба је 18 квадрата, постигне температуру и пребаци пар степени али држи све време на 500-600w (тестирао сам 2-3 сата). На ово време мени мидеа греје дневну собу од 30 квадрата, плус кроз предсобље дечију и предвече спаваћу (cca додатних 50 квадрата) већи део дана у модулацији испод 300w (спрат је одлично изолован).

Poslednja izmena:
Соба је 18 квадрата, постигне температуру и пребаци пар степени али држи све време на 500-600w (тестирао сам 2-3 сата). На ово време мени мидеа греје дневну собу од 30 квадрата, плус кроз предсобље дечију и предвече спаваћу (cca 50 квадрата) већи део дана у модулацији испод 300w (спрат је одлично изолован).
***, i meni amber greje 40kv zakucan na 416w, a nordic na 560w istu kvadraturu na istu trmperaturu. Razlicite klime.

То може бити последица тога што јако дува, другим речима: издува већу количину ваздуха и онда је нормално за очекивати да буде хладнији, али ја сам обарао брзину на мин. и и даље ми делује да мидеа осетно боље греје за исту потрошњу струје. Највеће разочарење је то што модулира на 500-600w - као Gree muse. Тестираћу још који дан...
Можеш ли укратко како си је повезао на WiFi?
Bitno je da ti je ruter na 2.4 GHZ,za ostalo samo preatis korake po uputstvu,Instaliras aplikaciju na telefonu i pratis uputstvo koje smo dobili uz klimu.Ne znam na kom koraku imas problem,ali takodje je bitno da resetujes Wi_Fi modul klima uredjaja kao sto je opisano,a imas dve opcije za povezivanje i instaliranje upravljackog softvera:skeniranjem ili rucnim unosom koda 6364d,barem je kod mene taj kod u uputstvu.Ja sam morao rucnim unosom i to je to.

Bitno je da ti je ruter na 2.4 GHZ,za ostalo samo preatis korake po uputstvu,Instaliras aplikaciju na telefonu i pratis uputstvo koje smo dobili uz klimu.Ne znam na kom koraku imas problem,ali takodje je bitno da resetujes Wi_Fi modul klima uredjaja kao sto je opisano,a imas dve opcije za povezivanje i instaliranje upravljackog softvera:skeniranjem ili rucnim unosom koda 6364d,barem je kod mene taj kod u uputstvu.Ja sam morao rucnim unosom i to je to.
Тако сам повезао IVA1-12, али овај IHD12 неће да чује. Могуће да је фелеричан...

Ova IJL18 je defakto osrednji kinez 12ca sa nakalemljenom unutrašnjom od 18ce.

Ova IJL18 je defakto osrednji kinez 12ca sa nakalemljenom unutrašnjom od 18ce.
To sam i ja zakljucio. UJ velika sa velikom i jakom turbinom, veoma brzo obrne vazduh u lelikoj sobi od 45 kvm, bukvalno drzim na prvoj brzini od cetiri koje ima, a SJ ima 28 kg sto je cista 12-tica, ali ima dvoredni isparivac, grejac tacne SJ i kompresor od 1KG fluida, sto bi bilo malo jaca 12-tica, al svakako ne 18-tica. Primetio sam da kad spoljna temperatura padne na oko nule spoljni ventilator duva jace od svih klima koje sam video, mislim na 12-18, verovatno da bi manje ledio, sta ga znam!

To sam i ja zakljucio. UJ velika sa velikom i jakom turbinom, veoma brzo obrne vazduh u lelikoj sobi od 45 kvm, bukvalno drzim na prvoj brzini od cetiri koje ima, a SJ ima 28 kg sto je cista 12-tica, ali ima dvoredni isparivac, grejac tacne SJ i kompresor od 1KG fluida, sto bi bilo malo jaca 12-tica, al svakako ne 18-tica. Primetio sam da kad spoljna temperatura padne na oko nule spoljni ventilator duva jace od svih klima koje sam video, mislim na 12-18, verovatno da bi manje ledio, sta ga znam!
Tako je. Da manje ledi spoljasnja zbog vlage

Evo ja da iznesem svoje iskustvo sa ovim inverter sranjem.Spoljna temperatura 0 stepeni, a u sobi od 25 m2 ne mogu da postignem ni 22 stepena.Na svakih pola sata se gasi da odledi spoljnu jedinicu.Majstor sto mi je ugradio klimu mi kaze (danas sam ga zvao jer sam mislio da nesto nije uredu) da je to normalno zato sto je bila velika vlaznost vazduha pa vise ledi!!!!Pa sta onda da ocekujem kad bude -10? Sad mi je zao sto sam skinuo staru Samsung klimu zbog ovog ******.Inace kupio sam je jos proletos, cena bila 52000!!!Sad vidim da ih ima i za 35000,i to je mnogo,mada za hladjenje je bila sasvim ok.Ali sa njom se necete ugrejati sigurno ili sam ja potrefio na neki skart primerak
Ja zaista nemam takvih problema.
Uzeo dve i nijedna se ne ponasa slicno tvojoj prici.
Na donjem spratu dogrevam dnevnu sa trpezarijom i kuhinjom, nekih 40m2.
A kod mene sobu od 20m2.
Recimo sinoc sam prokuvao u sobi, digla je temperaturu na 27C, nastelovana na 25C.
Spustio sam na 23C i ugasila se.

Juce je i padao sneg i bilo je sumaglice, i donja je radila najnormalnije bez defrosta nekih par sati.
Obe spoljne jedinice, juzna strana.

Pri tom moram reci da sam jako zadovoljan "bukom" unutrasnje a jos vise spoljasne jedinice.
Nema pucanja plastike, i nema tandrkanja i zujanja, samo prijatno šume.

Jel si ti siguran da imas IHD12, jer se ovde niko uspesno nije nakacio na wifi za razliku od tebe 😅

A kod mene sobu od 20m2.
Recimo sinoc sam prokuvao u sobi, digla je temperaturu na 27C, nastelovana na 25C.

Juce je i padao sneg i bilo je sumaglice, i donja je radila najnormalnije bez defrosta nekih par sati.

Pri tom moram reci da sam jako zadovoljan "bukom" unutrasnje a jos vise spoljasne jedinice.

Jel si ti siguran da imas IHD12, jer se ovde niko uspesno nije nakacio na wifi za razliku od tebe 😅
Da li mozes sa testiras do koliko vati spusta potrosnju, koliko je bucna spoljasnja jedinica kada stavis klimu da greje na 30 stepeni sa prvom brzinom I da li duva ventilator unutrasnje kada klima dostigne zadatu temperature I ugasi se?

Da li mozes sa testiras do koliko vati spusta potrosnju, koliko je bucna spoljasnja jedinica kada stavis klimu da greje na 30 stepeni sa prvom brzinom I da li duva ventilator unutrasnje kada klima dostigne zadatu temperature I ugasi se?
Nemam merac, to i mene zanima.
Kada dostigne temperaturu ugasi ventilator.

A kod mene sobu od 20m2.

Znaci mene zapao neki felerican komad,mada danas nisam imao istih problema kao juce.I verovatno veliki problem pravi polozaj spoljne jedinice.A u prilogu evo slike sa unutrasnje jedinice gde se vidi koji je model.

Prilozi

• IMG_20231207_223537.jpg
    IMG_20231207_223537.jpg
    90 KB · Pregleda: 87
A kod mene sobu od 20m2.

Ti se grejes klimama kao jedinim grejnim telima ili se grejes tipa na centralno ,ta peci pa dogrevas klimama po potrebi?

Znaci mene zapao neki felerican komad,mada danas nisam imao istih problema kao juce.I verovatno veliki problem pravi polozaj spoljne jedinice.A u prilogu evo slike sa unutrasnje jedinice gde se vidi koji je model.
A ,sto se tice aplikacije moja radi bez problema,a evo i snimak ekrana telefona.

Prilozi

• Screenshot_20231207_225948.jpg
    Screenshot_20231207_225948.jpg
    48.1 KB · Pregleda: 81
@djape72
Da ti nije možda u aplikaciji uključeno ovo ograničenje snage pa da zbog toga klima slabije radi?

Prilozi

• Screenshot_20231207-232401.png
    Screenshot_20231207-232401.png
    80.8 KB · Pregleda: 79
Da je to ukljuceno ne bi nikad trebala da ode u defrost, ovde je nesto drugo u pitanju!

A moja vivax aeri radi df kada joj temperaturu smanjim sa 25 na 21. Kada upalim klimu uveče oko 18h. i u startu da bi brže zagrejala stevim t na 25c. i nakon pola sata je smanjim na 21c. jer se toplota već oseća tada klima ode u df. Odradi to i nastavi sa radom do 00h. uglavnom bez df ili možda odradi još jedan dva defrost-a. Čudno mi je zašto odradi df baš kada joj olakšem posao smanjenjem temperature koju treba da postigne.

A moja vivax aeri radi df kada joj temperaturu smanjim sa 25 na 21. Kada upalim klimu uveče oko 18h. i u startu da bi brže zagrejala stevim t na 25c. i nakon pola sata je smanjim na 21c. jer se toplota već oseća tada klima ode u df. Odradi to i nastavi sa radom do 00h. uglavnom bez df ili možda odradi još jedan dva defrost-a. Čudno mi je zašto odradi df baš kada joj olakšem posao smanjenjem temperature koju treba da postigne.
Neke su klime tako programirane da na odredjenim temperaturama kad ih ugasis ili imaju po senzoru dosta stepeni razlike, odrade df da se ociste i brze mogu startat kod slijedeceg paljenja. Predpostavljam da je i kod tvog modela tako

Pa ako je klima forsiranjem orvibitno nakupila led, onda neki algoritam kaže da se DF rade tako da korisniku se ne utiče koliko toliko na udobnost. Dakle kad joj smanjis temp softver verovatno tafa izmeri visu temp u prostoriji i kaze sad imam "lufta" da se odledim a da njemu to ne smeta. :D
I tad ga odradi...

Ti se grejes klimama kao jedinim grejnim telima ili se grejes tipa na centralno ,ta peci pa dogrevas klimama po potrebi?
Centralno na pelet, pa dogrevam kada kotao ne radi izmedju paljenja.
Ja tacno znam za sta sam kupio ovaj model, i nemam dilemu, niti zelju da tvrdim da je klima neko cudo.
Za ove pare meni ispunjava ulozeno, za sada i preko od toga.
Da sam zeleo da se grejem samo na klimu, isao bi svakako na neke skuplje modele od po 65 000 minimum.

Imamo IVA7 takodje skoro montirana na kucu, smatram da je IHD12 klima kvalitetnija i bolja, uostalom to smatra i serviser koji je ugradio obe.

Uporedio sam sliku sa mojom, i to je to, stim sto je moja proizvedena 2023-04, sto mu dodje April ove godine.
Ma, do mesta gde zivis je, i naravno polozaja spoljne jedinice.
Ali, ako nastavi sa cestim DF, prijavi kvar, reklamiraj.

Centralno na pelet, pa dogrevam kada kotao ne radi izmedju paljenja.
Ja tacno znam za sta sam kupio ovaj model, i nemam dilemu, niti zelju da tvrdim da je klima neko cudo.
Za ove pare meni ispunjava ulozeno, za sada i preko od toga.
Da sam zeleo da se grejem samo na klimu, isao bi svakako na neke skuplje modele od po 65 000 minimum.

Imamo IVA7 takodje skoro montirana na kucu, smatram da je IHD12 klima kvalitetnija i bolja, uostalom to smatra i serviser koji je ugradio obe.

Uporedio sam sliku sa mojom, i to je to, stim sto je moja proizvedena 2023-04, sto mu dodje April ove godine.
Ma, do mesta gde zivis je, i naravno polozaja spoljne jedinice.
Ali, ako nastavi sa cestim DF, prijavi kvar, reklamiraj.
Zato i pitam. Drasticna je razlika izmedju dogrevanja i grejanja. Verovatno zato kod onog kolege toliko klima i trokira.

Zato i pitam. Drasticna je razlika izmedju dogrevanja i grejanja. Verovatno zato kod onog kolege toliko klima i trokira.
Pa ne znam sta bih rekao.
Klima ima 4200W kapacitet na grejanju po specifikaciji.
To je svrstava medju jacim klimama za grejanje u tom cenovnom rangu.

Mislim da ce pre biti do mesta stanovanja, i polozaja spoljne jedinice, osim naravno ako taj njegov primerak klime nije zaista falerican.

Kod mene klime izbacuju mlako kada treba, i izbacuju vrelo kada treba.
Moracu da kupim merac potrosnje da to detaljnije ispitam i izanaliziram.
A ,sto se tice aplikacije moja radi bez problema,a evo i snimak ekrana telefona.

Aj molim te uslikaj WIFI USB adapter, odma cim otvoris poklopac bice sa gornje strane.
Da vidimo kako izgleda taj tvoj koji radi.

Svega ima po malo. Mislim da je najveci problem sto on treba da zagreje prostor pa onda da odrzava temperaturu, a ti samo da odrzavas. Takodje masa od 26kg spoljne nije bas impozantna za grejanje. Zato solidno odrzava, a ima problem da zagreje u odredjenim uslovina. Jos ako nema izolacije eto velikog problema.

Uglavnom je bilo srednja zalost,ali brate danas je katastrofa.Nemam nikakav takav uredjaj ali izgleda da cu morati da kupim.Neka preporuka bi dobro dosla.
Da li imas izolaciju u tih 25m2? Kakva je stolarija? Da li radi non stop ili je iskljucujes nocu kao neki?

@djape72
Da ti nije možda u aplikaciji uključeno ovo ograničenje snage pa da zbog toga klima slabije radi?
Nisam to nista cackao ali sad vidim da mi je ta opcija iskljucena.Evo ni danas nisam imao onih problema sa defrostom,verovatno zato sto je temperatura citav dan 1 ili 2 stepena.Porucio sam onaj uredjaj za merenje potrosnje struje pa javljam kakvi su parametri.

Nazad
Vrh Dno